GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προγραμματικές δηλώσεις Τσίπρα: Ναι στα ισοδύναμα, αλλά πρώτα το Μνημόνιο

Οι προγραμματικές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, οι οποίες θα κορυφωθούν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, αναμέ...

Προγραμματικές δηλώσεις Τσίπρα: Ναι στα ισοδύναμα, αλλά πρώτα το Μνημόνιο
Οι προγραμματικές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, οι οποίες θα κορυφωθούν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, αναμένεται να έχουν ορίζοντα τετραετίας, ενώ πέραν της άμεσης και χωρίς χρονοτριβές υλοποίησης των συμφωνηθέντων, ιδιαίτερη βαρύτητα αναμένεται να δώσει ο πρωθυπουργός και στην εκπόνηση του λεγόμενου «παράλληλου» προγράμματος, το οποίο θα έχει ως στόχο το αντιστάθμισμα των σκληρών μέτρων του μνημονίου.
Στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι να υπογραμμίσει από την πρώτη κιόλας στιγμή μέσα από τις προγραμματικές δηλώσεις του ότι η παρούσα κυβέρνηση είναι «κανονική» και όχι διεκπεραιωτική του μνημονίου. Για αυτό το λόγο από τις πρώτες κιόλας δεκαπέντε ημέρες ζωής της ο κ. Τσίπρας έχει επιχειρήσει να δώσει στίγμα μακρόπνοου σχεδιασμού και κατεύθυνσης του κυβερνητικού έργου. Παράλληλα, στις προγραμματικές δηλώσεις αναμένεται να αποκρυσταλλωθούν και οι δράσεις και προτάσεις των μελών της κυβέρνησης, όπως αυτές αποτυπώθηκαν στα «ραβασάκια» που έδωσαν οι υπουργοί στον Αλέκο Φλαμπουράρη και τα οποία ο ίδιος ενεχείρισε στον πρωθυπουργό κατά την επιστροφή του από το εξαήμερο ταξίδι στις ΗΠΑ.
Το σαφές στίγμα για την άμεση εκπόνηση όλων των προαπαιτούμενων έδωσε το Σάββατο στην ομιλία του στην ΚΟ ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι «πριν από όλα πρέπει να τελειώνουμε γρήγορα με την πρώτη αξιολόγηση, ώστε να ανοίξει επιτέλους η αναγκαία συζήτηση για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους». Εξάλλου, η ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων ξεκινά την ώρα που ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για το Eurogroup, έχοντας τη λίστα με τα 48 προαπαιτούμενα, τα οποία πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες.
Έτσι, πέραν της υλοποίησης των σκληρών μέτρων και των προαπαιτούμενων της συμφωνίας, ώστε να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιποίηση των τραπεζών που θα διώξει μια και καλή την απειλή του bail in και εν συνεχεία η έναρξη της συζήτησης για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να αφιερώσει μεγάλο μέρος των προγραμματικών δηλώσεων στην πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, μέσα από συγκεκριμένους άξονες που θα παρουσιάσει, με στόχο να βρεθούν ταμειακά ισοδύναμα που θα μπορέσουν να ανασχέσουν κάποια από τα επώδυνα μέτρα του μνημονίου. Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας θα εξαγγείλει την άμεση προώθηση της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών.
Πέραν τούτου, στο επίκεντρο του παράλληλου προγράμματος αναμένεται να βρεθεί ο επανασχεδιασμός για το ΕΣΠΑ ώστε να μπορέσει να συμβάλει ουσιαστικότερα στην σταθεροποίηση και εν συνεχεία ανάκαμψη της οικονομίας.
Ο πρωθυπουργός αναμένεται να εξαγγείλει επιπλέον τη συνέχιση και διεύρυνση του προγράμματος αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, ενώ θα δεσμευθεί για ένα δικαιότερο και σταθερό φορολογικό σύστημα, ώστε να ελαφρυνθούν οι ασθενέστεροι και παράλληλα να δημιουργηθεί ένα φιλικό περιβάλλον για την προσέλκυση επενδύσεων, αλλά και για την αντιμετώπιση της μαύρης εργασίας και της εργοδοτικής αυθαιρεσίας σε πολλές ιδιωτικές επιχειρήσεις με αυστηροποίηση του πλαισίου και εντατικοποίηση των ελέγχων.
Μείζονος σημασίας θεωρείται από την κυβέρνηση η υλοποίηση της παραγωγικής ανασυγκρότησης του Δημοσίου σε όλο τον άξονα του κρατικού μηχανισμού με κινητικότητα και αξιολόγηση των κρατικών λειτουργών.
Στο μέτωπο της Υγείας ο κ. Τσίπρας αναμένεται να υπογραμμίσει την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και την διασφάλιση πρόσβασης όλων των πολιτών στη δημόσια υγεία.
Στα αγκάθια που καλείται να αντιμετωπίσει ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός αναμένεται να δώσει ένα στίγμα των προθέσεών του είναι το ζήτημα των κόκκινων δανείων και τη διασφάλιση της πρώτης κατοικία, η επιβολή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος που θα οδηγήσει σε αιματηρές περικοπές στις συντάξεις.

2 σχόλια

  1. Ποτέ δεν περίμενα οτι ο Τσίπρας θα ήταν τόσο ξεφτύλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΜΜΙΣΘΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ
    1) EVELYN DE ROTHSCHILD
    https://en.wikipedia.org/wiki/Evelyn_Robert_de_Rothschild
    http://www.breathingenglishair.blogspot.fr/2012/04/ascott-house-buckinghamshire.html
    http://www.thefullwiki.org/Ascott_House
    http://www.gettyimages.com/detail/news-photo/sir-evelyn-and-lady-de-rothschild-with-bill-and-hillary-news-photo/104183230
    Coordinates: 51°53′43.62″N 0°42′22.23″W

    2) JACOB ROTHSCHILD
    https://en.wikipedia.org/wiki/Jacob_Rothschild,_4th_Baron_Rothschild
    http://www.zimbio.com/photos/Prince+Charles/Jacob+Rothschild/Reception+Held+Prince+Charles+London/08Isgaq04Qa
    http://www.thefullwiki.org/Waddesdon_Manor
    http://www.waddesdon.org.uk/
    Coordinates: 51°50′32″N 0°56′16″W

    VILLA LORD JACOB ROTHSCHILD CORFU'.
    39,757129° N 19,946010° E

    3) DAVID DE ROTHSCHILD
    http://www.rothschild.com/David_de_Rothschild/
    http://en.wikipedia.org/wiki/David_Ren%C3%A9_de_Rothschild
    Château de Reux
    Coordinates: 49°16'31"N 0°9'22"E

    4) ERIC DE ROTHSCHILD
    http://www.gettyimages.com/detail/news-photo/eric-de-rothschild-and-wife-maria-beatrice-caracciolo-di-news-photo/84616462
    http://www.gettyimages.nl/detail/nieuwsfoto's/queen-elizabeth-ii-meets-sir-evelyn-de-rothschild-lady-nieuwsfotos/72668835

    5) BENJAMIN DE ROTHSCHILD
    https://en.wikipedia.org/wiki/Benjamin_de_Rothschild
    http://www.gettyimages.com/detail/news-photo/baron-benjamin-de-rothschild-his-wife-baroness-ariane-de-news-photo/170740077
    http://wikimapia.org/6825620/fr/Chateau-de-Pregny
    http://www.panoramio.com/photo/77169200
    Coordonnées : 46°14'6"N 6°8'34"E


    6) EDOUARD DE ROTHSCHILD
    http://en.wikipedia.org/wiki/Edouard_Etienne_de_Rothschild
    http://www.zimbio.com/photos/Edouard+de+Rothschild/Gucci+Paris+Masters+2012+Opening+Day/T3NwWmxHTNA

    7) NATHANIEL DE ROTHSCHILD
    http://wikibin.org/articles/nathaniel-robert-de-rothschild.html http://www.newyorksocialdiary.com/node/2354/print

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση