GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Από το 2008 ετοίμαζαν το ΔΝΤ! Οι εγκληματικές ευθύνες Αλογοσκούφη-Καραμανλή για την χρεοκοπία της χώρας

Μιχάλης Καρχιμάκης ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ ΚΑΙ ΣΤΡΟΣ-ΚΑΝ ΣΤΟ EUROGROUP ΤΟΥ 2008 ΚΑΙ Η ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΛΙΚΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ… TOY Ν. ΒΡΑΧΟΥ. =====...

Μιχάλης Καρχιμάκης

ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ ΚΑΙ ΣΤΡΟΣ-ΚΑΝ ΣΤΟ EUROGROUP ΤΟΥ 2008
ΚΑΙ Η ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΛΙΚΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ…

TOY Ν. ΒΡΑΧΟΥ.
====================================================
Σεισμό προκαλούν σήμερα, οι καλά ‘’φυλαγμένες’’ δηλώσεις του Αλογοσκούφη που είδαν το φως , στις οποίες ομολογεί, ότι ΔΕΝ τον άφησαν, από το 2007, να πάρει σκληρά και αναγκαία μέτρα για να μη χρεοκοπήσουμε .
ΩΣΤΕ, ο Παπανδρέου έφερε το ΔΝΤ στην Ελλάδα ?
===============================================
Ο Γιώργος Αλογοσκούφης αποκαλύπτει: ΔΕΝ πήραμε μέτρα γιατί φοβηθήκαμε το πολιτικό κόστος. Η εξομολόγηση Αλογοσκούφη, έστω και αργά, ‘’προϊδεάζει’’ τι θα επακολουθήσει σύντομα, αλλά δεν απενοχοποιεί όλους όσους και ήξεραν και ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΑΝ !!! Σύμφωνοι, ο υπουργός δεν έκανε αυτό που έπρεπε, αλλά σίγουρα την κύρια ευθύνη την φέρουν πολλοί. Απεχώρησε γιατί βρήκε μεγάλη ΑΡΝΗΣΗ στην αποδοχή και εφαρμογή περιοριστικών μέτρων εξυγίανσης. Σύντομα όλοι θα μάθουν, όσοι δεν γνωρίζουν, ότι το ΔΝΤ ήταν στην Ελλάδα και από το 2007 ‘’συζητούσε’’ με τους Ευρωπαίους την δυνατότητα και την πιθανότητα να μην χρεοκοπήσει η Ελλάδα.

Στο Eurogroup του 2008
για τη αποφυγή της χρεοκοπίας της Ελλάδας, με τον Στρος-Καν, ως επικεφαλής του ΔΝΤ είχαν αποφασίσει να εφαρμόσουν το πρόγραμμα που εφάρμοσαν το 2010, αλλά υπερίσχυσε η σκοπιμότητα και το πολιτικό κόστος.
Στο ίδιο μήκος κύματος απενοχοποίησης είναι και η αποκάλυψη του Γ. Αλογοσκούφη για το τελευταίο Eurogroup όπου συμμετείχε και ο ίδιος, τον Δεκέμβριο του 2008. Εκεί οι Ευρωπαίοι συζητούν για πρώτη φορά κάτι που δεν θα μάθει κανείς: «Τότε είχε έρθει και ο Στρος-Καν ως επικεφαλής του ΔΝΤ και συζητήθηκε το θέμα του μηχανισμού ουσιαστικά. Και στην ουσία απορρίφθηκε γιατί οι Γερμανοί δεν έδειχναν διάθεση να το στηρίξουν».
Τα πρώτα μηνύματα έρχονται…
===================
Τα Χριστούγεννα του 2008 αρχίζει να διαφαίνεται στον ορίζοντα το ενδιαφέρον των διεθνών αγορών για το ελληνικό χρέος. Σημαίνον πολιτικό πρόσωπο που έπαιξε κατόπιν ρόλο στις κυβερνήσεις του Γιώργου Παπανδρέου δέχεται τότε ένα τηλεφώνημα φημισμένου διεθνούς «κερδοσκόπου» από το Σεντ Μπαρτς της Καραϊβικής, όπου έκανε τις διακοπές του. Το ενδιαφέρον του εστιαζόταν στην πορεία του χρέους και το κατά πόσον τα ελλείμματα βρίσκονταν υπό έλεγχο.
Το πρώτο ημιεπίσημο ηχηρό μήνυμα
όμως δεν αργεί και έρχεται από το Σίτι του Λονδίνου. Με την είσοδο του καινούργιου έτους, ο οίκος αξιολόγησης Standards & Poor υποβαθμίζει την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας από Α σε Α- και η προσοχή των ήδη νευρικών από τη διεθνή κρίση αγορών στρέφεται τώρα για τα καλά στις χρόνιες αδυναμίες της χώρας.
«Η Ελλάδα απέτυχε να φτιάξει τη στέγη, όταν ακόμη ο ήλιος έλαμπε» λέει χαρακτηριστικά ο αναλυτής της S&P Μάρκο Μίρσνικ.
Ο Κώστας Καραμανλής
σε μία από τις τελευταίες του προσπάθειες να διατηρήσει τον έλεγχο της κατάστασης κάνει ανασχηματισμό. Στο τιμόνι της ελληνικής οικονομίας βρίσκεται τώρα ο Γιάννης Παπαθανασίου. Την πρώτη μέρα που αναλαμβάνει ως υπουργός Οικονομικών, στις 7 Ιανουαρίου του 2009, δέχεται ένα τηλεφώνημα από τον Γιώργο Προβόπουλο. «Γιάννη, θέλω να μου αφιερώσεις μία ώρα σήμερα το απόγευμα οπωσδήποτε, για να σε ενημερώσω», ακούγεται από την άλλη πλευρά της γραμμής.

3 σχόλια

  1. Μπούτζουκας Τηλέμαχος ...

    Είναι ντροπή και αίσχος στα δυο κόμματα ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ να μιλάνε για συνολική ευθύνη ΛΆΟΥ..(ΜΑΖΊ ΤΑ ΦΆΓΑΜΕ) Λάθος μεγάλο διότι αυτά τα δυο κόμματα έκαναν το μεγάλο έγκλημα και εξηγώ σε καμιά χώρα του μνημονίου η ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών ΔΕΝ έγινε από την Ευρωπαϊκή ένωση και να Χρεώνεται ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΌ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ που καλούνται οι πολίτες της χώρας μας να της ξεπληρώνουν εις τον αιώνα τον αιώνων ΑΜΉΝ... και συνεχίζει ο ΣΎΡΙΖΑ το ίδιο βιολί ..

    Με απλά λόγια πήραν τα ιδιωτικά ΔΆΝΕΙΑ τον τραπεζών και τα έκαναν δημόσια Δ.Λ όλα αυτά τα χρήματα που έφαγαν, η χάλασαν για ιδίων όφελος και τον κουλαούζον τους , η τα έδωσαν σε κομματικούς πελάτες τους ΤΑ ΈΚΑΝΑΝ ΔΗΜΟΣΊΑ ΧΡΕΗ και δεν φτάνει αυτό πήραν και τις καταθέσεις τον ασφαλιστικών ταμείων 20 δις το λεγόμενο PSI Βενιζέλου ώστε να σώσουν (που δεν σώζονται) της ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ τράπεζες ΖΌΜΠΙ..και αυτοί οι αλήτες βγαίνουν στα κανάλια και μας λένε ένταξη , εμάς μας έκρινε ο λαός από 48% πήγαμε στο 6% !!!!! τι λέτε ρε; σοβαρές ποινές σας έβαλαν !!!! ...Λένε βγήκε η Κύπρος στης αγορές κ.τ.λ ΔΕΝ ΛΈΝΕ ΟΜΩΣ ΠΌΤΕ ΌΤΙ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΌ ΧΡΕΟΣ ΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΏΝ Η ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΝ ΈΚΑΝΕ ΔΗΜΌΣΙΟ ..Έτσι οι προδότες ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ έδωσαν όμως χρόνο να βγάλουν έξω 90 δις ευρώ οι καταθέτες νόμιμοι και παράνομοι ΕΊΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΉ ΚΟΜΠΊΝΑ ΤΟΥ 20Υ αιώνα ... (αυτά έλεγε και ο Βαρουβάκης και δεν άρεσε).. Τώρα μείναμε με τράπεζες ΖΌΜΠΙ , με ένα κράτος μπουρδέλο, και που μακάρι να διαψευστώ ΙΣΩΣ αλλάξει χέρια το τραπεζικό μας σύστημα για 15--20 δις ευρώ ΠΆΝΤΑ με της εγγύησης την υποθηκευμένη περιουσία τον Ελλήνων πολιτών ΠΟΥ ΤΗΝ ΥΠΟΘΉΚΕΥΑΝ για να πληρώνουν τόκους και για να ζουν ΕΔΏ ΚΑΙ ΈΞΙ ΧΡΟΝΙΑΑΑΑΑΑ...

    Δεν είμαστε ΚΑΝ χώρα, αλλά ένα μεγάλο μπουρδέλο που μας κάνουν ότι θέλουν οι νταβατζήδες ..και ξέρετε αν πάρουν η ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ η τράπεζες κάποιοι εταίροι μπορεί να ζητήσουν πωληθούν και της εγγύησης σας (σπίτια χωράφια- παιδιά γυναίκα) τα κακά δάνεια που είναι σήμερα 80 δις ευρώ σε φανς πακέτο για 20 δις ..και να αρχίσει το πανήγυρη διότι αν αυτοί δώσουν 20 δις και πάρουν όλο το πακέτο και 30-35 να εισπράξουν βγάζουν αμέσως 15 δις κέρδος...Θα πει κάνεις μα γιατί δεν το κάνουν οι τράπεζες σε αυτούς που χρωστούν ΔΙΌΤΙ ΠΟΛΎ ΆΠΛΑ αυτοί δεν έχουν μετρητά για να αγοράσουν όλο το δάνειο τους με μια πράξη ΚΑΙ δεύτερον η πράξει αυτή θα γίνει σε μια ήμερα σε ένα αγοραστή και όχι σε 800.000 χιλιάδες-αγοραστές που θα θέλουν και δόσεις ,και που θα πληρώσουν μια και μετά ΈΧΕΙ Ο θεός...

    ΌΛΑ ΑΥΤΆ ΘΑ ΤΑ ΓΛΊΤΩΝΕ Η ΧΩΡΆ ΜΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΈΚΑΝΕ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΆ ΔΆΝΕΙΑ ΚΡΑΤΙΚΆ....κατανοητέ ΤΏΡΑ την προδοσία του ΠΑΠΑΝΔΡΈΟΥ--ΒΕΝΙΖΈΛΟΥ--ΣΑΜΑΡΆ-- ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ--ΚΑΡΑΤΖΑΦΈΡΗ ..τώρα για τι ΣΥΝΑΙΧΕΙΖΕΙ και ο ΤΣΙΠΡΑ τον ίδιο χορό είναι απλό ελπίζει ΝΑ ΓΊΝΕΙ ΚΑΝΈΝΑ ΘΑΎΜΑ ΣΕ ΤΕΣΕΡΗΣ ΜΗΝΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΆ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΑΊΤΗΣΗ από της καταστάσεις που θα έχουν δημιουργηθεί στην ΧΩΡΆ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άλλος ένας άσχετος, ανίκανος και αλαζών από τα "πουλέν" της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, που νομίζει πως το παρελθόν δεν τον άφορα.

    Το συμπέρασμα από τη... βαθυστόχαστη ανάλυση του πρώην υπουργού είναι ότι, παρόλο που ο ίδιος βρίσκεται πλέον στην «κατάψυξη», ούτε το θράσος τον εγκατέλειψε ούτε η αλαζονεία.

    Η πολίτικη και κοινωνική παρουσία αυτών των υπόλογων υπουργών της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να λάβει τέλος..

    Είναι παραφροσύνη σκέτη, οι υπαίτιοι και αυτουργοί της οικονομικής χρεοκοπίας, της σπατάλης του κοινωνικού χρήματος,να κυκλοφορούν ακόμη ελεύθεροι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάθε πρώτα τις ενέργειες Παπανδρέου και μετά κρίνε! Συκοφαντείς αναίσχυντα και καθυβρίζεις τον Παπανδρέου, διότι αγνοείς ότι είχε αποφασίσει ήδη μετά το κούρεμα των ομολόγων να γίνει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με έκδοση κοινών μετοχών με την εγγύηση των τραπεζών! Αλλά οι τράπεζες που θέλανε κούρεμα ΜΟΝΟΝ 21%, όταν το κούρεμα έγινε οριστικά 51%, ΑΠΈΡΡΙΨΑΝ την απόφαση Παπανδρέου ΄΄εστω με την έγκριση της κοινοβουλευτικής ομάδας! Κόψε λοιπόν τις ανοησίες και τους συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση