GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νεκρά μωρά και παιδιά από το ναυάγιο της Λέσβου, ξεβράστηκαν στην Τουρκία

Τέσσερα παιδιά από τη Συρία, ηλικίας 1 ως 4 ετών, βρέθηκαν σήμερα πνιγμένα ανοιχτά των ακτών της Τουρκίας, μετά το χθεσινό ναυάγιο του ...

Νεκρά μωρά και παιδιά από το ναυάγιο της Λέσβου, ξεβράστηκαν στην Τουρκία

Τέσσερα παιδιά από τη Συρία, ηλικίας 1 ως 4 ετών, βρέθηκαν σήμερα πνιγμένα ανοιχτά των ακτών της Τουρκίας, μετά το χθεσινό ναυάγιο του σκάφους στο οποίο επέβαιναν μαζί με άλλους πρόσφυγες με προορισμό τη Λέσβο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Παράλληλα, ακόμη πέντε σοροί βρέθηκαν σήμερα το πρωί σε ακτές της βορειοδυτικής Λέσβου, ανεβάζοντας στους 15 τους νεκρούς του μεγάλου ναυαγίου της Τετάρτης, 28 Οκτωβρίου, νωρίς το απόγευμα, ανοικτά της Εφταλούς.

Επίσης, η τουρκική ακτοφυλακή διέσωσε με τη βοήθεια ενός ελικοπτέρου 19 ανθρώπους που επέβαιναν στο πλεούμενο αυτό, το οποίο είχε αναχωρήσει από την περιοχή του Εντρεμίτ (Αδραμύττιο), στη βορειοδυτική Τουρκία.

Την ίδια ώρα, δύο νέα ναυάγια δουλεμπορικών σε Κάλυμνο και Ρόδο, άφησαν πίσω του τουλάχιστον 22 νεκρούς, ανάμεσα τους μικρά, αθώα παιδιά. Οι έρευνες συνεχίζονται για αγνοούμενους, ο ακριβής αριθμός των οποίων δεν έχει εξακριβωθεί και εκφράζονται φόβοι ότι τα θύματα θα είναι περισσότερα. Σ

Τον Σεπτέμβριο οι φωτογραφίες ενός μόλις 3 ετών αγοριού από τη Συρία, του Αϊλάν Κούρντι, που βρέθηκε νεκρό σε παραλία του Μπόντρουμ (Αλικαρνασσός) στη δυτική Τουρκία, προκάλεσαν μεγάλη συγκίνηση παγκοσμίως και ανάγκασαν την ΕΕ να ανοίξει εν μέρει τα σύνορά της στους πρόσφυγες.

Από την αρχή της χρονιάς περισσότεροι από 560.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν φτάσει δια θαλάσσης στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ)



Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση