GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο πλευρό των Ελλήνων κινηματογραφιστών η Ευρωπαϊκή Ακαδημία

Επιστολή συμπαράστασης προς τους Έλληνες κινηματογραφιστές απέστειλε η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου (EFA), με πρόεδρο τον Βιμ Βέντ...

Στο πλευρό των Ελλήνων κινηματογραφιστών η Ευρωπαϊκή Ακαδημία

Επιστολή συμπαράστασης προς τους Έλληνες κινηματογραφιστές απέστειλε η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου (EFA), με πρόεδρο τον Βιμ Βέντερς, και προτρέπει την κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφαση της για τον “ειδικό φόρο” επί των εισιτηρίων, στηρίζοντας το ελληνικό σινεμά και τις δυνατότητες του.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, η EFA με επιστολή της στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, τονίζει “τη δύναμη του κινηματογράφου ως εργαλείο προβολής και ενημέρωσης της παγκόσμιας κοινής γνώμης για τα ζητήματα μιας χώρας”.

Σε επιστολή συμπαράστασης που απέστειλε και η Γαλλική Ακαδημία Κινηματογράφου, αναφέρεται πως “η επιτυχία του Γαλλικού σινεμά βασίζεται σε ένα κρατικό πλαίσιο υποστήριξης, το οποίο όμως δεν επιβαρύνει οικονομικά το κράτος. Η ύπαρξη του 'ειδικού φόρου' στην Ελλάδα, βασίστηκε στο Γαλλικό μοντέλο και η επιτυχία αυτού του μέτρου, είναι αδιαμφισβήτητη και στη χώρα μας”.

Οι Γάλλοι συνάδελφοι μας είναι σαφείς, σχολιάζει η ανακοίνωση της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματoγοράφου: “Με την κατάργηση του ειδικού φόρου, θα γυρίζονται λιγότερες ελληνικές ταινίες, οι αίθουσες θα χάσουν θεατές, το κράτος θα χάσει έσοδα από φόρους και η ανεργία στον κλάδο θ'αυξηθεί”.

Στο μεταξύ, η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, η οποία αντέδρασε εξαρχής στην κατάργηση του ειδικού φόρου, “χαιρετίζει με συγκρατημένη αισιοδοξία” την ανακοίνωση της Αντιπροεδρίας της Κυβέρνησης, στην οποία αναφέρεται πως η κατάργηση του “ειδικού φόρου” θα ανακληθεί.

“Είναι πια καιρός να αναγνωριστεί η αξία και ο ρόλος που μπορεί να παίξει ο Ελληνικός Κινηματογράφος στην ανάπτυξη και προβολή της χώρας, αποφέροντάς της πολλαπλά οφέλη. Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε δημιουργικά στη διαμόρφωσή τους”, καταλήγει σε ανακοίνωση της .

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση