GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σχεδόν 3.000 Τούρκοι στην Θεσσαλονίκη για τoν Κεμάλ Ατατούρκ!

Από την περασμένη Παρασκευή και μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 2.500-3.000 ταξιδιώτες από την Τουρκία έχουν φτάσει στη Θεσσαλονίκη για ...

Σχεδόν 3.000 Τούρκοι στην Θεσσαλονίκη για τoν Κεμάλ Ατατούρκ!

Από την περασμένη Παρασκευή και μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 2.500-3.000 ταξιδιώτες από την Τουρκία έχουν φτάσει στη Θεσσαλονίκη για να τιμήσουν τη μνήμη του Κεμάλ Ατατουρκ, του "πατέρα" της Τουρκικής δημοκρατίας που πέθανε σαν σήμερα, πριν από 77 χρόνια, το 1938, στην Κωνσταντινούπολη.

Στις 9.05 το πρωί σήμερα, εκατοντάδες Τούρκοι κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκαν στον προαύλιο χώρο του μουσείου-σπιτιού του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ – που βρίσκεται  στην περιοχή κοντά στο τουρκικό προξενείο – και τήρησαν 2 λεπτών σιγή στη μνήμη του πρώτου Τούρκου προέδρου, μετά την πτ'ωση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

 Οι περισσότεροι κρατούν σημαίες της γειτονικής χώρας και τραγουδούν το τραγούδι "SELANIK TÜRKÜSÜ'' ενώ, για προληπτικούς λόγους, η αστυνομία έχει ενισχύσει τις δυνάμεις της, γύρω από το μουσείο.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους στη σημερινή τελετή ήταν μια επιχειρηματική αποστολή 140 εκπροσώπων εμπορικών και βιομηχανικών επιχειρήσεων της Σμύρνης, μελών του επιμελητηρίου της πόλης -με επικεφαλής τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Εκρέμ Ντεμιρτάς- αλλά και δεκάδες μαθητές και δάσκαλοι 10 σχολείων από διάφορες περιοχές της Τουρκίας.

Το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Κεμάλ Ατατούρκ (δηλαδή «πατέρας των Τούρκων») βρίσκεται στην οδό Αποστόλου Παύλου, πίσω από το τουρκικό Προξενείο και από το 1935 λειτουργεί ως μουσείο.

Φωτ: seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση