GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η σημερινή απαγορευμένη ατζέντα του ΜΠΟΥΖ

Του Βασίλη Μπουζιώτη Διαβάστε τις σημερινές σημειώσεις στην απαγορευμένη ατζέντα του Μπουζ. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ. Η Ζέτα Μακρυπούλια θα ενσαρκώσ...

Η σημερινή απαγορευμένη ατζέντα του ΜΠΟΥΖ
Του Βασίλη Μπουζιώτη
Διαβάστε τις σημερινές σημειώσεις στην απαγορευμένη ατζέντα του Μπουζ.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ. Η Ζέτα Μακρυπούλια θα ενσαρκώσει την γυναίκα του Θανάση [Λεωνίδα Καλφαγιάννη] στην σαρωτική σειρά «Κάτω Παρτάλι».
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ- καραΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. Ενώ όλοι ψάχνουν τι ρόλο θα κρατήσει στο γερό σίριαλ του Λευτέρη Παπαπέτρου η Μακρυπούλια, ο enikos.gr βρήκε την απάντηση.
Η καλή ηθοποιός που βλέπει τις μετοχές της να χτυπάνε κόκκινο θα παίξει την Φανή, η οποία ειδοποιείται για τον πυροβολισμό του Θανάση και σπεύδει στο Κάτω Παρτάλι, αναστατώνοντας την ζωή όλων.




ΠΡΩΤΟΣ σου είχα αποκαλύψει από την ατζέντα ότι στο Pantheon θα ανέβει το γερό μιούζικαλ «Victor Victoria» του Blake Edwards σε σκηνοθεσία του Απόλλων Παπαθεοχάρη  και με πρωταγωνιστές τους Ζουγανέλλη, Παπούλια, Στάνκογλου,Τζήμου, Φραγκιόγλου, Σουξέ,Κοψιδάς και τώρα έρχομαι να σου πω ότι χθες έγινε η πρώτη συνάντησή τους, μια κι η πρεμιέρα έχει οριστεί για τον Ιανουάριο.Το κλίμα ήταν πολύ θερμό κι όλοι γουστάρουν τρελό το κοινό απαιτητικό τους «στοίχημα»!

12.50  Πρόκειται για την ιστορία της πάμφτωχης σοπράνο Βικτόρια Γκραντ που μεταμφιέζεται σε ομοφυλόφιλο άντρα και θριαμβεύει στα μεγάλα κλαμπ του μεσοπολεμικού Παρισιού ως κόμης Βίκτορ Γκραζίσκι. Στο ρόλο που άφησαν εποχή οι Τζούλι Άντριους, Λίζα Μινέλη,Ράκελ Γουέλς και που στη χώρα μας ανέλαβαν η Αλίκη και η Ντενίση,θα δούμε την ικανή Εβελίνα Παπούλια, στο μεγαλύτερο θεατρικό της «στοίχημα». Την μεταφορά-διασκευή αλλά και την προσαρμογή των τραγουδιών στα ελληνικά έκανε η Μυρτώ Κοντοβά. Για την ώρα το Pantheon φιλοξενεί επιτυχώς το «Nine»δια χειρός και εμπνεύσεως Γιάννη Κακλέα που υποστηρίζεται με οίστρο από τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο,την κυρία Μάρω Κοντού. Μαζί τους αρέσουν πολύ η Κατερίνα Παπουτσάκη,η Κατερίνα Λέχου, η Νάντια Μπουλέ κι η Τάνια Τρύπη, με την Αγορίτσα Οικονόμου να δίνει ρέστα.Δεν πήγες ακόμα; Να τρέξεις άμεσα…
12.55. ΚΙΧ να μην ακούσω. Όταν «χτυπά» κάπου ο Λευτέρης Ελευθερίου που ξέρει πάντα τον τρόπο να κερδίζει τις εντυπώσεις-είτε από σκηνής, είτε απλά με μια τούμπα σε πλατό!- δεν μπορούμε παρά να σπεύδουμε να τον απολαύσουμε.Το ραντεβού δίνεται αυτήν την Κυριακή και την επόμενη στις 12.00 στο «Art Act Area»,της οδού Αθηνάς στο Μοναστηράκι με το υπέροχο «Ο κύριος Κιχ και το μυστικό κουτί των ήχων» που έχει γράψει ο Άγγελος Αγγέλου με την Έμη Σίνη και που απευθύνεται σε μικρούς-και όχι μόνο-  θεατρόφιλους. Η γερή καλλιτεχνική ομάδα «Κοπέρνικος», «χτυπά»με το δυνατό έργο έχοντας πρωταγωνιστές της τον Λευτέρη Ελευθερίου και τον Άγγελο Αγγέλου. Θες και στόρι σίγουρα. «Τι θα συμβεί όταν ο κύριος Κιχ αποφασίζει να εγκαταλείψει την γκρίζα πόλη της Φασαρίας,ακολουθώντας την καρδιά του; Μια φυλακισμένη πριγκίπισσα, ένας τρομερός δράκος που μαγεύεται μόνο  με τη μουσική κι ένα μυστικό κουτί που πρέπει να γεμίζει με ξεχασμένους ήχους, ωθούν τον κύριο Κιχ σε μια μοναδική,μια μαγική περιπέτεια….Δεν το χάνουμε,έτσι;





«ΚΕΝΤΗΜΑ»ΤΟ «ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ». Μια από τις πιο άρτιες και συναρπαστικές παραστάσεις της σεζόν είναι το "Για όνομα" που φιλοξενεί επιτυχώς το θέατρο Αλίκη. Η ιδιαίτερη και ελκυστικότατη κωμωδία των Matthieu Delaporte & Alexandre de la Patellière ευτυχεί στο ανέβασμά της στο εν λόγω θέατρο-κόσμημα της οδού Αμερικής και οι άσσοι της είναι πολλοί. Ο Θοδωρής Πετρόπουλος υπογράφει την απόδοσή της με έναν ζηλευτό και δεξιοτεχνικό τρόπο-οι λεπτές βελονιές του ατάκα στην ατάκα είναι έξοχες. Η σκηνοθετική δουλειά του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη είναι εξαιρετικά εμπνευσμένη και ευρηματική, «φωτίζει»όλες τις πτυχές του έργου-από τις σπαρταριστά κωμικές, μέχρι τις σκληρές και δραματικές- και κινεί τους ηθοποιούς του με τρόπο συναρπαστικό,μέσα στο εξαιρετικά ζεστό και λειτουργικότατο σκηνικό της Αθανασίας Σμαραγδή-υπέροχα είναι και τα κοστούμια της-και υπό τις θαυμάσιες μουσικές του Γιάννη Χριστοδουλόπουλου-γερό είναι το τραγούδι του φινάλε. Χρήστος Χατζηπαναγιώτης- Βίκυ Σταυροπούλου- Αντώνης Λουδάρος- Φάνης Μουρατίδης συναρπάζουν με καίριες ερμηνείες  που κεντρίζουν-κερδίζουν και «απογειώνουν» το κοινό. Ο πρώτος έχει κύρος,ακρίβεια και μέτρο. Οι εκρήξεις του είναι συνταρακτικές.Εξαίρετη στο πλευρό του η Βίκυ Σταυροπούλου πετυχαίνει μια απ’ τις πληρέστερες ερμηνευτικές δουλειές της-η αμεσότητά της είναι αξιοθαύμαστη. Ένα μεγάλο άσσο της παράστασης αποτελεί το δίχως άλλο ο ικανότατος Αντώνης Λουδάρος.Καίριος, ευθύβολος,συνεπής,χωρίς στιγμή να προδίδει το μυστικό που αποκαλύπτεται στην συνέχεια-δεν το προδίδω «Σαρωτικός» είναι ο πληθωρικότατος Φάνης Μουρατίδης, που παίζει την κωμωδία στα δάκτυλα. Στον πιο αβανταδόρικο ρόλο του έργου, κάνει λεπτές ψιλοβελονιές κι εντυπωσιάζει. Στο πλευρό τους η εύστοχη Μαρία Κωνσταντάκη.

15.30  Όλα ξεκινούν από μια συνάντηση για δείπνο ανάμεσα σεπέντε άτομα που συνδέονται στενά με φιλικούς και οικογενειακούς δεσμούς θα εξελιχθεί σε ρινγκ όπου ο καθένας βγάζει τα απωθημένα του, που έχουν συσωρευτεί μέσα στα χρόνια της γνωριμίας τους. Αφορμή το όνομα που θα δοθεί στο μωρό που περιμένει το ένα ζευγάρι της παρέας, γιατί η επιλογή ονόματος δεν είναι τελικά καθόλου εύκολη ή αυτονόητη υπόθεση…Το έργο πραγματικά ευτυχεί στο εδώ ανέβασμά του από τον Μαρκουλάκη που πετυχαίνει double score στη σεζόν μια και δυνατός είναι και ο Θεός της σφαγής που ανέβασε στο «Αθηνών». Σε άλλο σημείωμα θα αναφερθώ σε αυτόν. Κάνε υπομονή.



Η ΚΟΡΑΛΙΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΑΣ.Αποκλειστικό φωτογραφικό υλικό από το promotion για τον γερό«Γλάρο»του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος που έχει κερδίσει το απαιτητικό κοινό της συμπρωτεύουσας.Κοραλία Καράντη δια… χειρός και έμπνευσης Αχιλλέα Χαρίτου.Ο enikos. gr εξασφάλισε μια σειρά υπέροχων πορτρέτων που τράβηξε ο πολυσχιδής Χαρίτος με μοντέλο της εξαιρετική ηθοποιό ως Αρκάντινα.
Από τις καλύτερες ηθοποιούς της γενιάς της η αισθαντική Κοραλία Καράντη, μετράει πολλές επιτυχίες στην τηλεόραση και στο θέατρο και τον καιρό αυτό «ντύνεται»την υπέροχη ηρωίδα του Τσέχωφ με την σκηνοθετική καθοδήγηση του έμπειρου Γιάννη Βούρου.Κατά τις ετοιμασίες της εν λόγω δουλειάς μου είχε εξομολογηθεί για το νέο της «στοίχημα»στην Real News «Θυμάμαι ότι άρχισα να αγαπώ τονΤσέχωφ απ’τα χρόνια που φοιτούσα στην δραματική σχολή.Είχα παίξει  την Νίνα από τον “Γλάρο”του,την Όλια από το μονόπρακτο “Όλια,μια φωνούλα»,την Όλγα από τις “Τρεις αδελφές”κι είχα μαγευτεί τόσο απ’την γραφή του,όσο και από το πώς φτιάχνει πλήρεις ήρωες…Στο πέρασμα του χρόνου δεν έτυχε να ερμηνεύσω κάποιο ρόλο του στην σκηνή και με το που ήρθε η πρόταση από τον Γιάννη Βούρο για τον “Γλάρο”,έτρεξα με λαχτάρα μεγάλη… Λατρεύω τη ρώσικη λογοτεχνία,μεγάλωσα με Ντοστογιέφσκι,Τολστόι,Τουργκένιεφ,διάβαζα ξανά και ξανά έργα του Τσέχωφ και…βουτάω σε αυτόν “σαν έτοιμη από καιρό”που έγραφε και   ο Καβάφης… Είναι από το πιο σπουδαία έργα του Τσέχοφ ο Γλάρος και δεν έχει κεντρικό ήρωα- ηρωίδα,αλλά μια ομάδα προσώπων.Όλοι σ’αυτό είναι πρωταγωνιστές,όλοι είναι μαζί στην σκηνή σε όλη σχεδόν την διάρκειά του,όλοι περνούν απ’ την κωμωδία στο δράμα στο έργο αυτό που ο ίδιος χαρακτήρισε ως “κωμωδία σε τέσσερις πράξεις”και θίγει τις σχέσεις,τα κίνητρα,την ψυχολογία και τις διεκδικήσεις ανθρώπων που αγαπούν,υπηρετούν ή θέλουν να υπηρετήσουν  την τέχνη,μέσω της συγγραφής και του θεάτρου. Γύρω τους περιστρέφονται οι άνθρωποι της καθημερινότητας οι οποίοι  προσπαθούν να ξεπεράσουν τα αδιέξοδα της ζωής τους.Εγώ ντύνομαι την Αρκάντινα.Είναι μια ηθοποιός του θεάτρου,μια σπουδαία πρωταγωνίστρια, δεσποτική αλλά και με χορδές ευαίσθητες.Το μαγικό με τον συγγραφέα αυτό,που είναι δώρο για κάθε ηθοποιό,είναι ότι φτιάχνει τον κάθε ρόλο κεντώντας,δείχνοντας διάφορες και διαφορετικές πτυχές του.Σου δίνει τα κλειδιά και εσύ δεν έχεις παρά να ανοίξεις την πόρτα και να βρεθείς στο θεσπέσιο τοπίο του…Για αυτό και τολμώ να πω πως υπάρχει ο Τσέχοφ και ότι όλοι οι άλλοι έπονται!».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση