GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Θα κυβερνήσω με τεχνοκράτες"

Έτοιμος να κυβερνήσει, με δοκιμασμένους, ικανούς και άξιους υπουργούς -ακόμα και με τεχνοκράτες και πρόσωπα εκτός ΝΔ- δήλωσε ο Βαγγέλη...


Έτοιμος να κυβερνήσει, με δοκιμασμένους, ικανούς και άξιους υπουργούς -ακόμα και με τεχνοκράτες και πρόσωπα εκτός ΝΔ- δήλωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, καθώς θεωρεί σίγουρη τη νίκη του κόμματός του στις εκλογές, και ο στόχος του είναι μέσα στο πρώτο εξάμηνο η Ελλάδα να εκπέμψει στο εξωτερικό σήμα υπευθυνότητας, σοβαρότητας και σταθερότητας.
Στη συνέντευξη Τύπου στην 80η ΔΕΘ, ο κ. Μεϊμαράκης απέφυγε να δώσει υποσχέσεις και είπε χαρακτηριστικά: «Δεν δίνω υποσχέσεις γιατί συναισθάνομαι ότι τη Δευτέρα (21 Σεπτεμβρίου) θα είμαι πρωθυπουργός».
Αρνήθηκε να αποκαλύψει ποια πρόσωπα θα χρησιμοποιήσει στην κυβέρνηση με το αιτιολογικό ότι αυτά θα τα πει την επομένη των εκλογών και σημείωσε: «Δεν την ψώνισα για να λέω ότι 100% τη Δευτέρα θα είμαι πρωθυπουργός».
Σε ερώτηση ποια είναι τα πλεονεκτήματα που διαθέτει ως χαρακτήρας ξεκαθάρισε ότι δεν είναι δημαγωγός και υπογράμμισε: «Αυτός είμαι και έτσι θέλω να κυβερνήσω. Αν γίνεται. Δεν γίνεται, πάλι φίλοι θα είμαστε».
Ο κ. Μεϊμαράκης επανέφερε την πρότασή του για μετεκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή πιστεύει στις συνεργασίες, αλλά με δεδομένη την άρνηση του κ. Τσίπρα δήλωσε: «Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει θέμα συμμετοχής τού ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση Μεϊμαράκη. Αν υπάρξει θα είναι θετικό και θα το συζητήσουμε ποιοι θα είναι υπουργοί».
Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι αν έρθει πρώτη η ΝΔ στις εκλογές, αυτός θα γίνει πρωθυπουργός. «Σαφώς και θα είμαι πρωθυπουργός» δήλωσε και ανέφερε ότι αν απορρίψει το αίτημα για συνεργασία ο κ. Τσίπρας θα απευθυνθεί σε άλλες πολιτικές δυνάμεις.
Με αφορμή ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε σε όσα είπε χθες το βράδυ στην Καλαμάτα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και απηύθυνε την κατηγορία ότι από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μπορεί να έγινε παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης.
Είπε ότι δεν είναι τυχαίο που η επισήμανση του κ. Τσίπρα έγινε στην Καλαμάτα και αφού σημείωσε ότι δεν αφορά στη ΝΔ η προειδοποίηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, να μην τολμήσει κανείς να παρέμβει στο έργο της Δικαιοσύνης, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Επειδή μας τα λέει και μας τα ξαναλέει και επειδή για το θέμα της διαφάνειας και διαφθοράς είμαστε κι εμείς πάρα πολύ ευαίσθητοι, θα θυμίσω ότι τις διαδικασίες τις περισσότερες για τη διαφάνεια τις κάναμε εμείς.
Ο κ. Τσίπρας, μηδέν. Επτά μήνες τίποτε. Μόνο το υπουργείο ίδρυσε. Εμείς είμαστε εκείνοι που από τη λίστα Λαγκάρντ εισπράξαμε 35 εκατομμύρια και άλλα 50 από τη φοροδιαφυγή. Αν εξαιρέσουμε τη μανία του να καταδιώκει έναν -που δεν ξέρουμε αν είναι ένοχος ή αθώος, ξέρουμε όμως ότι είναι ΝΔ- μπορούμε να βρούμε ένα άλλο παράδειγμα, έστω ένα και ένα μέτρο για τη διαφάνεια για την οποία κόπτεται. Επειδή αναπτύσσει μια ρητορική χωρίς επιχειρήματα, ό,τι έχει, να βγει να μας το πει. Η ΝΔ είναι πολύ καθαρή σε αυτά, δεν έχει κανένα λόγο να μην φέρει τα απαραίτητα μέτρα διαφάνειας, τα οποία πρέπει να εμπλουτίζονται κάθε φορά, διότι πολλοί βρίσκουν τους τρόπους να ξεφύγουν, να διαφύγουν, γι αυτό πρέπει να εναλλάσσονται και τα πρόσωπα και οι πολιτικές και οι προτάσεις. Και αν υπάρχει κάποια πρόταση να μας την καταθέσει. Εγώ επτά μήνες τον ρώτησα τι έκανε με τη λίστα Λαγκάρντ; Τίποτα. Έχουμε απάντηση Νικολούδη η οποία λέει ότι θέλει πολλά χρόνια ακόμα για να ολοκληρωθεί αυτός ο σχεδιασμός τον οποία είχαν. Μαθαίνω ότι έστειλαν προχθές ένα επιτελείο -ξέρω εγώ τι έστειλαν- κάπου διάβασα, δηλαδή. Τώρα το έστειλαν, τελευταία εβδομάδα. Και θέλουν να μας πείσουν ότι κάνανε κινήσεις και βήματα. Και θέλουν να μας πείσουν ότι δεν έκαναν αυτοί παρεμβάσεις. Και θέλουν να μας πείσουν ότι εμείς θα κάνουμε παρεμβάσεις. Αυτοί κυβερνάνε. Πώς θα γίνουν παρεμβάσεις, άλλωστε. Οποιαδήποτε πρόταση κατατεθεί και κρίνουμε ότι συμβάλλει σε ακόμα μεγαλύτερη διαφάνεια, διασταύρωση στοιχείων και όλα τα σχετικά από αυτά που η δικιά μας κυβέρνηση έχει υλοποιήσει, είμαι έτοιμος να την αποδεχτώ».
Για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι «είναι συμπαθής νέος», ευχήθηκε «να έχει την υγειά του» και να συνεργαστούν θεσμικά, ενώ για όσα είπε τις πρώτες μέρες μετά την προκήρυξη των εκλογών παρατήρησε: «Μέσα στον αυθορμητισμό μου, μπορεί να πέταξα κάποιες εκφράσεις. Δεν τον είπα γερμανοτσολιά, προδότη, δολοφόνο της οικονομίας».
Ο πρόεδρος της ΝΔ αναρωτήθηκε αν θα είναι αρχηγός κόμματος ο κ. Τσίπρας, στην περίπτωση που χάσει τις εκλογές και με σκωπτικό ύφος, σε ερώτηση για τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά, παρατήρησε: «Είναι δύο μεγάλα κεφάλαια για τον τόπο και είναι υπερήφανη η παράταξη που τα διαθέτει. Δεν ξέρω αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το ίδιο υπερήφανος που θα διαθέτει τον κ. Τσίπρα ως πρώην πρωθυπουργό».
Ο κ. Μεϊμαράκης επιτέθηκε με δριμύτητα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και είπε ότι ο κ. Τσίπρας «εγκλωβίστηκε» στην πορεία του κ. Βαρουφάκη. Σε ερώτηση αν πρέπει να πληρώσει κάποιος για το «φέσι» των 90 δισεκατομμυρίων ευρώ, που, όπως λέει, έβαλε στη χώρα, απάντησε πως είναι κατά της ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής και των πολιτικών αποφάσεων. «Οι ευθύνες είναι πολιτικές και αποδίδονται δια της ψήφου των πολιτών», δήλωσε.
Σε ερώτηση αν η ΝΔ προτείνει απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων απάντησε ότι «δεν προκύπτει κάτι τέτοιο» και τόνισε την ανάγκη να γίνει αξιολόγηση στο δημόσιο, να υπάρξει κινητικότητα και σε κάποιους τομείς να γίνουν και προσλήψεις.
Ο πρόεδρος της ΝΔ απευθύνθηκε ιδιαίτερα σε αναποφάσιστους πολίτες ή πρώην ψηφοφόρους τού κόμματος που διάλεξαν την ψήφο διαμαρτυρίας σε άλλα κόμματα ή προτίμησαν την αποχή, στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου να μην κάνουν το ίδιο, αλλά να δώσουν «ψήφο εμπιστοσύνης» στη ΝΔ και όχι «τιμωρίας», γιατί, όπως είπε, είναι η «τελευταία ευκαιρία να τελειώσουμε με τα επικίνδυνα πειράματα που κόστισαν ακριβά».
Παράλληλα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει «κρυφή ατζέντα» με «μέτρα ουρά», που θα έρθουν μετά τις εκλογές και τώρα φοβάται να μιλήσει αυτά γιατί θα έχει κόστος στην κάλπη.

3 σχόλια

  1. Ποιοι επέβαλλαν το νέο μνημόνιο στην Ελλάδα ; Οι Χριστιανοδημοκράτες
    της Ευρώπης, το Λαϊκό Κόμμα, η Μέρκελ και ο Σόιμπλε, δηλαδή
    οι πάτρωνες της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μειμαράκη !

    Αυτοί θέλουν να πάρουν την εξουσία, αφενός μεν για εφαρμόσουν
    τα πιο ακραία νεοφιλελεύθερα μέτρα, κι αφετέρου να βοηθήσουν
    την διαπλοκή ( ΜΜΕ, κανάλια, εφημερίδες, μεγαλοδημοσιογράφοι )
    να φάει τα πακέτα βοήθειας της Ε.Ε.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι 2-3 μέρες πριν το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων
    στελέχη της ΝΔ είχαν πάει στις Βρυξέλλες για να "βοηθήσουν", στη πραγματικότητα
    όμως για να υπονομεύσουν την προσπάθεια της κυβέρνησης και να την οδηγήσουν εκτός
    εξουσία, όπως ήθελε ο Σόιμπλε και άλλοι ακραίοι συντηρητικοί κύκλοι της Ευρώπης.

    Οι εκλογές είναι κρίσιμες, όχι για το μνημόνιο που θα εφαρμοστεί αλλά για το
    ποιος θα το εφαρμόσει.

    Θα το εφαρμόσει ο Τσίπρας που έχει δείγματα κοινωνικής ευαισθησίας και θα
    στείλει τα πακέτα της Ε.Ε στο λαό ή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που θα εφαρμόσουν ακόμα
    σκληρότερα το μνημόνιο και θα αφήσουν ανεξέλεγκτη την διαπλοκή να συνεχίσει
    τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου και των κονδυλίων της Ε.Ε ;

    Θα το εφαρμόσει ο Τσίπρας και οι ΑΝΕΛ τώρα που γίνεται έλεγχος της Λίστας Λαγκάρντ ή
    οι αχυράνθρωποι της διαπλοκής που έθαψαν τις λίστες και χρέωσαν την Ελλάδα με 400 δισ. ευρώ και έβαλαν τη θηλιά του εκβιασμού στον Τσίπρα με πρωταγωνιστές τους συνεργάτες της ΝΔ στο εξωτερικό Χριστιανοδημοκράτες ;

    Τα μισά χρήματα από το νέο πακέτο βοήθειας πηγαίνουν για τα δάνεια των προηγούμενων
    κυβερνήσεων και τους τόκους. Η Ελλάδα έχει υποθηκεύσει το μέλλον της, χάρη στις
    προσπάθειες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Η μόνη περίπτωση να βγει είναι να ενισχυθεί ο πρωτογενής τομέας και όχι η Διαπλοκή και ο κομματικός στρατός της ΝΔ και του
    ΠΑΣΟΚ που θέλει θέσεις, καρέκλες, μάσα, εξυπηρετήσεις σε βάρος του 90% των Ελλήνων.

    Οι εκλογές είναι κρίσιμες, γιατί Σόιμπλε, Μητσοτάκης, Πάγκαλος, Λαλιώτης, Σκάι, Μέγκα,
    Αντέννα, Πρώτο Θέμα, Καθημερινή ( ακόμα και μπλογκ όπως το φίμοτρο και το κουρδιστό
    πορτοκάλι ) θέλουν να φάνε τον Τσίπρα και τον Σύριζα και τους ΑΝΕΛ και να επαναφέρουν
    το σάποιο πολιτικό καθεστώς των εκβιασμών, της διαπλοκής, της προστασίας στους φοροφυγάδες,
    του πελατειακού κράτους, των απολύσεων και των ημετέρων, δηλαδή του συστήματος που οδήγησε
    τη χώρα σε χρέος άνω των 400 δισ. ευρώ.

    Ο Τσίπρας πάλεψε, αλλά δεν τα κατάφερε πλήρως, γιατί είχε μπροστά τους τους πάτρωνες της ΝΔ, τους τοκογλύφους και κερδοσκόπους της Ευρώπης, τους ανθρώπους που στήριζαν τις γερμανικές εταιρείες που έπαιρναν μίζες για διάφορες δουλειές στην Ελλάδα. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ λεηλάτησαν τα λεφτά των ταμείων των συνταξιούχων, τα λεφτά του Δημοσίου με Χρηματιστήριο, Ολυμπιακά και δημόσια έργα, όλοι έχουν δημιουργήσει δεκάδες ακίνητα και ακριβές περιουσίες,
    τρώνε και πίνουν σε κοσμοπολίτικα νησιά και θέρετρα του εξωτερικού.

    Ο Τσίπρας αγωνίστηκε, την ώρα που θέλουν να επανέλθουν στην εξουσία οι Γεωργιαδοβορίδηδες,
    ο Κυρ. Μητσοτάκης των απολύσεων, όλη η νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που επιζητεί ρεβάνς, εκδίκηση, κατάληψη της εξουσίας. Τίποτα δεν θα είναι ίδιο μετά τις εκλογές, αν παλινορθήσει η νεοφιλελεύθερη Δεξιά ( ΝΔ- ΠΑΣΟΚ ) για τον απλό λαό. Τίποτα δεν θα είναι ίδιο αν αφήσουμε τους μεγαλοκαναλάρχες και μεγαλοδημοσιογράφους να επιβάλλουν το καθεστώς της οικονομικής διαφθοράς και κατασπατάλησης του δημοσίου πλούτου.

    Κανένας αριστερός ή κεντρώος δεν θα διαμαρτύρεται, αν επανέλθει το καθεστώς που βίωσαν
    οι Έλληνες πολίτες από το 1981 και μετά. Ο Τσίπρας προσπάθησε, αγωνίστηκε, μάτωσε για να
    μπορέσουν τα μεσαία και τα κατώτερα στρώματα να έχουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στο μέλλον. Θα αφήσουμε τον Σόιμπλε, τον γεροΜητσοτάκη, τον Πάγκαλο να παίζουν την Ελλάδα, όπως θέλουν ; Θα αφήσουμε να επανέλθουν Γεωργιάδηδες, Βορίδηδες, ΚυριακοΜητσοτάκηδες στα Υπουργεία ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για πρώτη φορά με "πρώτη φορά Αριστερά" και μετά τις ενέργειες για έλεγχο της λίστας Λαγκάρντ άρχισαν να πληρώνουν πρόστιμα, μικρότερα, αλλά πληρώνουν και μπήκαν στα ταμεία 14 εκατομμύρια ευρώ. Γιατί επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κανείς δεν έψαχνε και πλήρωνε μόνο ο λαός ; Γιατί κάποιοι έχουν λυσσάξει να φάνε τον Τσίπρα, ώστε μετά τις εκλογές να είναι ασύδοτοι και να πληρώνουν μόνο τα χαιβάνια οι ψηφοφόροι ;

    "Βηματοδότης". Αντιγράφουμε ολόκληρο το ρεπορτάζ.
    "Ποιος είπε ότι λεφτά δεν υπάρχουν; Ποιος είπε ότι δεν κυκλοφορούν μετρητά λόγω capital controls; Σας πληροφορώ ότι και μετρητά κυκλοφορούν και πληρώνονται με αυτά πρόστιμα. Και τι πρόστιμα; Από τη λίστα Λαγκάρντ! Ενα... τσουνάμι μετρητά εισέπραξαν οι οικονομικοί εισαγγελείς το τελευταίο διάστημα από τη λίστα Λαγκάρντ. Και να σκεφτείτε ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και επιχειρηματίες και εφοπλιστές που βρίσκονται υπόλογοι στη λίστα Λαγκάρντ έρχονται ένας - ένας (ή ακόμη... οικογενειακώς) για να πληρώσουν.

    Τι άραγε τους φόβισε και «ξεθάβουν» μετρητά και πληρώνουν; Θέλετε μερικά παραδείγματα; Στον επιχειρηματία Δ. Ντ. και στη σύζυγό του Ε. Μπ. (σ.σ.: τα πλήρη ονόματά τους βρίσκονται στη διάθεση της Εισαγγελίας) είχε βεβαιωθεί πρόστιμο 1,2 εκατ. ευρώ και προσήλθαν και πλήρωσαν τοις μετρητοίς 560.000 ευρώ σε νομίσματα των 500 ευρώ και 200 ευρώ. Το ζεύγος εμφανιζόταν στη λίστα Λαγκάρντ.
    Σε μια άλλη επιχειρηματία, την Α. Μ., είχε βεβαιωθεί πρόστιμο 912.000 ευρώ, εκμεταλλεύτηκε τον νόμο Νάντιας Βαλαβάνη και πλήρωσε 163.000 ευρώ. Σε πασίγνωστη επιχειρηματική οικογένεια είχε επιβληθεί φόρος 1.355.000 ευρώ, πλήρωσε 665.000 και «καθάρισε». Συνταξιούχος Μ. Αν. (που το όνομά του περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ) προσήλθε... αυθορμήτως και πλήρωσε το πρόστιμο των 327.000 ευρώ. Ξένος επιχειρηματίας (B. He.), στον οποίο είχε επιβληθεί πρόστιμο 463.000 ευρώ, πλήρωσε 244.000 ευρώ και ξόφλησε (αξιοποιώντας και αυτός τον νόμο Βαλαβάνη). Και μία από τις πλέον γνωστές εφοπλιστικές οικογένειες (δύο αδέλφια, οι Α. Μ. και Κ. Μ., και η αδελφή τους Α. Μ.), που πλασάρονται στις πρώτες θέσεις της λίστας Λαγκάρντ, εμφανίστηκαν στους οικονομικούς εισαγγελείς και πλήρωσαν 3 εκατ. ευρώ από τα 4 εκατ. ευρώ που τους είχαν βεβαιωθεί ως φόρος. Να σημειώσω ότι το τελευταίο διάστημα βεβαιώθηκαν συνολικά πρόστιμα από τη λίστα Λαγκάρντ 20 εκατ. ευρώ και εισπράχθηκαν ως και την Τρίτη το μεσημέρι τα 14 εκατ. ευρώ"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Θα κυβερνήσω με τεχνοκράτες"
    ΦΕΡΕ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΤΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ ΣΟΥ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ
    1) EVELYN DE ROTHSCHILD
    https://en.wikipedia.org/wiki/Evelyn_Robert_de_Rothschild
    http://www.breathingenglishair.blogspot.fr/2012/04/ascott-house-buckinghamshire.html
    http://www.thefullwiki.org/Ascott_House
    http://www.gettyimages.com/detail/news-photo/sir-evelyn-and-lady-de-rothschild-with-bill-and-hillary-news-photo/104183230
    Coordinates: 51°53′43.62″N 0°42′22.23″W

    2) JACOB ROTHSCHILD
    https://en.wikipedia.org/wiki/Jacob_Rothschild,_4th_Baron_Rothschild
    http://www.zimbio.com/photos/Prince+Charles/Jacob+Rothschild/Reception+Held+Prince+Charles+London/08Isgaq04Qa
    http://www.thefullwiki.org/Waddesdon_Manor
    http://www.waddesdon.org.uk/
    Coordinates: 51°50′32″N 0°56′16″W

    VILLA LORD JACOB ROTHSCHILD CORFU'.
    39,757129° N 19,946010° E

    3) DAVID DE ROTHSCHILD
    http://www.rothschild.com/David_de_Rothschild/
    http://en.wikipedia.org/wiki/David_Ren%C3%A9_de_Rothschild
    Château de Reux
    Coordinates: 49°16'31"N 0°9'22"E

    4) ERIC DE ROTHSCHILD
    http://www.gettyimages.com/detail/news-photo/eric-de-rothschild-and-wife-maria-beatrice-caracciolo-di-news-photo/84616462
    http://www.gettyimages.nl/detail/nieuwsfoto's/queen-elizabeth-ii-meets-sir-evelyn-de-rothschild-lady-nieuwsfotos/72668835

    5) BENJAMIN DE ROTHSCHILD
    https://en.wikipedia.org/wiki/Benjamin_de_Rothschild
    http://www.gettyimages.com/detail/news-photo/baron-benjamin-de-rothschild-his-wife-baroness-ariane-de-news-photo/170740077
    http://wikimapia.org/6825620/fr/Chateau-de-Pregny
    http://www.panoramio.com/photo/77169200
    Coordonnées : 46°14'6"N 6°8'34"E


    6) EDOUARD DE ROTHSCHILD
    http://en.wikipedia.org/wiki/Edouard_Etienne_de_Rothschild
    http://www.zimbio.com/photos/Edouard+de+Rothschild/Gucci+Paris+Masters+2012+Opening+Day/T3NwWmxHTNA

    7) NATHANIEL DE ROTHSCHILD
    http://wikibin.org/articles/nathaniel-robert-de-rothschild.html http://www.newyorksocialdiary.com/node/2354/print

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση