GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αρθρο του Δημήτρη Στρατούλη στο Press-gr: «Γιατί να ψηφίσει ο λαός ΛΑ.Ε.»

Αρθρο του  Δημήτρη Στρατούλη.  Υποψηφίου βουλευτή της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ στη Β Αθήνας. Ισχυρή ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ για να αποτρέψουμε τη νέα μν...

Αρθρο του Δημήτρη Στρατούλη. 
Υποψηφίου βουλευτή της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
στη Β Αθήνας.

Ισχυρή ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ για να αποτρέψουμε τη νέα μνημονιακή επίθεση στο λαό μας.

Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ζητά την εκλογική στήριξη του λαού και της νεολαίας, γιατί:
Έχουμε αποδείξει ότι διαθέτουμε πολιτική συνέπεια, αξιοπιστία και ανιδιοτέλεια. Ο πρώτος πυρήνας που ξεκίνησε τη συγκρότηση της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ήταν αυτοί και αυτές που, παρ’ ότι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ή ακόμα και υπουργοί, καταψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, βάζοντας πάνω από τις βουλευτικές και υπουργικές καρέκλες τις αξίες και τα ιδανικά τους και κυρίως τη συνέπεια με τη βασική προεκλογική προγραμματική δέσμευση του τότε ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση των μνημονίων, με βάση την οποία εκλέχθηκαν.

Στηρίζουμε μέχρι τέλους και μέχρι τη νίκη το περήφανο «όχι» του λαού, και ειδικά της νεολαίας, στο δημοψήφισμά της 5ης Ιούλη. Το «όχι» αυτό, παρ’ ότι η παραιτηθείσα κυβέρνηση το μετέτρεψε σε λίγες ημέρες σε ταπεινωτικό «ναι», στην πραγματικότητα παραμένει ζωντανό στη λαϊκή μνήμη, δεν ηττήθηκε και στο τέλος είναι αυτό που θα νικήσει.

Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ διαθέτει, προβάλει και προωθεί μια συγκεκριμένη, ρεαλιστική και εναλλακτική λύση στις καταστροφικές πολιτικές της λιτότητας. Η εναλλακτική αυτή πρόταση περιλαμβάνει την ακύρωση των μνημονίων, τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, την εθνικοποίηση των τραπεζών, το σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων δημοσίων επιχειρήσεων και υποδομών στρατηγικής σημασίας, την κατάργηση της ταπεινωτικής εποπτείας των δανειστών καθώς και την προώθηση αναπτυξιακού προγράμματος παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ θα αγωνιστεί για να μπει ένα τέλος στη λιτότητα, για να στηριχθούν οι μισθοί, οι συντάξεις, οι δημόσιες κοινωνικές δαπάνες και για να σταματήσει η λεηλασία των λαϊκών εισοδημάτων από τις μνημονιακές φορομπηχτικές πολιτικές.

Όσο ισχυρότερη αναδειχτεί η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ στις εκλογές, τόσο πιο δομική, ουσιαστική, αγωνιστική και αποτελεσματική αντιπολίτευση θα ασκήσει μετεκλογικά, σε όποια μνημονιακή συγκυβέρνηση προκύψει από τα 5 κόμματα που ψήφισαν και θα εφαρμόσουν το 3ο μνημόνιο (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ). Για να μην προωθηθούν οι εφαρμοστικοί νόμοι του τρίτου μνημονίου για νέο σφαγιασμό συντάξεων και μισθών, για ολοκληρωτικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και για νέα φοροεξόντωση των αγροτών και των ελεύθερων επαγγελματιών. Επίσης για να καταργηθούν με τους αγώνες του λαού και το τρίτο αλλά και τα δύο προηγούμενα μνημόνια.

Η Λαϊκή Ενότητα είναι αποφασισμένη, προκειμένου να εφαρμόσει το πρόγραμμά της, να συγκρουστεί με την Ευρωζώνη, που με εκβιασμούς θα το εμποδίζει, και να προχωρήσει στην έκδοση εθνικού νομίσματος, όχι ως αυτοσκοπό, αλλά ως αναγκαίο εργαλείο και μέσο για την προώθηση της πολιτικής της για την ανάπτυξη και την οικονομική και κοινωνική αναγέννηση της χώρας.

Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ προσπαθεί να συγκροτήσει ένα ευρύτερο πολιτικό μέτωπο και απευθύνεται για αυτό σε όλες τις αντιμνημονιακές και αριστερές δυνάμεις και έχει ήδη κάνει σοβαρά βήματα σε αυτή την κατεύθυνση.

Καλούμε το λαό και τη νεολαία να πάρουν την υπόθεση της ενίσχυσης της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ στα δικά τους χέρια για μια Ελλάδα εθνικά κυρίαρχη, χωρίς καταστροφική λιτότητα και ταπεινωτική εποπτεία, με δημοκρατία, με αξιοπρέπεια με ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση, με κοινωνική αλληλεγγύη και δικαιοσύνη. Για μια Ελλάδα με βαθιές προοδευτικές πολιτικές, με οικονομικές και κοινωνικές αλλαγές με κατεύθυνση τον σοσιαλισμό.

4 σχόλια

  1. Για να φέρει τη Δεξιά πάλι στην εξουσία ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΗΣ ΚΟΝΤΗΣ Ψ...Σ, ΤΗΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΤΡΙΧΕΣ. ΚΑΙ ΤΟΥ ΨΗΛΟΥ ΒΑΓΓΕΛΑ, ΤΟΥ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΥΨΟΣ.

    ΣΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ
    ΑΝ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ.

    Η ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΡΤ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΤΗΝ ΝΔΟΥΛΑ, ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ
    ΚΑΝΑΛΙΑ, ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΜΠΛΟΓΚ ΕΛΕΧΓΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ
    ΑΠΟΠΑΤΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ. ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ
    ΛΑΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗ ΜΑΝΙΑ, ΤΗ ΛΥΣΣΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΚΑΝΑΛΑΡΧΩΝ, ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ, ΡΑΔΙΟΦΩΝΩΝ
    ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΑΝ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ,ΣΠΕΙΡΩΝΤΑΣ ΠΑΝΙΚΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΝ
    ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ, ΟΠΩΣ ΗΘΕΛΕ Η ΔΕΞΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΗΚΕΙ Η ΝΔ.

    ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ, ΑΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ Η ΠΑΛΙΝΟΡΘΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ, ΕΧΕΙ ΞΥΛΟ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
    ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΧΘΕΣ Η ΝΔ ΚΑΙ Ο ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΤ. Ο ΛΥΚΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΓΕΡΑΣΕ, ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ...

    Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΜΕ ΜΥΡΙΣΕ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ
    ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ.ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΤΑ ΦΑΕΙ, ΟΠΩΣ ΈΤΡΩΓΕ ΑΠΟ ΤΟ 1981 ΚΑΙ ΜΕΤΑ.
    ΓΙΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ 3Ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.
    ΓΙ' ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ, ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ, ΤΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ, ΑΦΟΥ ΕΡΙΞΑΝ ΛΑΣΠΗ , ΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΛΑΣΠΗ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ, ΟΙ ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ
    ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ 10.000 ΕΛΛΗΝΕΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΟΙ ΚΑΤΑΡΑΜΕΜΟΙ ΜΕΓΑΛΟΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΚΤΙΘΕΝΤΑΙ.



    Ο κ. Φλαμπουράρης υποστήριξε ότι, έχει μεταβιβάσει τις μετοχές του στον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας και δήλωσε ότι ο ισολογισμός που δημοσιεύτηκε είναι του 2012, όταν και ήταν αντιπρόεδρος της εταιρείας.

    Όπως εξήγησε, μόλις του ανακοινώθηκε ότι θα υπουργοποιηθεί στις 26 Ιανουαρίου, έδωσε εντολή να προχωρήσει η διαδικασία αποχώρησης του από το διοικητικό συμβούλιο και την μετοχική σύνθεση της εταιρείας, κατάθεσε στο ΥΠΕΧΩΔΕ το πτυχίο του υποψήφιου εργολάβου και σταμάτησε την επαγγελματική του δραστηριότητα ως απλός μηχανικός υποβάλλοντας αίτηση συνταξιοδότησης.

    Ο κ. Φλαμπουράρης υποστήριξε ότι, έχει μεταβιβάσει τις μετοχές του στον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας και δήλωσε ότι ο ισολογισμός που δημοσιεύτηκε είναι του 2012, όταν και ήταν αντιπρόεδρος της εταιρείας.

    «Υπάρχει προσπάθεια σπίλωσης σε εμένα και εμμέσως και του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή 50 χρόνια στην Αριστερά ανιδιοτελώς όπως γνωρίζουν όλοι, 40 χρόνια στο επάγγελμα, χωρίς να υπάρχει το παραμικρό και βγαίνει το Πρώτο Θέμα με στοιχεία του 2011 και 2012 προσπαθεί να αποδείξει ότι εγώ είμαι μέτοχος στην εταιρεία Διάτμηση που ήμουν μέτοχος το 2012 και το 2013 και το 2014, γιατί ήταν η δουλειά μου, από αυτή ζούσα. Εγώ την είχα ιδρύσει το 2002», είπε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να φύγει το παλιό;

    Το καινούργιο πιο είναι;
    Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η συνέχεια του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ;
    Δεν είναι αυτοί που συμμάχησαν με την ΝΔ, δεν σχημάτισαν κυβέρνηση το 1989 για να βάλουν
    φυλακή τον Ανδρέα Παπανδρέου;
    Ο Δραγασάκης δεν ήταν υπουργός Οικονομικών, o μπαμπάς Κωνσταντόπουλος δεν ήταν υπουργός Εσωτερικών σ αυτή την κυβέρνηση;
    Νομίζουν ότι αλλάζοντας όνομα και βάζοντας τον
    κλαρινογαμπρό αρχηγό δεν θα τους αναγνωρίσουμε;
    Πιο σάπιο και πιο παλιό
    δεν υπάρχει. Είναι τα τρωκτικά του
    συνδικαλισμού.
    Οι εκατομμυριούχοι ( Φλαμπουράρης, Μητρόπουλος, Κατρούγκαλος,......) που τώρα παριστάνουν τους αγωνιστές και τους
    ασυμβίβαστους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση