GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τρόμος στο Αννόβερο: Απετράπη τρομοκρατικό χτύπημα τζιχαντιστών;

Ανησυχία προκαλεί μία νέα υπόθεση με άρωμα τρομοκρατίας που εκτυλίσσεται εδώ και λίγες ώρες στο Αννόβερο της Γερμανίας, όπου επρόκειτο...

Τρόμος στο Αννόβερο: Απετράπη τρομοκρατικό χτύπημα τζιχαντιστών;
Ανησυχία προκαλεί μία νέα υπόθεση με άρωμα τρομοκρατίας που εκτυλίσσεται εδώ και λίγες ώρες στο Αννόβερο της Γερμανίας, όπου επρόκειτο να διεξαχθεί φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ Γερμανίας και Ολλανδίας.

Το παιχνίδι, το οποίο θα παρακολουθούσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μαζί με μέλη του υπουργικού της συμβουλίου, ακυρώθηκε περίπου μία ώρα πριν την προγραμματισμένη έναρξή του και το γήπεδο εκκενώθηκε για λόγους ασφαλείας, χωρίς να είναι σαφές ποια ακριβώς ήταν η απειλή. Πληροφορίες των γερμανικών ΜΜΕ έκαναν λόγο για ένα ύποπτο αντικείμενο, πιθανόν μία βαλίτσα, που βρέθηκε στο γήπεδο, ενώ νεώτερες πληροφορίες κάνουν λόγο και για δεύτερο ύποπτο αντικείμενο που εντοπίστηκε στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης.

Άλλα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για ένα ασθενοφόρο που είχε εντοπιστεί στο Αννόβερο παγιδευμένο με εκρηκτικά, ωστόσο οι πληροφορίες αυτές δεν επιβεβαιώνονται.

Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, διευκρίνισε ότι ως τώρα δεν έχουν βρεθεί εκρηκτικά και δεν έχουν γίνει συλλήψεις.
"Επρόκειτο για μια πολύ δύσκολη απόφαση, η οποία ελήφθη έπειτα από πολλές πληροφορίες που λάβαμε για μια πιθανή επίθεση, οι οποίες πριν από τον αγώνα πύκνωσαν πολύ", εξήγησε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ αναφερόμενος στην ακύρωση του φιλικού αγώνα.

Ο Ντε Μεζιέρ δήλωσε ακόμη ότι δεν σκοπεύει να δώσει λεπτομέρειες για την υπόθεση, διότι αυτές θα μπορούσαν να προκαλέσουν ανησυχία στους πολίτες ή να δυσχεράνουν το έργο των αρχών στο μέλλον.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), το οποίο επικαλείται κύκλους ασφαλείας της Γερμανίας, η απειλή ήταν "ισλαμιστικού χαρακτήρα" και η σχετική ενημέρωση έφτασε στο Βερολίνο από μυστική υπηρεσία ξένης χώρας, και πιο συγκεκριμένα από τη Γαλλία.

Λόγω των κρουσμάτων αυτών, τα μέτρα ασφαλείας σε πολλά σημεία του Ανόβερου είναι αυξημένα, με την αστυνομία να ζητά από τους πολίτες να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους και το μετρό να μην σταματά σε κάποιους σταθμούς. Αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί σε όλη την πόλη, ενώ διεξάγονται έλεγχοι σε πεζούς και σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση