GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι δηλώνει ο (δικηγόρος του υπ. Εξωτερικών Ν. Κοτζιά) Γ. Μαντζουράνης για την καταδίκη του Athens Review of Books

Με δήλωσή του ο Γιάννης Μαντζουράνης, πληρεξούσιος δικηγόρος του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, αναφέρεται εκτενώς στο γνωστό θέμα τ...

Με δήλωσή του ο Γιάννης Μαντζουράνης, πληρεξούσιος δικηγόρος του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, αναφέρεται εκτενώς στο γνωστό θέμα της καταδίκης συντακτών δημοσιεύματος στο Athens Review of Books για συκοφαντική δυσφήμηση του Ν. Κοτζιά.

Αναφέρει συγκεκριμένα:
1. Με την 4034/23-10-2015 Απόφαση του Εφετείου Αθηνών τελεσιδίκως κρίνεται ότι οι Ε. Βασιλάκης, Μ. Βασιλάκη, Η. Κανέλης και Α. Παπάς διέπραξαν την αδικοπραξία της συκοφαντικής δυσφήμησης του Νίκου Κοτζιά.

Εν ολίγοις, το Δικαστήριο ομοφώνως αποφαίνεται ότι «Αποδειχθέντος ότι το περιεχόμενο του επίμαχου δημοσιεύματος ήταν ψευδές και ότι ο συντάκτης του προέβη στη δημοσίευσή του εν γνώσει της αναλήθειας με σκοπό να βλάψει την τιμή, την υπόληψη και την προσωπικότητα του ενάγοντος είναι απορριπτέα … η ένταση περί δικαιολογημένου ενδιαφέροντος, που πηγάζει από την κοινωνική αποστολή του τύπου.»

2. Στα δημοκρατικά κράτη δικαίου, η μεν ελευθεροτυπία είναι δικαίωμα, που προστατεύεται, αλλά δεν προσφέρεται ως άσυλο όσων συκοφαντών την επικαλούνται, η δε συκοφαντία είναι έγκλημα, που τιμωρείται, ενώ οι δικαστικές αποφάσεις δεσμεύουν είτε αρέσουν είτε δεν αρέσουν και εκτελούνται ακόμη και έναντι των «θεσμοφόρων» της ελεύθερης δημοσιογραφίας.

3. Με πρόσχημα την κριτική και εργαλείο τη λασπολογία, συγκεκριμένοι κύκλοι προσώπων και συμφερόντων επιχειρούν να αμφισβητήσουν την επιστημονική επάρκεια, την πολιτική ταυτότητα και την εν γένει προσωπικότητα του σημερινού Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών.

Αμέσως μετά την έκδοση της παραπάνω εφετειακής Απόφασης και χωρίς χρονοτριβή, ακολούθησε σειρά συκοφαντικών δημοσιευμάτων σε βάρος του Ν. Κοτζιά με προδήλως κοινή πηγή παρα-πληροφόρησης, καταφανώς ταυτόσημο περιεχόμενο και ύφος σταυροφόρου και δη καρδιναλίου της ελευθεροτυπίας, τα οποία αποκαλύπτουν και την ενορχήστρωση και τα «ευγενή» ελατήρια των παραγωγών και αναπαραγωγών της συκοφαντίας, ενώ ταυτοχρόνως αναδεικνύουν τις θεσμικές διαστάσεις και τη σκόπιμη σύγχυση περί την ελευθεροτυπία και την προστασία της προσωπικότητας των πολιτών αλλά και των πολιτικών καθώς και τις έννοιες «ψευδή γεγονότα» και «αξιολογικές κρίσεις».

4. Η αναπαραγωγή ισχυρισμών από δικόγραφα, που πρωτοδίκως αλλά και τελεσιδίκως απεδείχθησαν ψευδή και συκοφαντικά, ουδεμία σχέση έχει με την προάσπιση της ελευθεροτυπίας, αλλά τουναντίον έχει προφανή - αν όχι και απροκάλυπτο – στόχο τη συνειδητή υπονόμευση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Εν προκειμένω είναι χαρακτηριστική η προκλητική δήλωση ενός εκ των τελεσιδίκως κριθέντων ως συκοφαντών ότι μεταφράζει και προωθεί στο εξωτερικό τα συκοφαντικά κείμενα για να χρησιμοποιηθούν από ξένες υπηρεσίες και διεθνείς θεσμούς.

5. Μετά την καταδίκη των υβριστών του Ν. Κοτζιά από το Πρωτοδικείο Αθηνών την 21-3-2013, όταν ουδέν δημόσιο αξίωμα κατείχε, οι καταδικασθέντες για συκοφαντία, αντί να ανταποκριθούν σε σχετική πρόταση, να παραδεχθούν την αλήθεια και να εκφράσουν συγγνώμη, προσέφυγαν στο Εφετείο Αθηνών, όπου και τελεσιδίκως εκρίθη ότι ετέλεσαν την αδικοπραξία της συκοφαντικής δυσφήμησης.

Και πάλιν όμως αντί συγγνώμης εμμένουν στη κατασυκοφάντηση του Ν. Κοτζιά και μάλιστα προσθέτουν και άλλες προκλητικές προσβολές, εμφανίζουν τις προσωπικές καταδίκες τους ως καταδίωξη εντύπων και προσβολή της ελευθεροτυπίας, απειλούν τους δικάσαντες δικαστές, λοιδορούν την ανεξαρτησία της Ελληνικής Δικαιοσύνης και εντέλει συμπεριφέρονται ως τιμητές «… πάντων και τινών άλλων».

6. Ευτυχώς όμως στη σύγχρονη Ελλάδα οι βουλευτές δεν εκλέγονται από τρόφιμους πολιτικών «μαγειρείων», οι υπουργοί δεν επιλέγονται από αυλικούς της ολιγαρχίας, οι καθηγητές Πανεπιστημίων δεν αναδεικνύονται από σταβλίτες του κατεστημένου και δεν αξιολογούνται από τα ΜΜΕ και οι δικαστικές αποφάσεις δεν εκδίδονται από παραδικαστικά κυκλώματα.

Υ.Γ. Επ’ ευκαιρία και προς αποφυγή παρεξηγήσεων, ο εντολέας μου, κ. Ν. Κοτζιάς, δημοσίως δηλώνει ότι στη διάρκεια της υπουργικής θητείας του ουδείς εξωθεσμικός παράγοντας, δημοσιογράφος ή μη, έλαβε ή πρόκειται να λάβει έστω και «μία δεκάρα» από τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ, καθόσον ουδείς κανόνας δεοντολογίας και δικαίου επιτρέπεται να παραβιασθεί κατά τη διαχείριση αυτών των κονδυλίων σε αντίθεση με όσα συνέβησαν στο παρελθόν, όπως προσφάτως με λεπτομέρειες και παραδείγματα ανέλυσε στη Βουλή των Ελλήνων ο αρμόδιος Υπουργός Εξωτερικών. Όσες ύβρεις και αν εκτοξευθούν σε βάρος του, ο κ. Ν. Κοτζιάς δεν εκβιάζεται και δεν υποκύπτει σε πιέσεις ανεξαρτήτως της ισχύος των … αιτούντων ή απαιτούντων.

2 σχόλια

  1. 6. Ευτυχώς όμως στη σύγχρονη Ελλάδα οι βουλευτές δεν εκλέγονται από τρόφιμους πολιτικών «μαγειρείων», οι υπουργοί δεν επιλέγονται από αυλικούς της ολιγαρχίας, οι καθηγητές Πανεπιστημίων δεν αναδεικνύονται από σταβλίτες του κατεστημένου και δεν αξιολογούνται από τα ΜΜΕ και οι δικαστικές αποφάσεις δεν εκδίδονται από παραδικαστικά κυκλώματα.

    χα χα χα χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://1.bp.blogspot.com/_KInUDV-FBZg/TVBISas9rDI/AAAAAAAABzw/esUBuL5acv0/s1600/ejofylloelef8220108.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση