GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Το τρομοκρατικό μακελειό στο Παρίσι είναι πόλεμος"

Σε κατάσταση πανικού αλλά και συναγερμού ολόκληρη η Ευρώπη μετά το τρομοκρατικό μακελειό που αιματοκύλισε την καρδιά της Ευρώπης (γεωγ...

Σε κατάσταση πανικού αλλά και συναγερμού ολόκληρη η Ευρώπη μετά το τρομοκρατικό μακελειό που αιματοκύλισε την καρδιά της Ευρώπης (γεωγραφικά αλλά και πολιτικά), το Παρίσι.

Η Γερμανία χαρακτήρισε σήμερα "πόλεμο" τις επιθέσεις

"Αυτά τα γεγονότα μπορεί κανείς στην καθομιλουμένη να τα χαρακτηρίσει πόλεμο. Σίγουρα μπορεί και να πει κανείς ότι πρόκειται για πόλεμο τον οποίο διεξάγει το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος πρακτικά εναντίον της Ευρώπης. Με την έννοια πόλεμος συνδέονται νομικές συνέπειες κατά το συνταγματικό και το διεθνές δίκαιο. Για αυτό δεν θέλω να μπω σε ερμηνείες εννοιών. Στην καθομιλουμένη σίγουρα μπορεί κανείς να το αποκαλέσει έτσι. Δεν θέλω να σχολιάσω τι λένε άλλοι αρχηγοί κρατών" δήλωσε αναπληρώτρια εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Κριστιάνε Βιρτς.

Ρίγη πανικού στο Βέλγιο μετά τις επιθέσεις που έπληξαν τη Γαλλία. Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού. Ο πρωθυπουργός της χώρας Σαρλ Μισέλ ανακοίνωσε αυστηρότερους ελέγχους σε σύνορα, αεροδρόμια και σταθμούς, καλώντας τον κόσμο να βρίσκεται σε εγρήγορση αλλά και να διατηρήσει την ψυχραιμία του, συνεχίζοντας τους καθημερινούς του ρυθμούς. Παράλληλα αναγνώρισε ότι το Molenbeek (συνοικία των Βρυξελλών όπου ζουν κυρίως Μουσουλμάνοι) συνιστά ένα κολοσσιαίο πρόβλημα. Διαβεβαίωσε ότι θα αναληφθεί άμεσα δράση, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα διατεθούν περισσότεροι πόροι για την ενίσχυση των μυστικών υπηρεσιών. Ταυτοχρόνως ο υπουργός Άμυνας της χώρας Στεβέν Βαντεπούτ δήλωσε, ότι η βελγική κυβέρνηση "δεν σκοπεύει να ανακαλέσει τις αποφάσεις της να λάβει μέρος σε στρατιωτική δράση εναντίον στόχων του ISIS".

Οι τζιχαντιστές πάντως απειλούν και τις ΗΠΑ αλλά και όλες τις χώρες που συμμετέχουν στις αεροπορικές επιδρομές εναντίον της Συρίας, ότι θα έχουν την ίδια τύχη με τη Γαλλία και απείλησε να επιτεθεί στην Ουάσινγκτον.

"Λέμε στα κράτη που συμμετέχουν στη σταυροφορική εκστρατεία ότι, με τη βοήθεια του Θεού, θα ζήσετε με το θέλημα του Θεού μια ημέρα σαν της Γαλλίας και με τη βοήθεια του Θεού, όπως χτυπήσαμε τη Γαλλία στο κέντρο της στο Παρίσι, ορκιζόμαστε ότι θα χτυπήσουμε την Αμερική στο κέντρο της στην Ουάσινγκτον", λέει ένας άνδρας στο βίντεο.

Δεν ήταν δυνατόν να επιβεβαιωθεί άμεσα η γνησιότητα του βίντεο.

Αντικρουόμενες πληροφορίες για τον εγκέφαλο των επιθέσεων

Σε κατάσταση πανικού και οι αντιτρομοκρατικές αρχές της Ευρώπης μετά τις επιθέσεις που αναζητούν νυχθημερόν τους ενόχους αλλά και πιθανούς συνδέσμους.

Οι πληροφορίες ότι ο Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, Βέλγος τζιχαντιστής που βρίσκεται στη Συρία, είναι ο εγκέφαλος των επιθέσεων του Παρισιού αποτελούν μη επιβεβαιωμένες φήμες, δήλωσε ο Βέλγος εισαγγελέας Ερικ Βαν Ντερ Σιπτ στο πρακτορείο Reuters, στον απόηχο του πανικού που έχει ξεσπάσει από τις σχετικές πληροφορίες. Νωρίτερα σήμερα, βελγικά και γαλλικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η έρευνα για τις επιθέσεις στο Παρίσι οδηγεί στο Βέλγιο και συγκεκριμένα στον Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ .

Σύμφωνα με το ραδιοφωνικό δίκτυο RTL, ο εγκέφαλος των επιθέσεων έχει ταυτοποιηθεί. Πρόκειται για τον Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, γνωστό και ως Αμπού Ομαρ αλ-Μπαλίκι, Βέλγο, 27 ετών, από τη συνοικία Μόλενμπεεκ των Βρυξελλών, όπου η αστυνομία προχώρησε σε σειρά συλλήψεων το Σάββατο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα 20 Minutes.fr. Οι ίδιες πληροφορίες δημοσιεύονται και στην βελγική εφημερίδα Der Standaard.

Εισαγγελικές πηγές στις Βρυξέλλες ανακοίνωσαν επίσης ότι πέντε από τους επτά συλληφθέντες το σαββατοκύριακο στο Βέλγιο, στο πλαίσιο των ερευνών για τις επιθέσεις στο Παρίσι, αφέθηκαν ελεύθεροι, ανάμεσά τους και ο καταζητούμενος πλέον Μοχάμεντ Αμπντεσλάμ, αδελφός ενός από τους καμικάζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση