GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

SOS εκπέμπουν τα Παιδικά Χωριά για το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ

SOS για τη μελλοντική λειτουργία τους εκπέμπουν τα παιδικά χωριά SOS, μετά το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ που επεβλήθη. Τα Χωριά SOS καλούνται να...

SOS εκπέμπουν τα Παιδικά Χωριά για το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ

SOS για τη μελλοντική λειτουργία τους εκπέμπουν τα παιδικά χωριά SOS, μετά το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ που επεβλήθη. Τα Χωριά SOS καλούνται να καταβάλλουν ΕΝΦΙΑ 73.500 ευρώ.

Σύμφωνα με επιστολή - απάντηση του ιδρύματος, "τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος, τα οποία δεν λαμβάνουν καμία κρατική επιχορήγηση για τα προγράμματά τους, έρχονται για άλλη μια φορά αντιμέτωπα με την παράλογη φορολογία που επιβάλλεται προς τα κοινωφελή Σωματεία και Ιδρύματα στη χώρα μας".

Όπως αναφέρεται στην απάντηση των Παιδικών Χωριών, ο ΕΝΦΙΑ επιβάλλεται "για ακίνητα, που έχουν κληρονομήσει και δεν ιδιοχρησιμοποιούν".

Τονίζεται ακόμη ότι ο φόρος που καλούνται να πληρώσουν "αντιστοιχεί στη λειτουργία, για ένα ολόκληρο χρόνο, ενός Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, που μπορεί να υποστηρίξει 200 οικογένειες με 350 παιδιά και να παρέχει εργασία σε 7 εργαζομένους".

"Τα Παιδικά Χωριά SOS επιφυλάσσονται να ασκήσουν όλα τα νόμιμα δικαιώματά τους και να προβούν στις απαραίτητες νομικές ενέργειες για να καταργήσουν αυτή την παράλογη φορολογία και να διαφυλάξουν τα συμφέροντα των παιδιών που προστατεύουν" καταλήγει η ανακοίνωση.

"Η βαριά φορολόγηση των κοινωφελών Ιδρυμάτων και Σωματείων στη χώρα μας, η οποία θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία των προγραμμάτων τους και στερεί βασικές υπηρεσίες φροντίδας και προστασίας από τις κοινωνικά αδύναμες ομάδες που αυτά υποστηρίζουν, αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία" δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS, κ. Γιώργος Πρωτόπαπας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση