GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νεκροί και οι 224 επιβαίνοντες του ρωσικού αεροπλάνου που συνετρίβη στο Σινά

Έσβησαν και οι ελάχιστες ελπίδες που υπήρχαν για να βρεθούν επιζώντες στα συντρίμμια του ρωσικού Airbus που συνετρίβη νωρίς το πρωί ...


Έσβησαν και οι ελάχιστες ελπίδες που υπήρχαν για να βρεθούν επιζώντες στα συντρίμμια του ρωσικού Airbus που συνετρίβη νωρίς το πρωί του Σαββάτου σε ορεινή βραχώδη περιοχή της χερσονήσου του Σινά, στην Αίγυπτο.
Η πρεσβεία της Ρωσίας στο Κάιρο ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν επιζώντες, είδηση που επιβεβαιώσαν νοσοκομειακές πηγές και πηγές των αιγυπτιακών υπηρεσιών ασφαλείας. Το αεροσκάφος μετέφερε 224 επιβάτες και πλήρωμα. Από τους 217 επιβάτες, οι 214 ήταν Ρώσοι τουρίστες που επέστρεφαν στην πατρίδα τους, ανάμεσα τους και 17 παιδιά και τρεις επιβάτες ήταν Ουκρανοί.
"Δυστυχώς, όλοι οι επιβάτες της πτήσης 9268 της Kogalymavia από το Σαρμ ελ Σέιχ για την Αγία Πετρούπολη είναι νεκροί" ανέφερε στα ρωσικά η πρεσβεία, με μηνύματά της σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κήρυξε εθνικό πένθος για αύριο, 1η Νοεμβρίου και εξέφρασε "τα βαθύτατα συλλυπητήριά του" στους οικείους των θυμάτων.
Όλες οι σοροί των θυμάτων μεταφέρθηκαν στο Κάιρο από όπου - μετά από τις απαραίτητες διαδικασίες και ιατροδικαστικές εξετάσεις- θα επαναπατριστούν.
Τα σωστικά συνεργεία εντόπισαν στο σημείο της συντριβής και τα δύο μαύρα κουτιά του αεροσκάφους, τα οποία αναμένεται να δώσουν τις απαντήσεις στα αίτια της νέας αυτής αεροπορικής τραγωδίας.
Ανοιχτά όλα τα σενάρια
Τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά αλλά όλα τα σενάρια - από ατύχημα μέχρι αεροπειρατεία- είναι ανοικτά. 
Ο Ρώσος υπουργός Μεταφορών Μαξίμ Σοκόλοφ ανακοίνωσε την διεξαγωγή διεθνούς έρευνας ενώ και οι αιγυπτιακές αρχές διέταξαν άμεση εισαγγελική έρευνα.
Σύμφωνα πάντως με τις υπηρεσίες ασφαλείας, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το αεροπλάνο καταρρίφθηκε από τους ισλαμιστές εξτρεμιστές που δρουν στην περιοχή.
Από την πλευρά της, η εταιρεία Kogalymavia τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία βάση για να αποδοθεί η συντριβή σε ανθρώπινο λάθος. Τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία RIA και Interfax μετέδωσαν, επικαλούμενα μια εκπρόσωπο της αεροπορικής εταιρείας, ότι ο κυβερνήτης ήταν πολύ έμπειρος αφού είχε 12.000 ώρες πτήσης στο ενεργητικό του ενώ και στο αεροσκάφος είχε γίνει πλήρης συντήρηση. 
Όμως, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Ria Novosti, το πλήρωμα του ρωσικού αεροσκάφους είχε αναφέρει στο παρελθόν αρκετές φορές προβλήματα στον κινητήρα.
Το αεροσκάφος χάθηκε από τα αιγυπτιακά ραντάρ 23 λεπτά μετά την απογείωσή του από το θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας Σαρμ ελ-Σέιχ και - σύμφωνα με το RT - ο πιλότος ζήτησε άδεια για να αλλάξει πορεία και να  προσγειωθεί στο Κάιρο και στη συνέχεια χάθηκε η επαφή. 

1 σχόλιο

  1. ΤΑ "ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ" ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ
    1) EVELYN DE ROTHSCHILD
    https://en.wikipedia.org/wiki/Evelyn_Robert_de_Rothschild
    http://www.breathingenglishair.blogspot.fr/2012/04/ascott-house-buckinghamshire.html
    http://www.thefullwiki.org/Ascott_House
    http://www.gettyimages.com/detail/news-photo/sir-evelyn-and-lady-de-rothschild-with-bill-and-hillary-news-photo/104183230
    Coordinates: 51°53′43.62″N 0°42′22.23″W

    2) JACOB ROTHSCHILD
    https://en.wikipedia.org/wiki/Jacob_Rothschild,_4th_Baron_Rothschild
    http://www.zimbio.com/photos/Prince+Charles/Jacob+Rothschild/Reception+Held+Prince+Charles+London/08Isgaq04Qa
    http://www.thefullwiki.org/Waddesdon_Manor
    http://www.waddesdon.org.uk/
    Coordinates: 51°50′32″N 0°56′16″W

    VILLA LORD JACOB ROTHSCHILD CORFU'.
    39,757129° N 19,946010° E

    3) DAVID DE ROTHSCHILD
    http://www.rothschild.com/David_de_Rothschild/
    http://en.wikipedia.org/wiki/David_Ren%C3%A9_de_Rothschild
    Château de Reux
    Coordinates: 49°16'31"N 0°9'22"E

    4) ERIC DE ROTHSCHILD
    http://www.gettyimages.com/detail/news-photo/eric-de-rothschild-and-wife-maria-beatrice-caracciolo-di-news-photo/84616462
    http://www.gettyimages.nl/detail/nieuwsfoto's/queen-elizabeth-ii-meets-sir-evelyn-de-rothschild-lady-nieuwsfotos/72668835

    5) BENJAMIN DE ROTHSCHILD
    https://en.wikipedia.org/wiki/Benjamin_de_Rothschild
    http://www.gettyimages.com/detail/news-photo/baron-benjamin-de-rothschild-his-wife-baroness-ariane-de-news-photo/170740077
    http://wikimapia.org/6825620/fr/Chateau-de-Pregny
    http://www.panoramio.com/photo/77169200
    Coordonnées : 46°14'6"N 6°8'34"E


    6) EDOUARD DE ROTHSCHILD
    http://en.wikipedia.org/wiki/Edouard_Etienne_de_Rothschild
    http://www.zimbio.com/photos/Edouard+de+Rothschild/Gucci+Paris+Masters+2012+Opening+Day/T3NwWmxHTNA

    7) NATHANIEL DE ROTHSCHILD
    http://wikibin.org/articles/nathaniel-robert-de-rothschild.html http://www.newyorksocialdiary.com/node/2354/print

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση