GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θρίαμβος και ρεκόρ για τον Χάμιλτον στη Σουζούκα

Ο Λούις Χάμιλτον ήταν ο μεγάλος νικητής του γκραν πρι της Σουζούκα, αφήνοντας πίσω του τον ομόσταυλό του στη Mercedes Νίκο Ρόσμπεργκ κα...

Θρίαμβος και ρεκόρ για τον Χάμιλτον στη Σουζούκα

Ο Λούις Χάμιλτον ήταν ο μεγάλος νικητής του γκραν πρι της Σουζούκα, αφήνοντας πίσω του τον ομόσταυλό του στη Mercedes Νίκο Ρόσμπεργκ και αυξάνοντας τη διαφορά του στην κατάταξη των οδηγών, πέντε κούρσες πριν το τέλος της χρονιάς.

Αν και ο Ρόσμπεργκ ξεκίνησε από την pole position, ο Χάμιλτον κατάφερε να τον προσπεράσει από νωρίς και η συνέχεια ήταν ένας... περίπατος για τον Βρετανό πιλότο, που τερμάτισε σχεδόν 19 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Ρόσμπεργκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τη νίκη αυτή ο Χάμιλτον έφτασε τις 41 νίκες σε γκραν πρι και ισοφάρισε το ρεκόρ του αείμνηστου Άιρτον Σένα, ενώ του αρκεί μία ακόμα νίκη για να τον ξεπεράσει.

Στην τρίτη και την τέταρτη θέση τερμάτισαν οι δύο Ferrari των Σεμπάστιαν Φέτελ και Κίμι Ράικονεν αντίστοιχα, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Βάλτερι Μπότας (Williams), Νίκο Χούλκενμπεργκ (Force India), Ρομέν Γκροζάν (Lotus), Παστόρ Μαλδονάδο (Lotus), Μαξ Φερστάπεν (Toro Rosso) και Κάρλος Σάινθ (Toro Rosso).

Στη βαθμολογία των οδηγών, ο Λούις Χάμιλτον προηγείται με 277 πόντους, με τον Νίκο Ρόσμπεργκ να ακολουθεί με 229 και τον Σεμπάστιαν Φέτελ με 218.

Στη βαθμολογία των κατασκευαστών, απόλυτη είναι η υπεροχή της Mercedes, που προπορεύεται με 506 πόντους, έναντι 337 της Ferrari και 208 της Williams.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση