GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η καυτή πατάτα του ασφαλιστικού το κλειδί της συναίνεσης

Στις 12.15 έκλεισαν οι πόρτες του Προεδρικού Μεγάρου και άρχισε η σύσκεψη που έχει συγκαλέσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλό...

Η καυτή πατάτα του ασφαλιστικού το κλειδί της συναίνεσης

Στις 12.15 έκλεισαν οι πόρτες του Προεδρικού Μεγάρου και άρχισε η σύσκεψη που έχει συγκαλέσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος μετά από εισήγηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να συζητήσουν θέματα σχετικά με την προσφυγική κρίση, το ασφαλιστικό και την συνταγματική αναθεώρηση.

Σημειώνεται ότι στην σύσκεψη δεν έχει κληθεί η Χρυσή Αυγή. Το ΚΚΕ δεν συμμετέχει, ενώ τη ΝΔ εκπροσωπεί ο μεταβατικός πρόεδρός της Γιάννης Πλακιωτάκης.

Στις διαδοχικές τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τους επικεφαλής των κομμάτων , ο πρωθυπουργός τους ενημέρωσε ότι θα υπάρξει ενημέρωση σε σχέση με το προσφυγικό, ενόψει της Συνόδου ΕΕ-Τουρκίας, καθώς και θα γίνει προσπάθεια να προσδιοριστεί από κοινού διαδικασία εθνικού διαλόγου σχετικά με το ασφαλιστικό και τη συνταγματική αναθεώρηση. 

'Ομως, η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να εντάξει στην ατζέντα το ασφαλιστικό προκάλεσε την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που δεν είναι σαφές τι θέση θα κρατήσουν αύριο.

Η στάση των κομμάτων 

"Η συμμετοχή της ΝΔ στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως στήριξη στους τακτικισμούς και τα τερτίπια του κ. Τσίπρα",  τόνισε σε δήλωσή του ο υπηρεσιακός Πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης.  

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, όπως αναφέρει σε επιστολή της προς τον Π. Παυλόπουλο, θα παραστεί στο Συμβούλιο των Αρχηγών, αλλά δεν θα δεχθεί συζήτηση για το ασφαλιστικό. Νωρίτερα, με μήνυμα στο twitter, προσδιόρισε τη στάση που θα κρατήσει: "Δεν πρόκειται να συναινέσουμε σε παρωδία διαλόγου με προειλημμένες αποφάσεις".

Το ΚΚΕ ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών "γιατί θα αξιοποιηθεί για να καλλιεργηθεί κλίμα ψευδεπίγραφης συναίνεσης στα μέτρα σφαγιασμού του λαού". 

Ο Σταύρος θεοδωράκης, με ανάρτησή του στο facebook και τίτλο «Τα δανεικά τέλος», διεμήνυσε ότι  το Ποτάμι θα παραστεί στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών αλλά δεν θα δώσει στήριξη στην κυβέρνηση.

Τέλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης, ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση αλλά δήλωσε ότι θα στηρίξει τον πρωθυπουργό, μόνο αν δεσμευτεί ότι θα υλοποιήσει την πρόταση των 9 σημείων που -όπως είπε- αν εφαρμοστούν θα λυθεί το οικονομικό πρόβλημα και θα μεταρρυθμίσουν τη χώρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση