GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κουτσούμπας: Το μνημόνιο δε διορθώνεται, ούτε στρογγυλεύεται

Για “βαρύ λογαριασμό που θα αποσταλεί αμέσως μετά τις εκλογές στο λαό όποιος κι αν είναι κυβέρνηση” έκανε λόγο από το Ηράκλειο ο γενικό...

Κουτσούμπας: Το μνημόνιο δε διορθώνεται, ούτε στρογγυλεύεται

Για “βαρύ λογαριασμό που θα αποσταλεί αμέσως μετά τις εκλογές στο λαό όποιος κι αν είναι κυβέρνηση” έκανε λόγο από το Ηράκλειο ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση του κόμματος του στα Λιοντάρια.

Ζήτησε να ενισχυθεί το ΚΚΕ και κάλεσε το λαό να χτυπήσει τη μοιρολατρία, λέγοντας ότι η απάντηση βρίσκεται στο ΚΚΕ. Επιτέθηκε σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, μιλώντας για εξαπάτηση του λαού και λέγοντας ότι ο ένας ρίχνει στον άλλο το φταίξιμο, ενώ πρόσθεσε ότι “αυτό το μνημόνιο ούτε διορθώνεται, ούτε στρογγυλεύεται”.

Ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ επεσήμανε πως είναι η πρώτη φορά που γίνονται εκλογές και δεν ακούμε τίποτα για τις πρώτες 100 μέρες της επόμενης κυβέρνησης, κι αυτό, κατά τον ίδιο, γιατί είναι οι ημέρες που θα εφαρμοστεί το μνημόνιο και ότι αντιλαϊκό αυτό περιλαμβάνει.

Ακολούθως, αναφέρθηκε στο μνημόνιο και στα μέτρα που θα υλοποιηθούν μέχρι το τέλος του 2015, αρχές 2016 που όπως είπε είναι μεταξύ άλλων:

- Επιβολή και είσπραξη της 1ης δόσης του ΕΝΦΙΑ.

- Σταδιακή αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος από το 55% στο 100% για αυτοαπασχολούμενους, μικρές επιχειρήσεις και για εργαζόμενους με μπλοκάκια.

- «Κούρεμα» 50% του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης.

- Αύξηση του φόρου «εισφορά αλληλεγγύης» για μισθωτούς, που ενσωματώνεται πλέον στο φόρο εισοδήματος.

- Έναρξη εφαρμογής των αντιασφαλιστικών νόμων που προβλέπονται στο 1ο και 2ο μνημόνιο.

- Σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ από αρχές 2016.

- Νέο Ασφαλιστικό από τον Οκτώβρη, με αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, μειώσεις συντάξεων κ.ά.

Επιτέθηκε εξάλλου στη Λαϊκή Ενότητα και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, σχολιάζοντας ότι είχαν “πιάσει στασίδια” στην κυβέρνηση και έταζαν “φύκια για μεταξωτές κορδέλες”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση