GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θεοδωράκης: Θα συμμαχήσω και με τον διάβολο αν χρειαστεί

Πρόθυμος να συνεργαστεί “ακόμα και με τον διάβολο” προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών και να διασφαλιστεί η ...

Θεοδωράκης: Θα συμμαχήσω και με τον διάβολο αν χρειαστεί

Πρόθυμος να συνεργαστεί “ακόμα και με τον διάβολο” προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών και να διασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα δηλώνει σε συνέντευξή του στο Reuters ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, διαμηνύοντας πως η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει μέχρι να εκλεγεί μία μονοκομματική κυβέρνηση.

“Οι Έλληνες έχουν φτάσει στα όριά τους, η οικονομία έχει βαλτώσει, οι ανισότητες ενισχύονται. Δεν μπορούμε πια να πειραματιζόμαστε και να περιμένουμε να κερδίσει καθαρά ένας από εμάς. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να συνεργαστούμε και να παράξουμε αποτελέσματα, μία ισχυρή κυβέρνηση”, τονίζει ο Σταύρος Θεοδωράκης, και προσθέτει: “Θα κάνουμε τα πάντα. Θα συμμαχήσουμε ακόμα και με τον διάβολο, αρκεί το πρόβλημα των Ελλήνων να επιλυθεί”.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού απορρίπτει μόνο τη συνεργασία με κόμματα που έχουν “ακραίες απόψεις”, ωστόσο ξεκαθαρίζει ότι οποιαδήποτε συμμετοχή του κόμματος σε έναν κυβερνητικό συνασπισμό θα είχε και όρους.

“Δε θα είμαστε στις συζητήσεις με λευκά έγγραφα. Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις και προτεραιότητες”, υπογραμμίζει, αναφέροντας ως προτεραιότητες την πάταξη της διαφθοράς, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την αναμόρφωση της Παιδείας.

Αναφορικά με το μνημόνιο, σημειώνει: “Η Ευρώπη αλλάζει. Το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε με τους Ευρωπαίους πρέπει να γίνει σεβαστό, αλλά και να βελτιωθεί προς όφελος των Ελλήνων”.

Όσο για τον τρόπο με τον οποίο διαπραγματεύτηκε η κυβέρνηση Τσίπρα, σχολιάζει: “Η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε βεβιασμένα, χωρίς σχέδιο, και έκανε πολλά λάθη. Μπορούμε να πείσουμε τους Ευρωπαίους ότι οι αλλαγές που προτείνουμε είναι καλύτερες για τους πολίτες, την οικονομία και την ανάπτυξη. Υπάρχει χώρος για μικρές χειρουργικές κινήσεις που θα επανορθώσουν αδικίες”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση