GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λαγκάρντ: Αξιολόγηση, βαθιές μεταρρυθμίσεις και μετά το χρέος

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε στη Λίμα του Περού, στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, η συνάντηση...

Λαγκάρντ: Αξιολόγηση, βαθιές μεταρρυθμίσεις και μετά το χρέος

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε στη Λίμα του Περού, στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Αυτό δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος, επισημαίνοντας ότι η κ. Λαγκάρντ συμμερίζεται την προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση για να ολοκληρωθεί έγκαιρα η πρώτη αξιολόγηση, ώστε να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, όπως έχει προγραμματιστεί, πριν από την 1η Ιανουαρίου 2016. Ο υπουργός τόνισε επίσης, ότι αμέσως θα ξεκινήσει μία ουσιαστική συζήτηση για το χρέος, προκειμένου να δημιουργηθούν οι ικανές συνθήκες για την Ελλάδα, για να αλλάξει σελίδα και να φανεί στην πράξη η έξοδος από την κρίση. 

Σύμφωνα με πηγές του Ταμείου, ο Έλληνας υπουργός ενημέρωσε την κα. Λαγκάρντγια τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων είναι και η πρόοδος του προγράμματος μεταρρυθμίσεων.

Η κα. Λαγκάρντ ανέφερε πως το ΔΝΤ συνεχίζει να παραμένει έτοιμο να συνεργαστεί με τις ελληνικές αρχές για την προώθηση του προγράμματος μεταρρυθμίσεων της χώρας.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, η σιδηρά κυρία του ΔΝΤ επανέλαβε τη σταθερή θέση του Ταμείου ότι διαφωνεί με το Eurogroup και τον Γερούν Ντάισελμπλουμ για το χρέος, καθιστώντας εαυτόν σύμμαχο στη μάχη για την απομείωσή του. Ωστόσο, «αγκάθι» για το ΔΝΤ συνεχίζει να αποτελεί το Ασφαλιστικό, για το οποίο ζήτησε βαθιές μεταρρυθμίσεις. 

Η θέση του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του χρέους συμπλέει με τη θέση για ανάγκη ελάφρυνσης που εξέφρασε και ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, σε συνέντευξη που παραχώρησε την Κυριακή στην Καθημερινή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση