ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Γενοκτονία – εθνοκάθαρση: Η δολιότητα των νομικών ορισμών…

Share it:
Από τον Θύμιο Παπανικολάου.

Είναι εκ του πονηρού, δηλαδή δόλιο, να επιχειρείς να ερμηνεύσεις μεγάλα ιστορικά γεγονότα με νομικούς ορισμούς: Με τους νομικούς ορισμούς του ΟΗΕ που εμπεριέχουν πάντα το στοιχείο της «σκοπιμότητας» των ισχυρών.

Ο Φίλης και γενικά οι εθνομηδενιστές παίζουν με τις νομικές (νομικίστικες) έννοιες της «Εθνοκάθαρσης» και της «Γενοκτονίας» και με την ταχυδακτυλουργική αντιπαράθεσή τους, επιχειρούν να αφανίσουν την πολιτική θηριωδία της ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ.

Πρακτικά, δηλαδή πολιτικά, και η Εθνοκάθαρση είναι μια μορφή Γενοκτονίας, εμπεριέχεται δηλαδή στην πολιτική στρατηγική της Γενοκτονίας.

Ο ΟΗΕ όρισε τις νομικές έννοιες της «Γενοκτονίας» και της «Εθνοκάθαρσης» για να απαλύνει τη βάρβαρη στρατηγική της «ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ» (βαπτίζοντάς την «εθνοκάθαρση»), στρατηγική των εθνικών αστικών τάξεων στην κρατική τους οργάνωση και συγκρότηση.

Έτσι ο ΟΗΕ όρισε ως «εθνοκάθαρση» την προσπάθεια δημιουργίας εθνικά ομοιογενών γεωγραφικών περιοχών μέσω βίαιου εκτοπισμού πληθυσμών που ανήκουν σε ιδιαίτερες εθνικές ομάδες.

Σύμφωνα με τον ορισμό του Μπαμπινιώτη: «Εθνοκάθαρση είναι ο μαζικός αφανισμός ή εκδίωξη των μελών μιας εθνότητας από μια περιοχή για γεωπολιτικούς σκοπούς».

Η «Εθνοκάθαρση», συνεπώς, σε πολιτικούς όρους, δηλαδή στην πράξη και όχι στη σφαίρα των νομικίστικων κανόνων, είναι το ντροπαλό ψευδώνυμο της ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ: Εμπεριέχεται στην έννοια της Γενοκτονίας και δεν αντιπαρατίθεται.

Ο ίδιος ο νομικός ορισμός του ΟΗΕ το επιβεβαιώνει. Ορίζει ως «Γενοκτονία» πράξεις που σκοπό έχουν την καταστροφή ολόκληρου ή μέρους μιας εθνικής, φυλετικής ή θρησκευτικής ομάδας. Πράξεις, όπως, «τη δολοφονία μελών της ομάδας, τη σωματική ή πνευματική ζημιά σε μέλη της ομάδας καθώς επίσης και την ηθελημένη δημιουργία συνθηκών φυσικής καταστροφής ολόκληρης ή μέρους της ομάδας».
Και ο Μπαμπινιώτης:

«Γενοκτονία: η βάσει σχεδίου συστηματική και ολοκληρωτική εξόντωση φυλής ή έθνους».

Στην πολιτική πράξη, δηλαδή, οι δύο αυτές πρακτικές της καπιταλιστικής βαρβαρότητας ταυτίζονται και δεν αντιπαρατίθενται.

Με τα νομικίστικα τερτίπια επιχειρείται η «διάσπαση» της «ενιαίας βαρβαρότητας», η αντιπαράθεση των εννοιών, με σκοπό να δικαιολογηθούν ή να απαλυνθούν τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ της ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ, να χαρακτηριστούν σαν «νόμιμες» πράξεις «εθνοκάθαρσης»…

Αυτό επιχειρεί να κάνει, ταχυδακτυλουργικά ο Φίλης και όλων των ειδών και ποικιλιών εθνομηδενιστές: Να χαρακτηρίσουν το αποτρόπαιο και θηριώδες ΕΓΚΛΗΜΑ της σφαγής και του ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ των Ποντίων, όχι ως «ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ», αλλά ως «εθνοκάθαρση»: Ως «νόμιμο» δικαίωμα των Τούρκων για …γεωπολιτικούς σκοπούς.

Σε αυτό αποσκοπούν οι δόλιοι νομικοί κανόνες των ισχυρών: Να θολώνουν τα νερά και συχνά να εμφανίζουν το μαύρο σαν άσπρο…

ΠΗΓΗ:
http://resaltomag.blogspot.gr/2015/11/blog-post_4.html
Share it:
Reactions:

Γνώμες

Παπανικολάου

Hotnews

Σχολιάστε το άρθρο:

1 comments:

 1. Κυρίες και κύριοι του Σύριζα ΑΠΟΡΏ ειλικρινά πως σας ανέχεται ακόμα ο Ελληνικός λαός , είπατε χιλιάδες ψέματα και κάνετε άλλα τόσα , τόσα που δεν τόλμησε ούτε η συγκυβέρνηση Σαμαροβελιζέλου να πει ΆΛΛΑ και να περάσει.....

  Το παραμύθι ΠΟΝΆΜΕ με αυτά που σας περνάμε ,αλλά σας αγαπάμε, τελειώνει η για να μην πω τελείωσε τολμάνε και βγαίνουν υπουργοί και βουλευτές σας στης τηλεόρασης και θέλουν να περάσουν στο κόσμο της ανομίες ΣΑΣ ως εκβιασμούς της τετρατροικα -θεσμών .....

  Που είναι τα 3 δις ευρώ του κ. Νικολούλη απο της λίστες που ἐξαγγείλαι η κυβέρνηση σας από το βήμα της βουλής !!!! Που είναι η δέκατρίτη σύνταξη ; Η διάλυση της υγεία ; .. Η διάλυση της παιδείας;... τα ξεχασμένα αδήλωτα εκατομμύρια και μετοχές υπουργών και βουλευτών σας; κ.τ.λ κ.τ.λ ...

  Είστε μια από τα ίδια με τους προηγούμενους και το δυστύχημα είναι ότι είστε και από τους επόμενους που βουλεύεστε σήμερα στην βουλή ..

  Γνωρίζει ΠΙΑ σχεδόν ο κάθε Ελληνας ότι η αριστερά ΞΕΧΝΆ γρήγορα και ότι αυτά τα μέτρα δεν περνούσαν με ΤΊΠΟΤΑ αν ήταν στην Εξουσία ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ ..Έτσι σας έβγαλαν αυτοί που εχθές, σήμερα, αύριο έκαναν και κάνουν κουμάντο αυτόν το ΤΌΠΟ..... Είστε μια κάστα ανθρώπων 400.000 χιλιάδων ανθρώπων και που νομίζουν τα υπόλοιπα 9.500.000 εκατομμύρια ανθρώπων ότι είστε το πολιτικό μέλλον του τόπου.... Αύριο κιόλας που θα πειράξετε το ασφαλιστικό ώστε να ανοίξετε τους φούρνους για τους γέροντες και τα ΑΜΕΑ θα πρέπει όλοι οι πολίτικοι πρόεδροι της δημοκρατίας, Πρωθυπουργοί , βουλευτές Περιφερειάρχες, δήμαρχοι να υπηρετείτε την ΧΩΡΆ σας Εθελοντικά και αμισθί ... Νομίζω ότι ο νόμος δίνει σε όλους σας το δικαίωμα να εξασκείτε το επάγγελμα σας κύριοι εθνοπατέρες και εθνομανάδες...

  Τώρα για τον ακατονόμαστο κ. Φιλη που ακόμα είναι βουλευτής αλλά υπουργός !!!! Εθνοκάθαρση, το λέει από μόνη της η λέξη καθαρίζω το έθνος μου από του εχθρούς του, ΒΟΎΤΥΡΟ ΣΤΟ ΨΩΜΊ ΤΟΝ ΤΟΎΡΚΩΝ αυτή την λέξη ΠΟΥ την χρησιμοποιούσαν όλοι οι σφαγείς τον ανθρώπων ΑΥΤΌ άλλαξε το 1947 και μπέικε η λέξη Γενοκτονία όταν οι Νάζι έσφαζαν έκαιγαν του Εβραίους ώστε η Τερατολογίες του κάθε εξουσιαστή να μην θεωρείτε και πατριωτική πράξει για το έθνος του .... (Αν αύριο οι φασίστες ναζί της χώρας μας αρχίζουν να σφάζουν εκτός από πρόσφυγες ,Σύριους η Αφγανούς αλλά ιδιοκτήτες γης η επιχρίσεων Γερμανούς , Γάλλους Άγγλους ,Αζερους κ.τ.λ μετά από τόσα δεινά που μας επιβάλουν με ναζιστική μπότα (ο πρωθυπουργός είπε στην βουλή ότι τον εκβίασαν και υπόγραψε το θανατηφόρο μνημόνιο ) πως θα τους ονομάζουμε όλους αυτούς και την πράξει τους;... Εθνοκάθαρση !!!!!! Να σας πω βολεύει πάρα πολύ κόσμο να αρχίσει αυτό το γαϊτανάκι που αφού έλυσε όλα τα προβλήματα η κυβέρνηση της πρώτης δεύτερης τρίτης φοράς αριστεράς, είπε να λύση και το ποντιακό ζήτημα !!!!! Καλά τα πάτε συνεχίσετε έτσι ΕΡΠΗΝ όμως όχι στα τέσσερα εσείς...ΕΡΠΗΝ και πολύ σας είναι ....Το μαγγανοπήγαδο που στήσατε οι αριστεροί για να ρίξετε μέσα στον Ελληνικό λαό δεν θα περάσει και να ετοιμάζεστε για πέσετε ΜΈΣΑ .... αυτές οι εναλλαγές στα πεπραγμένα σας δεν σας επιφυλάσσουν καλό τέλος, σε κάθε κίνηση σας όλος ο κόσμος καταλαβαίνει και νιώθει την κοροϊδία ΣΑΣ ....θα πέσει πολύ σφαλιάρα όταν αποφασίσει ο κόσμος να σας της ρίξει μπάσταρδοι (((της αριστεράς)))..

  Μπούτζουκας Τηλέμαχος Ηράκλειο Κρήτης...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση