GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σύντομη γνωριμία του νέου VW Touran

Μέσα στη δίνη του σκανδάλου για το παράνομο λογισμικό, η ζωή στη Volkswagen συνεχίζεται και έτσι οι δημοσιογράφοι του ελληνικού ειδικ...

Σύντομη γνωριμία του νέου VW Touran
Μέσα στη δίνη του σκανδάλου για το παράνομο λογισμικό, η ζωή στη Volkswagen συνεχίζεται και έτσι οι δημοσιογράφοι του ελληνικού ειδικού τύπου, ήρθαμε χθες σε επαφή με το ανανεωμένο VW Touran, ένα μικρομεσαίο πολυμορφικό/πολυχρηστικό μοντέλο, που θα έρχεται στην αγορά μας μόνο σε 7θέσια έκδοση.
Το Touran έρχεται στην Ελλάδα από το 2003 και σε διάστημα 12 ετών έχει πουλήσει σχεδόν 3.000 μονάδες.
Η σύγχρονη έκδοσή του βασίζεται στην πλατφόρμα MQB, πάνω στην οποία χτίζονται και τα Golf, τα Passat, και τα Golf Sportsvan.

Μεγαλύτερο σε μήκος, πλάτος, μεταξόνιο και μετατρόχια, από τον προκάτοχό του, έχει μικρότερο ύψος και λιγότερο κατά 60 κιλά βάρος (1480 κιλά).
Το εσωτερικό πλάτος είναι μεγαλύτερο και διατίθεται περισσότερος χώρος για τα κεφάλια των επιβατών και τις αποσκευές.
Η οδηγοκεντρική νέα σχεδίαση του ταμπλό, του πίνακα οργάνων και της κεντρικής κονσόλας επιβεβαιώνει την εργονομική πρωτοπορία του νέου Touran. Η χρήση υψηλής ποιότητας υλικών, η κορυφαία συναρμογή τους και η στυλιστική προσέγγιση του εσωτερικού (χρήση φωτισμού Ambient στην καμπίνα και στην πανοραμική οροφή) προσδίδουν premium αισθητική.

Το νέο Touran εξοπλίζεται με το πολυχρηστικό σύστημα καθισμάτων Fold Flat, το οποίο μετατρέπει τις θέσεις της 2ης και 3ης σειράς καθισμάτων σε ένα επίπεδο χώρο φόρτωσης, με ελάχιστες κινήσεις. Παράλληλα, διαθέτει λειτουργία Easy Entry στα εξωτερικά καθίσματα της 2ης σειράς, κάνοντας την πρόσβαση στις πίσω θέσεις (6η & 7η) πολύ εύκολη. Η απουσία κεντρικού τούνελ στις πίσω θέσεις καθώς και ο αυξημένος χώρος για τα γόνατα των επιβατών και στις 2 σειρές καθισμάτων, προσδίδουν στο νέο Touran χαρακτηριστικά άνεσης κι υψηλού επιπέδου μετακίνησης.
Ένα πλήθος από αποθηκευτικούς χώρους είναι στη διάθεση του οδηγού και των επιβατών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Media Box, πάνω από το ντουλαπάκι του συνοδηγού, στο οποίο έχουν συγκεντρωθεί εξωτερικές πηγές media, όπως υποδοχές για SD Card, SIM card και CD player.
Διαθέτει συστήματα Infotainment ΜΙΒ2 με υποστήριξη της ελληνικής γλώσσας.

Έγχρωμες οθόνες αφής διάστασης 5 έως 8 ίντσες, Bluetooth Audio Streaming, Αισθητήρες Εγγύτητας (proximity sensors), 2D & 3D Navigation με μεγέθυνση χάρτη με κινήσεις των δύο δακτύλων (όπως σε ένα smartphone), υποδοχές κινητών τηλεφώνων είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά της πιο σύγχρονης γενιάς των συστημάτων Infotainment.
Επιπλέον διατίθενται λειτουργίες συνδεσιμότητας App-Connect με MirrorLink TM και Cam Connect. Το App-Connect φέρνει τις εφαρμογές του κινητού στο αυτοκίνητο. Πλέον, η απεικόνιση και ο έλεγχος των εφαρμογών και λειτουργιών ενός smartphone μπορέι να γίνει μέσω της οθόνης αφής των συστημάτων infotainment του νέου Touran. Παράλληλα, το App Connect εκτός των εφαρμογών MirrorLink είναι έτοιμο να υποστηρίξει αντίστοιχες εφαρμογές της Google (Android Auto) και της Apple (CarPlay) μόλις αυτές είναι διαθέσιμες στην ελληνική αγορά. Τέλος, μπορείτε να συνδέσετε την action cam (πχ GoPro) μέσω WLAN με το σύστημα Infotainment. Η εφαρμογή Cam Connect φέρει στην οθόνη του Infotainment την εικόνα από τις πίσω θέσεις των επιβατών. Έτσι, ο οδηγός είναι πάντα ενήμερος για την «δράση» στη 2η & 3η σειρά καθισμάτων.
Την κίνηση του Touran έχουν αναλάβει 2 κινητήρες βενζίνης και 2 πετρελαίου, που συνδυάζονται με μηχανικά κιβώτια 6σχέσεων ή με 7άρια DSG.
Οι συνδυασμοί έχουν ως εξής:

*Τιμές απερχόμενου μοντέλου (5-θέσιου) 
Στους τομείς ασφάλειας (πέτυχε 5 αστέρια στον οργανισμό ασφάλειας EuroNCAP) και άνεσης το νέο Touran φέρει τις τεχνολογικές καινοτομίες που παρουσιάστηκαν πρόσφατα στα Golf και Passat, με ιδιαίτερη καινοτομία τον τρόπο που ανοίγει η πίσω πόρτα. Με το σύστημα κλειδώματος και εκκίνησης KESSY, η πόρτα του χώρου αποσκευών του νέου Touran ανοίγει με μία κίνηση του ποδιού κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα και κλείνει με το πάτημα ενός κουμπιού. Φυσικά, μπορεί να ανοίξει και με τηλεχειρισμό.
Το νέο Touran πωλείται σε δυο εκδόσεις, την Active και την Advance σε τιμές που διαμορφώνονται ως εξής:
ACTIVE
ADVANCE
1.2 TSI 110PS
20.740 €
22.690 €
1.4 TSI 150PS

25.240 €
1.6 TDI 110PS
23.570 €
25.520 €
Οι κινητήρες TSI 150PS και TDI 110PS διατίθενται και με κιβώτιο DSG7 με επιπλέον χρέωση 2.000€. 
Περισσότερα σε λίγο καιρό όταν θα κάνουμε την καθιερωμένη δοκιμή μας σε πραγματικές συνθήκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση