GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι Γερμανοί είχαν ανακρίνει τον Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ

Τον Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ που φέρεται να ενορχήστρωσε τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι είχε ανακρίνει η γερμανική αστυνομία. Σύμ...

Οι Γερμανοί είχαν ανακρίνει τον Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ

Τον Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ που φέρεται να ενορχήστρωσε τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι είχε ανακρίνει η γερμανική αστυνομία. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το περιοδικό Der Spiegel επικαλούμενο αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας, οι Γερμανοί είχαν ανακρίνει τον Αμπαούντ στις αρχές του 2014, ενώ βρισκόταν στο αεροδρόμιο, πριν επιβιβαστεί σε ένα αεροπλάνο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

Ο βελγικής υπηκοότητας 28χρονος, Αμπααούντ, που σκοτώθηκε την Τετάρτη σε επιχείρηση της γαλλικής αστυνομίας στο Σεν Ντενί, είχε δηλώσει στη γερμανική αστυνομία ότι ήθελε να επισκεφθεί συγγενείς και φίλους του στην Τουρκία και ότι κατόπιν θα επέστρεφε στην Ευρώπη. Σύμφωνα με το Spiegel, η ανάκρισή του έγινε στις 20 Ιανουαρίου 2014.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας δεν έχει σχολιάσει προς το παρόν το δημοσίευμα.

Σε ένα διαδικτυακό, αγγλόφωνο περιοδικό που εκδίδεται από το Ισλαμικό Κράτος ο Αμπααούντ είχε καυχηθεί για την "ευκολία" με την οποία μετακινείται από τη Συρία στο Βέλγιο και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Αυστρίας ανέφερε στο πρακτορείο Reuters ότι η πληροφορία του περιοδικού Spiegel ότι ο Αμπααούντ είχε περάσει από την Αυστρία στη Γερμανία στις 9 Σεπτεμβρίου φέτος ήταν λανθασμένη. Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου διευκρίνισε ότι ο άνθρωπος που πέρασε τα σύνορα μαζί με άλλους δύο ύποπτους ήταν ο Σαλά Αμπντεσλάμ, ο οποίος καταζητείται σήμερα για τις επιθέσεις στο Παρίσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση