GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θεοδωράκης: Δεν είμαστε κόμμα παρασκηνίου, δεν συνεργαζόμαστε με τον ΣΥΡΙΖΑ

«Το Ποτάμι δεν είναι κόμμα του παρασκηνίου. Ό,τι έχει να πει το λέει δημοσίως. Δημοσίως λοιπόν λέμε ότι δεν μας ενδιαφέρει η συμμετοχή ...

Θεοδωράκης: Δεν είμαστε κόμμα παρασκηνίου, δεν συνεργαζόμαστε με τον ΣΥΡΙΖΑ

«Το Ποτάμι δεν είναι κόμμα του παρασκηνίου. Ό,τι έχει να πει το λέει δημοσίως. Δημοσίως λοιπόν λέμε ότι δεν μας ενδιαφέρει η συμμετοχή σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην εφημερίδα «Αγορά», κλείνοντας ερμητικά την πόρτα σε οποιοδήποτε σενάριο συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, αναφερόμενος στη «συναίνεση», τον όρο που ανακάλυψε πρόσφατα ο κ. Τσίπρας, είπε: «Η παρέα του Μαξίμου ενισχύει το κομματικό κράτος, θωπεύει τις συντεχνίες και παζαρεύει με τα συμφέροντα ή δημιουργεί δικά της. Και σε όλα φλέγοντα ζητήματα, προσφυγικό, ασφάλεια, παιδεία κυβερνούν με την ανεμελιά του διαδηλωτή. Πώς να υπάρξει λοιπόν συναίνεση;».

Στο ερώτημα για μια πιθανή συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε: «Νομίζω ότι έχουν μαζευτεί πολλοί στο χώρο της κεντροαριστεράς. Και ο κ. Τσίπρας κεντροαριστερός δηλώνει πλέον. Εμείς λοιπόν δεν διαγκωνιζόμαστε για έναν τίτλο που μπορεί και να μην σημαίνει τίποτα. Το Ποτάμι είναι η νέα προοδευτική δύναμη της χώρας».

Σχολιάζοντας τις «αισιόδοξες» δηλώσεις του Πρωθυπουργού αλλά και του υπουργού Οικονομικών ανέφερε: «Και ο Στάλιν συνήθιζε να λέει ότι αυτό που ξεχώριζε τη Σοβιετική Ένωση από τις άλλες χώρες είναι η χαρά. Ρωτήστε λοιπόν τους Έλληνες πολίτες αν όντως αισθάνονται ασφαλείς μέσα στην οικονομική και κοινωνική κατάσταση που χτίζει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Τέλος, μιλώντας για την μεγάλη εκδήλωση για τον εκλογικό νόμο που διοργανώνει το Ποτάμι την Τρίτη στο Ζάππειο με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε: «Αυτός είναι ο διάλογος που θέλει το Ποτάμι. Εμείς επεξεργαστήκαμε μια λύση, μιλήσαμε με συνταγματολόγους, με παλιούς πολιτικούς, με ερευνητές και προτείνουμε το εκλογικό σύστημα με τις δύο κάλπες. Όχι γενικώς και αορίστως ελάτε να συζητήσουμε για ένα νέο εκλογικό σύστημα, αλλά παίρνουμε το ρίσκο μιας συγκεκριμένης πρότασης. Εάν λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Δημοκρατία έχουν το θάρρος να κατεβάσουν μια συγκεκριμένη πρόταση, για οποιαδήποτε θέμα, το Ποτάμι θα είναι εκεί να πει την άποψή του».

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση