GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Charlie Hebdo σκιτσάρει τη σορό του μικρού Αϊλάν και προκαλεί...

Το γνωστό σατιρικό έντυπο Charlie Hebdo προκαλεί για μία ακόμα φορά αντιδράσεις με σκίτσα του, αυτή τη φορά με θέμα την προσφυγική ...


Το γνωστό σατιρικό έντυπο Charlie Hebdo προκαλεί για μία ακόμα φορά αντιδράσεις με σκίτσα του, αυτή τη φορά με θέμα την προσφυγική κρίση που κλιμακώνεται τους τελευταίους μήνες στην Ευρώπη.

Το γαλλικό περιοδικό, που είναι γνωστό για τα σκίτσα του Μωάμεθ που είχε δημοσιεύσει παλαιότερα, προκαλώντας ταραχές στον αραβικό κόσμο, κατά καιρούς έχει εξοργίσει με τα πολιτικά μη ορθά σκίτσα του πολλές κοινωνικές και θρησκευτικές ομάδες, καθώς και από πολιτικά πρόσωπα. Αυτή τη φορά στο στόχαστρό του μπαίνει, με αμφιλεγόμενο ομολογουμένως τρόπο, η αντίδραση της Ευρώπης στο κύμα προσφύγων από τη Συρία που αναζητά μία καλύτερη ζωή στη Γηραιά Ήπειρο.

Αντλώντας έμπνευση από τη συγκλονιστική φωτογραφία της σορού του 3χρονου Αϊλάν, που πνίγηκε στο Αιγαίο, μια φωτογραφία που πυροδότησε ένα κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τους Σύρους πρόσφυγες, το Charlie Hebdo παρουσιάζει ένα σκίτσο όπου εμφανίζεται ένα μικρό παιδί πεσμένο μπρούμυτα σε μία ακτή, και από πίσω μία διαφημιστική πινακίδα φαστφουντάδικου που αναγράφει “Προσφορά! Δύο παιδικά γεύματα στην τιμή του ενός”, με τη λεζάντα σχόλιο: “Τόσο κοντά στο να τα καταφέρει...”.


Σε ένα άλλο σκίτσο από το ίδιο τεύχος εμφανίζεται μία φιγούρα που θυμίζει τον Ιησού Χριστό να περπατά στο νερό, ενώ μία άλλη μικρότερη φιγούρα φορώντας σορτσάκι πνίγεται μέσα στο νερό, με τη λεζάντα: “Η απόδειξη ότι η Ευρώπη είναι χριστιανική: Οι χριστιανοί περπατούν στο νερό. Τα βρέφη των μουσουλμάνων πνίγονται".


Τα σκίτσα αυτά έχουν προκαλέσει κατακραυγή από πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης, που θεωρούν πως πρόκειται για προσβολή στη μνήμη του μικρού Αϊλάν και γελοιοποίηση του προσφυγικού ζητήματος, αν και αρκετοί είναι αυτοί που επισημαίνουν πως στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα αιχμηρό σχόλιο για τη στάση της Ευρώπης απέναντι στο ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση