GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο... έντιμος συμβιβασμός θα φέρει σκληρές εξώσεις

Σκληρές και επεισοδιακές εικόνες εξώσεων - όπως... Ισπανία -  ενδέχεται να εμφανιστούν το επόμενο χρονικό διάστημα εφόσον περάσουν οι ...

Ο... έντιμος συμβιβασμός θα φέρει σκληρές εξώσεις
Σκληρές και επεισοδιακές εικόνες εξώσεων - όπως... Ισπανία -  ενδέχεται να εμφανιστούν το επόμενο χρονικό διάστημα εφόσον περάσουν οι θέσεις των δανειστών για τους πλειστηριασμούς και τα κόκκινα δάνεια.
Η κυβέρνηση δείχνει να οδηγείται σε έναν νέο «έντιμο συμβιβασμό» με την τρόικα και τους δανειστές στο θέμα της διαχείρισης των κόκκινων δανείων, αλλά η κοινωνική έκρηξη είναι μια διαρκής φασματική απειλή σύμφωνα με υπουργούς και κυβερνητικούς παράγοντες.
Αν και το τελευταίο χρονικό διάστημα υπήρξε σύγκρουση για τα κόκκινα δάνεια και η κυβέρνηση δήλωσε ότι δεν θα κάνει βήμα πίσω, πλέον ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλάει για έναν έντιμο συμβιβασμό.
Μάλιστα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Β. Ντομπρόβσκις ξεκαθάρισε ορθά κοφτά ότι μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός, όμως σε κάθε περίπτωση η προστασία θα αφορά μόνο τα φτωχά νοικοκυριά.
Η κυβέρνηση φέρεται να μελετά το εισοδηματικό όριο για την αποφυγή πλειστηριασμών να φτάνει για το άτομο τα 15.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα και για το ζευγάρι τα 25.000 ευρώ συν 3.500 για κάθε παιδί, ενώ η αξία της πρώτης κατοικίας να αποτιμάται έως 200.000 για το ζευγάρι.
Η κυβέρνηση στην τρόικα πρότεινε προ ημερών εισοδηματικό όριο τα 35.000 ευρώ για οικογένεια και περιουσιακό όριο έως 200.000 ευρώ αξία ακινήτου για το άτομο, έως 250.000 ευρώ για το ζευγάρι και 25.000 ευρώ για κάθε παιδί.
Οι δανειστές από την πλευρά τους έκαναν λόγο για προστατευόμενη αξία ακινήτου μέχρι τα  120.000 ευρώ (αρχικά πρότειναν 70.000 ευρώ) και εισοδηματικά κριτήρια τα 8.180 ευρώ ετησίως για το άτομο,τα 13.917 για το ζευγάρι η την οικογένεια και 3.350 ευρώ για κάθε παιδί.
Το πρωί του Σαββάτου, στις 11.30, αναμένεται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των stress tests των Ελληνικών Τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, στη συνάντηση που είχε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση