GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Έκοψε" τον Άδωνι η Εφορευτική Επιτροπή αλλά υπέβαλε ένσταση που έγινε δεκτή...

Δεν έγινε δεκτή χθες η υποβολή της υποψηφιότητας του Άδωνι Γεωργιάδη από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, καθώς ...


Δεν έγινε δεκτή χθες η υποβολή της υποψηφιότητας του Άδωνι Γεωργιάδη από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, καθώς κρίθηκε εκπρόθεσμη, αφού ο κ. Γεωργιάδης την κατέθεσε λίγα λεπτά μετά την εκπνοή της προθεσμίας.
Ωστόσο, ο πρώην υπουργός υπέβαλε το βράδυ της Παρασκευής ένσταση κατά της απόφασης αυτής, η οποία θα συζητήθηκε στην επιτροπή το πρωί του Σαββάτου, και ώρα 9.30 και έγινε τελικά δεκτή.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Εφορευτικής Επιτροπής:

"Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) της Νέας Δημοκρατίας διαπίστωσε ότι υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα τρεις κλειστοί και σφραγισμένοι φάκελοι υποψηφιοτήτων για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από τα μέλη του κόμματος:
κ. Μεϊμαράκη Ευάγγελο - Βασίλειο του Ιωάννη
κ. Μητσοτάκη Κυριάκο του Κωνσταντίνου
κ. Τζιτζικώστα Απόστολο - Ιωάννη του Γεωργίου
Οι φάκελοι ανοίχτηκαν, ελέγχθηκε και διαπιστώθηκε η ύπαρξη του προβλεπομένου, από τη διάταξη του άρθρου 10, παρ. 3, του Καταστατικού του Κόμματος, αριθμού των 50 υπογραφών μελών της Πολιτικής Επιτροπής που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα καθενός από τους υποψηφίους. Στη συνέχεια θα επακολουθήσει έλεγχος της εγκυρότητας της κάθε υπογεγραμμένης πρότασης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο από 24 Σεπτεμβρίου 2015 Πρακτικό και Απόφαση αρ. 2 της ΚΕΦΕ και στο «Αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με τη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων, υποβολής και εκδίκασης ενστάσεων κατά υποψηφιοτήτων και ανακήρυξης των υποψηφίων για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας», αντίγραφο του οποίου είχε παραδοθεί σε όλους τους ενδιαφερόμενους υποψηφίους.
Επιπλέον, η ΚΕΦΕ διαπίστωσε ότι υποβλήθηκε εκπρόθεσμα φάκελος υποψηφιότητας από το μέλος του κόμματος κ. Σπυρίδωνα - Άδωνι Γεωργιάδη. Με ομόφωνη απόφασή της η ΚΕΦΕ απέρριψε την εν λόγω υποψηφιότητα, λόγω του εκπροθέσμου της κατάθεσής της".
"Λυπούμαι πραγματικά"
Ο Άδωνις Γεωργιάδης πληροφορήθηκε από τα δελτία ειδήσεων την απόρριψη της υποψηφιότητάς του, κι ενώ νωρίτερα είχε δηλώσει σε δημοσιογράφους βέβαιος για την αποδοχή της.

Οι πρώτες αντιδράσεις του ήρθαν μέσω Twitter:


"Θα καταθέσω ένσταση"

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έφτασε στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας λίγο μετά τις 9 το βράδυ, και σε δηλώσεις του εξέφρασε την έκπληξή του για την απόφαση αυτή της εφορευτικής επιτροπής, σχολιάζοντας ότι ούτε καν οι συνυποψήφιοί του δεν έχουν αντίρρηση για την έγκριση της υποψηφιότητάς του, και ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει ένσταση, ενώ επεσήμανε πως "αυτοί που θα πάρουν την απόφαση θα πάρουν και την ευθύνη".
"Κακώς κόπηκε η υποψηφιότητα"
Την συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, προκειμένου να μεταφέρει τη θέση του προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη, διέκοψε -σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων- ο διευθυντής του γραφείου του Σωτήρης Κορομάντζος, λέγοντας ότι "είναι άδικο να μην γίνει δεκτή η αίτηση υποψηφιότητας του Άδωνι Γεωργιάδη".
Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Twitter σχολίασε: "Ευτυχώς έγινε αποδεκτή η υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη. Η τυπολατρεία δεν μπορεί να επικρατήσει της ουσίας".
Επίσης, συνεργάτες του Απόστολου Τζιτζικώστα λένε ότι "κακώς κόπηκε η υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη, όλοι έπρεπε να είναι στη μάχη".
Εξάλλου, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δήλωσε σχετικά: "Αψυχολόγητη, λαθεμένη και τραυματική για τη ΝΔ απόφαση. Ελπίζω να την αλλάξουν αμέσως".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση