GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρόσφυγες σε selfie με τη Μέρκελ, που δηλώνει ότι το άσυλο δεν έχει όρια

Το δράμα των προσφύγων και μεταναστών από τη Συρία και το Ιράκ, φαίνεται ότι άγγιξε τελικά και τη Γερμανίδα καγκελάριο, που πριν λίγους...

Πρόσφυγες σε selfie με τη Μέρκελ, που δηλώνει ότι το άσυλο δεν έχει όρια

Το δράμα των προσφύγων και μεταναστών από τη Συρία και το Ιράκ, φαίνεται ότι άγγιξε τελικά και τη Γερμανίδα καγκελάριο, που πριν λίγους μήνες έκανε μια μικρή Παλαιστίνια να κλάψει όταν της είπε ότι θα απελαθεί γιατί η Γερμανία δεν μπορεί να φιλοξενήσει τους πάντες. 

Η Άγκελα Μέρκελ όχι μόνο επισκέφτηκε ένα κέντρο φιλοξενίας στο Βερολίνου και βγήκε selfie με τους πρόσφυγες αλλά δήλωσε σήμερα ότι το “το δικαίωμα στο άσυλο δεν μπορεί να έχει όρια”.

Η Γερμανίδα καγκελάριος - σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Rheinische Post- δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να υπάρξει περιορισμός στον αριθμό των προσφύγων και μεταναστών που θα δεχθεί η χώρα της, ενώ ευχαρίστησε τους Γερμανούς που έσπευσαν να βοηθήσουν τους πρόσφυγες.

Η Μέρκελ τόνισε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει ανώτατο όριο στην υποδοχή προσφύγων που προσπαθούν να γλιτώσουν από πολιτικές διώξεις και πολέμους και εξήγησε ότι «όταν διευκολύνουμε την εκπαίδευση και την ενσωμάτωση, οι άνθρωποι για παράδειγμα από τη Συρία οι οποίοι βρήκαν καταφύγιο στη χώρα μας θα μπορέσουν να δώσουν πίσω πολλά».

Την ίδια ώρα, η Γερμανίδα καγκελάριος δέχεται επικρίσεις από το CSU (Χριστιανοκοινωνιστές, αδελφό κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών, CDU) για την πολιτική της στο θέμα των προσφύγων.  

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Χανς- Πέτερ Φρίντριχ χαρακτήρισε τo γεγονός ότι επετράπη να εισέλθουν στη Γερμανία ανεξέλεγκτα πρόσφυγες από την Ουγγαρία «παραδειγματικό πολιτικό λάθος» με «καταστροφικά επακόλουθα».

Και ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ επέκρινε την απόφαση της Μέρκελ. «Η απόφαση της καγκελαρίου να ανοίξει βραχυπρόθεσμα τα σύνορα και να δεχθούμε όλους τους Σύρους πρόσφυγες θεωρήθηκε εξαίρεση. Αυτή η εξαίρεση όμως κινδυνεύει τώρα να γίνει κανόνας», δήλωσε ο Σέντερ στην εφημερίδα Muncher Merkur.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το CSU εξεπλάγη από την απόφαση της Μέρκελ. «Θα θεωρούσαμε καλύτερο να συζητά κανείς για τόσο σοβαρά ζητήματα».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση