GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βέλγος Πρωθυπουργός: Αποφεύγετε τα ταξίδια στο Παρίσι

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ ζήτησε σήμερα από τους πολίτες της χώρας του να αποφεύγουν τα ταξίδια στο Παρίσι, ενώ ο Ισπανός πρωθυ...

Βέλγος Πρωθυπουργός: Αποφεύγετε τα ταξίδια στο Παρίσι

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ ζήτησε σήμερα από τους πολίτες της χώρας του να αποφεύγουν τα ταξίδια στο Παρίσι, ενώ ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι τόνισε πως "είμαστε όλοι Γαλλία" και ο Πάπας Φραγκίσκος καταδίκασε τους φόνους στη γαλλική πρωτεύουσα ως αδικαιολόγητες "απάνθρωπες" πράξεις που τον συγκλόνισαν και του προκάλεσαν πόνο.

Σε δήλωσή του στο βελγικό τηλεοπτικό δίκτυο RTBF, ο Μισέλ απηύθυνε μήνυμα στο οποίο καλεί τους Βέλγους "να αποφεύγουν να μεταβαίνουν στο Παρίσι, αν δεν είναι απολύτως απαραίτητο". Η έκκλησή του αυτή ισχύει τουλάχιστον γι' αυτό το Σαββατοκύριακο, διευκρίνισε εκπρόσωπος του πρωθυπουργού.

"Είμαστε όλοι Γαλλία", δήλωσε σήμερα από την πλευρά του ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι.

"Όπως όλα τα ανθρώπινα όντα που υπερασπίζονται τη ζωή, την ελευθερία και τις ανοικτές κοινωνίες, αισθανόμαστε πως πληττόμαστε και απειλούμαστε απ' αυτούς που θέλουν να καταστρέψουν τον τρόπο ζωής που έχουμε οικοδομήσει στη διάρκεια αιώνων προόδου και πολιτισμού", δήλωσε ο Ραχόι. "Γι' αυτό σήμερα είμαστε όλοι Γαλλία".

"Μπορούν να μας κάνουν κακό, όπως έκαναν χθες, αλλά δεν θα μας νικήσουν", πρόσθεσε ο Ραχόι μιλώντας σε δημοσιογράφους στην έδρα της ισπανικής κυβέρνησης. Στη συνέχεια επρόκειτο να προεδρεύσει του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας που καλείται να αποφασίσει σχετικά με ενδεχόμενη ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας. Στη συνέχεια επρόκειτο να συνομιλήσει με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

"Ποτέ ο τρόμος δεν κατάφερε να νικήσει την Ευρώπη", επέμεινε. "Ποτέ δεν θα μπορέσουν να μας κάνουν να απαρνηθούμε την ελευθερία μας, τα δικαιώματά μας και τον τρόπο ζωής μας".

"Δεν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν πόλεμο θρησκειών, αλλά με μια μάχη ανάμεσα στον πολιτισμό και τη βαρβαρότητα", δήλωσε επίσης ο ισπανός πρωθυπουργός, ο οποίος έκανε λόγο για "έναν ισπανό πολίτη που τραυματίστηκε" στις επιθέσεις του Παρισιού.

Στο Βατικανό, ο Πάπας Φραγκίσκος χαρακτήρισε τις επιθέσεις αδικαιολόγητες και απάνθρωπες πράξεις.

"Δεν υπάρχει δικαιολογία γι' αυτά τα πράγματα", δήλωσε ο ποντίφικας σε τηλεφωνική επικοινωνία του με καθολικό τηλεοπτικό δίκτυο της Ιταλίας. "Αυτό δεν είναι ανθρώπινο", τόνισε προσθέτοντας πως προσεύχεται για τα θύματα, τις οικογένειές τους και ολόκληρο τον γαλλικό λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση