GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δείτε την έκλειψη του "ματωμένου φεγγαριού" σε όλο τον πλανήτη

Το ματωμένο φεγγάρι ξεπροβάλει πάνω τα αγάλματα της στέγης του Δημαρχείου του Αμβούργου Εκατομμύρια άνθρωποι ξενύχτησαν για να δουν ...

Δείτε την έκλειψη του
Το ματωμένο φεγγάρι ξεπροβάλει πάνω τα αγάλματα της στέγης του Δημαρχείου του Αμβούργου
Εκατομμύρια άνθρωποι ξενύχτησαν για να δουν το σπάνιο φαινόμενο της ολικής έκλειψης της υπεπανσέληνου, που ήταν ορατή σε κάθε γωνιά του πλανήτη.  Η έκλειψη του "ματωμένου φεγγαριού" -  που για τελευταία φορά είχε συμβεί το 1982 και δεν θα επαναληφθεί πριν το 2033 – ήταν η τέταρτη και τελευταία ολική σεληνιακή έκλειψη της τελευταίας διετίας. Οι προηγούμενες ολικές εκλείψεις έλαβαν χώρα στις 15 Απριλίου 2014, στις 8 Οκτωβρίου 2014 και στις 4 Απριλίου 2015.
Η υπερπανσέληνος ονομάστηκε "ματωμένο φεγγάρι" εξαιτίας της κοκκινωπής απόχρωσης που παίρνει ο δίσκος του φεγγαριού στην διάρκεια της έκλειψης.
Ο φωτογραφικός φακός του Reuters απαθανάτισε το μαγευτικό φυσικό φαινόμενο, σε απόκοσμες και αλλόκοτες στιγμές από όλο τον κόσμο.

Στη Γέφυρα του Αλεξάνδρου του Γ', στο Παρίσι
Για λίγο περισσότερο από μία ώρα, από τις 02.11 GMT, η Σελήνη βρέθηκε στην περίγειο, στην κοντινότερη απόστασή της από την Γη και εμφανίσθηκε 30% πιο λαμπρή και 14% πιο μεγάλη. Επιπλέον, η Γη ευθυγραμμίστηκε την χθεσινή νύκτα με τη Σελήνη και τον Ήλιο, δίνοντας μία θεαματική ολική έκλειψη.

 Η υπερπανσέληνος ανατέλλει στην Κόστα Ρίκα 

Λίγο πριν την έκλειψη, το φεγγάρι γίνεται κόκκινο, δίπλα στον τρούλο της Βασιλικής του Koekelberg, στις Βρυξέλλες
 
Η υπερπανσέληνος κατά την έκλειψη, στο Κέηπ Τάουν

 Από το London Eye
Οι λίγες ακτίνες του Ηλίου που η Γη άφησε να περάσουν έδωσαν τη Σελήνη το έντονο κόκκινο χρώμα που τη συνόδευσε σε όλη την εξέλιξη του φαινομένου.


Το σπάνιο φαινόμενο σε όλες τις φάσεις του

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση