GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χρ. Ξηρός: Με βασάνιζαν και με εξευτέλιζαν στη Νιγρίτα

Την ποινική δίωξη του εποπτεύοντος εισαγγελέα, του διευθυντή και του αρχιφύλακα των φυλακών Νιγρίτας ζητεί ο Χριστόδουλος Ξηρός, κάνον...

Χρ. Ξηρός: Με βασάνιζαν και με εξευτέλιζαν στη Νιγρίτα
Την ποινική δίωξη του εποπτεύοντος εισαγγελέα, του διευθυντή και του αρχιφύλακα των φυλακών Νιγρίτας ζητεί ο Χριστόδουλος Ξηρός, κάνοντας λόγο για βασανισμό και εξευτελιστική συμπεριφορά σε βάρος του.
Στην μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε, ο Χ. Ξηρός υποστηρίζει ότι από την πρώτη στιγμή της κράτησης του τέθηκε σε καθεστώς απομόνωσης για λόγους ασφαλείας, όπως του είπαν. Όπως ο ίδιος ισχυρίζεται για κάποιες ημέρες του απαγορεύτηκε  ακόμη και η τηλεφωνική επικοινωνία ενώ για μια εβδομάδα δεν είχε ρεύμα στο κελί του.
"Προαυλιζόμουν μόνος καθημερινά, χωρίς την παραμικρή επικοινωνία, ακόμη και το φαγητό μου το άφηναν έξω από την πόρτα του κελιού μου, με αποτέλεσμα να παρουσιάσω σοβαρές ψυχικές διαταραχές και φοβίες για τη ζωή μου, άρνηση να φάω ή να πιω οτιδήποτε" αναφέρει χαρακτηριστικά  στην μηνυτήρια αναφορά του ο Χ. Ξηρός.
Μάλιστα, καταγγέλλει τον διευθυντή των φυλακών στη Νιγρίτα όπου μεταφέρθηκε, ότι του συμπεριφέρεται εξευτελιστικά λέγοντας του "με αυτά που έχεις κάνει και λίγα έχεις πάθει", "εκεί να ψοφήσεις μόνος σου στο κελί σου".
Ο Χ. Ξηρός  επικαλείται την γνωμοδότηση κλινικής νευροψυχολόγου που επιβεβαιώνει τα ψυχολογικά προβλήματα,  που όπως λέει, αντιμετωπίζει.  "Η απάνθρωπη αυτή σε βάρος μου συμπεριφορά, σε συνδυασμό με την πλήρη και ολοκληρωτική απομόνωση  μου, επέδρασε πολύ άσχημα στην ήδη βεβαρυμένη ψυχική μου κατάσταση, εμφανίζοντας καταθλιπτική συμπεριφορά και έλλειψη αντίληψης της πραγματικότητας, η οποία με οδήγησε σε εμφάνιση ψυχωσικού νοσήματος βάζοντας φωτιά στο κελί μου" καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση