GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παραβιάστηκε η κατάπαυση του πυρός στη βορειοδυτική Συρία

Η εκεχειρία που είχε συμφωνηθεί να τηρηθεί στη βορειοδυτική Συρία, μέρος μιας ευρύτερης συμφωνίας που περιελάμβανε τη διακοπή των εχθρο...

Παραβιάστηκε η κατάπαυση του πυρός στη βορειοδυτική Συρία

Η εκεχειρία που είχε συμφωνηθεί να τηρηθεί στη βορειοδυτική Συρία, μέρος μιας ευρύτερης συμφωνίας που περιελάμβανε τη διακοπή των εχθροπραξιών στην περιοχή καθώς και σε μια πόλη κοντά στα σύνορα με το Λίβανο, παραβιάστηκε αργά το Σάββατο, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Βόμβες που φέρονται να εκτοξεύθηκαν από αντάρτες χτύπησαν το χωριό αλ Φούα στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ, όπως ανέφερε το Παρατηρητήριο, αφότου οι αντάρτες κατηγόρησαν τις κυβερνητικές δυνάμεις για παραβίαση της εκεχειρίας με τη ρίψη βομβών σε μια κοντινή περιοχή.

Οι εμπλεκόμενες μεριές είχαν συμφωνήσει σε μια κατάπαυση του πυρός στα δύο σιιτικά χωριά, το αλ Φούα και Κεφράγια, που ελέγχονται από φιλοκυβερνητικές δυνάμεις και πολιορκούν οι αντάρτες, καθώς και στην πόλη Ζαμπάντανι, κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο, όπου οι αντάρτες έχουν βρει καταφύγιο και είναι περικυκλωμένοι από κυβερνητικές δυνάμεις.

Αλλά οι βομβαρδισμοί στην αλ Φούα επανήλθαν, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, χωρίς άμεση αναφορά θυμάτων.

Το Παρατηρητήριο τόνισε πως ακούστηκαν εκρήξεις στο χωριό Ταφτανάζ, με ακτιβιστές να κατηγορούν την κυβέρνηση για ρίψη βομβών που σκότωσαν τουλάχιστον 5 ανθρώπους εκεί. Δεν είναι σαφές εάν το χωριό Ταφτανάζ περιλαμβανόταν στη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση