GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πέλεκυς το ΕΣΡ για τα τολμηρά επεισόδια Pornucopia και Sex and Shopping

Το τολμηρό περιεχόμενο δυο επεισοδίων της σειράς των εκπομπών «Pornucopia»  και «Sex and  Shopping» με τίτλο «σεξ με το ίδιο φύλο» κα...

Πέλεκυς το ΕΣΡ για τα τολμηρά επεισόδια Pornucopia και Sex and Shopping
Το τολμηρό περιεχόμενο δυο επεισοδίων της σειράς των εκπομπών «Pornucopia»  και «Sex and  Shopping» με τίτλο «σεξ με το ίδιο φύλο» και «μερικοί το προτιμούν πιο καυτό» που προβλήθηκαν από τον Σκάι κόστισαν στον τηλεοπτικό σταθμό πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ το οποίο , μάλιστα, καλείται να καταβάλει άμεσα.

Και αυτό γιατί το Συμβούλιο της Επικρατείας επικύρωσε το επίμαχο πρόστιμο που είχε επιβάλει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης κρίνοντας ότι η εκπομπή που προβλήθηκε το 2009  και είχε ως αντικείμενο το γύρισμα ταινιών πορνό «δεν έχει την στάθμη που επιβάλλει η κοινωνική αποστολή της τηλεόρασης», αλλά «ούτε ενέχει τον απαιτούμενο σεβασμό στην αξία του ανθρώπου».

Το ΕΣΡ υπογράμμιζε  ότι το γεγονός πως τα επίμαχα επεισόδια προβλήθηκαν μετά τα μεσάνυκτα δεν σημαίνει πως δεν πρέπει «να  έχουν την απαιτούμενη από το Σύνταγμα αξιούμενη ποιότητα και τον αξιούμενο σεβασμό της αξίας του ανθρώπου»  σημειώνοντας , μάλιστα, πως σε δύο εκπομπές της επίμαχης σειράς, υπήρξε η προτροπή «θα μπορούσε να ήσουν εσύ» και να κάνεις «τα πράγματα που κάνουν κάποιες κοπέλες», εξωθώντας «κατ΄ αυτό τον τρόπο τηλεθεατές όπως συμμετάσχουν στην παραγωγή όμοιων ταινιών».

Από την πλευρά του Σκάι αντέτεινε ότι οι εν λόγω εκπομπές πραγματεύονται κοινωνικά «θέματα-ταμπού» και αποτελούν παραγωγή που έχει προβληθεί σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, του τηλεοπτικού σταθμού ΗΒΟ, ο οποίος παράγει ποιοτικά προγράμματα.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας απέρριψαν ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς του τηλεοπτικού σταθμού ο οποίος ζητούσε την ακύρωση ή μείωση του προστίμου κρίνοντας παράλληλα νόμιμη και επαρκώς αιτιολογημένη την απόφαση του ΕΣΡ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση