GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εβαλαν βόμβα στον ΣΕΒ...

Σε συναγερμό βρίσκεται η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και όλες οι Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα μετά το τρομοκρατικό χτύπημα που σημειώθηκε ...


Σε συναγερμό βρίσκεται η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και όλες οι Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα μετά το τρομοκρατικό χτύπημα που σημειώθηκε στο κέντρο της Αθήνας στις 03:35 τα ξημερώματα.

Συγκεκριμένα, στις 02:50, άγνωστος τηλεφώνησε στην Εφημερίδα των Συντακτών και στο Βήμα, αναφέροντας πως έχει τοποθετηθεί βόμβα στα γραφεία του ΣΕΒ, επί της οδού Ξενοφώντος, δίνοντας χρονικό όριο 40 λεπτών για την έκρηξη.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και ισχυρές δυνάμεις απέκλεισαν εντελώς την περιοχή απαγορεύοντας στον οποιοδήποτε να πλησιάσει. Όντως στις 03:35 σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη με αποτέλεσμα να προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές τόσο στο κτίριο του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων όσο και σε παρακείμενα κτίρια, ενώ η έκρηξη ήταν τόσο εκκωφαντική που ακούστηκε σε πολλές περιοχές γύρω από το κέντρο της Αθήνας, αναστατώνοντας τον κόσμο.

Ευτυχώς από την έκρηξη δεν σημειώθηκε κανείς τραυματισμός. Οι άγνωστοι που τηλεφώνησαν στις εφημερίδες σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν ανέφεραν ποια τρομοκρατική οργάνωση είναι, αλλά αυτό ούτως ή άλλως θα απασχολήσει τις Αρχές τις αμέσως επόμενες ώρες.

Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει η περιοχή γύρω από το κτίριο του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, στην οδό Ξενοφώντος στο Σύνταγμα.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στο σημείο που έγινε η έκρηξη, άνοιξε κρατήρας, ενώ έχει υποστεί μεγάλες ζημιές η πρόσοψη των γραφείων του ΣΕΒ. Παράλληλα, σοβαρές υλικές ζημιές έχουν προκληθεί στην πρεσβεία της Κύπρου που βρίσκεται ακριβώς απέναντι, καθώς και στο ξενοδοχείο Αμαλία, από την πλευρά της οδού Ξενοφώντος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα της έκρηξης δεν υπήρχε αστυνομική φρουρά στην πρεσβεία της Κύπρου.


Η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ άνδρες του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών βρίσκονται ακόμη στην οδό Ξενοφώντος.

Συγκεκριμένα, κλειστά είναι όλα τα γραφεία στην οδό Ξενοφώντος, καθώς απαγορεύεται αυστηρά η πρόσβαση σε οποιονδήποτε, ενώ παράλληλα κλειστά είναι τα καταστήματα στη στοά Οικονομίδη, αφού έχουν υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές.

Σημειώνεται ότι το τραμ δεν λειτουργεί στο σταθμό του Συντάγματος, αφού παραμένει αποκλεισμένη από τα ξημερώματα όλη η γύρω περιοχή. Τερματικός σταθμός έχει προσωρινά γίνει στη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Στη στάση Νέος Κόσμος, επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης, σταματούν οι συρμοί του τραμ. Αγνωστο παραμένει πότε θα αποκατασταθεί η κυκλοφορία των συρμών.
Τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα

Της έκρηξης της βόμβας προηγήθηκαν δυο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα από άγνωστο άνδρα στις εφημερίδες «Το Βήμα» και στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Είναι χαρακτηριστικό ότι ο άνδρας που τηλεφώνησε, πριν κλείσει, είπε: «Προσέξτε. Δεν είναι φάρσα». Αμέσως, μετά τα δυο τηλεφωνήματα, η Αστυνομία απέκλεισε όλη τη γύρω περιοχή και έτσι αποφεύχθηκε ο τραυματισμός τυχόν διερχομένων.

Υπάλληλος καφετέριας, που βρίσκεται κοντά στην οδό Ξενοφώντος όπου σημειώθηκε η έκρηξη, είπε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Μόλις ήρθα στο μαγαζί, στις πέντε το πρωί, τα έχασα από την εικόνα που αντίκρυσα. Ολες οι τζαμαρίες στην πίσω πλευρά του καταστήματος, ήταν θρυματισμένες. Καλά που δεν είχα έρθει νωρίτερα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πάντως, ότι τελευταίο παρόμοιο χτύπημα σημειώθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος τον Απρίλιο του 2014, την ευθύνη για την οποία είχε αναλάβει τότε ο Επαναστατικός Αγώνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση