GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φτιάχνει εκλεκτό κρασί, μόνο για μέλη, στο σπίτι του

Ο 35χρονος, Ματ Μπαλντασάνο, κατοικεί στο Άλφαμπετ Σίτυ, στο Μανχάταν και ασχολείται με την τεχνολογία και την πληροφορική, ενώ στον ε...

Φτιάχνει εκλεκτό κρασί, μόνο για μέλη, στο σπίτι του

Ο 35χρονος, Ματ Μπαλντασάνο, κατοικεί στο Άλφαμπετ Σίτυ, στο Μανχάταν και ασχολείται με την τεχνολογία και την πληροφορική, ενώ στον ελεύθερο χρόνο του φτιάχνει κρασί στο μικρό διαμέρισμα του.

Είναι σαν να έχει κάποιος πατητήρι και εμφιαλωτήριο σε δυάρι στο κέντρο της Αθήνας. Άλλος ένας χίπστερ που ασχολείται ερασιτεχνικά με την οινοποιία αντλώντας έμπνευση από τα αστικά αμπέλια (rooftopreds) στις ταράτσες του Μπρούκλιν;

Η περίπτωση του κ.Μπαλντασάνο διαφέρει. Μεγάλωσε στο Στέιτεν Άιλαντ και συνεχίζει την παράδοση των αμερικανών, ιταλικής καταγωγής, που έφτιαχναν κρασιά στα σπίτια τους.
Οι Ιταλοί μετανάστες παρασκεύαζαν τα δικά τους κρασιά, κυρίως δυνατά σκούρα κόκκινα, σε υπόγεια και μπανιέρες. Στη διάρκεια της ποταπαγόρευσης αυτή η πρακτική ήταν ευρέως διαδεδομένη όπως συχνοί ήταν οι καπνοί και οι εκρήξεις που ακούγονταν από τα κελάρια.

Ο Μπαλντασάνο συνεχίζει την παράδοση του παππού του, που μετανάστευσε από τον Καμπομπάσο στο Στέιτεν Άιλαντ. «Είναι η κληρονομιά του», λέει, «παίρνεις τα σταφύλια και φτιάχνεις το κρασί μόνος σου. Δύο πράγματα χρειάζεσαι, έναν ανελκυστήρα και έναν ανοιχτό χώρο. Μπορείς να το κάνεις και μέσα στο σπίτι , αλλά δεν θα μπορείς να κατοικήσεις σε αυτό»

Ο παππούς του χρησιμοποιούσε πρέσα χειρός και την αποβοστρύχωση (αφαίρεση κοτσανιών) την έκανε με τα χέρια. Δεν εμφιάλωνε το κρασί. Η διαδικασία ήταν από το βαρέλι στο ποτήρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση