GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άνοιξαν σχολεία και μετρό στις Βρυξέλλες, με ισχυρή αστυνομική φύλαξη

Οι Βρυξέλλες προσπαθούν να επανέλθουν σταδιακά στους ρυθμούς της καθημερινότητάς τους, παρά τη διατήρηση στο υψηλότερο επίπεδο του συν...

Άνοιξαν σχολεία και μετρό στις Βρυξέλλες, με ισχυρή αστυνομική φύλαξη

Οι Βρυξέλλες προσπαθούν να επανέλθουν σταδιακά στους ρυθμούς της καθημερινότητάς τους, παρά τη διατήρηση στο υψηλότερο επίπεδο του συναγερμού για τρομοκρατική απειλή, με τη μερική επαναλειτουργία του μετρό και των σχολείων που τελούν υπό στενό αστυνομικό έλεγχο.

Ξανάνοιξαν σήμερα όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια στη βελγική πρωτεύουσα που είχαν κλείσει από τη Δευτέρα το πρωί.

Το μετρό που ήταν επίσης κλειστό από τη Δευτέρα, λειτούργησε και πάλι σήμερα το πρωί, αλλά μόνο για ορισμένα δρομολόγια και μέχρι τις 22.00, αντί μέχρι τα μεσάνυχτα όπως συνήθως. 

Σχεδόν 300 επιπλέον αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν για την προστασία των σχολείων στις Βρυξέλλες και περίπου 200 επιπλέον στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί για την ασφάλεια στο μετρό, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών. 

 Η πόλη των Βρυξελλών ανακοίνωσε χθες αργά το απόγευμα την επαναλειτουργία πολιτιστικών χώρων και δημοτικών κέντρων. Τα ομοσπονδιακά ερευνητικά ιδρύματα παραμένουν ωστόσο κλειστά. Επίσης, μεγάλα καταστήματα και εμπορικά κέντρα που είχαν κλείσει το Σάββατο, από σήμερα είναι ανοικτά. 

Το ύψιστο επίπεδο συναγερμού λόγω τρομοκρατικής απειλής διατηρείται στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ κάνοντας λόγο για απειλή που παραμένει "σοβαρή και επικείμενη". Το επίπεδο συναγερμού θεωρητικά θα αξιολογηθεί εκ νέου τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση