GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υπουργικό συμβούλιο με κόκκινα δάνεια και αστυνομικό μυθιστόρημα

Με την εισήγηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, άρχισε η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στις 10:30. Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πλ...

Υπουργικό συμβούλιο με κόκκινα δάνεια και αστυνομικό μυθιστόρημα
Με την εισήγηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, άρχισε η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στις 10:30.
Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρθηκε στην ανάγκη να γίνουν μεγάλες μεταρρυθμιστικές τομές που έχει ανάγκη η κοινωνία και υπογράμμισε ότι θα ήταν καταστροφικό, η κυβέρνηση να περιοριστεί απλώς και μόνο στην εφαρμογή του μνημονίου και τίποτε άλλο.
 
Η κοινωνία προσδοκά μεγάλες αλλαγές, υπογράμμισε, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση οφείλει, παρά τις μεγάλες δυσκολίες, να αφήσει ένα μεγάλο και ριζοσπαστικό δείγμα γραφής, να μείνει στην ιστορία, αλλάζοντας κατεστημένες δομές και αντιλήψεις.
 
Στόχος, τόνισε ο πρωθυπουργός, δεν είναι να κερδίσουμε το παιχνίδι της επικοινωνίας, αλλά να κάνουμε βαθιές αλλαγές. Αναφερόμενος στους άξονες στους οποίους θα κινηθεί η μεταρρυθμιστική προσπάθεια, είπε ότι αυτοί είναι, η διοικητική μεταρρύθμιση, η υγεία και πρωτοβάθμια περίθαλψη, η αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων, η καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας και η πάταξη των φαινομένων της διαφθοράς.
 
Σχετικά με το χθεσινό Eurogroup, επισήμανε ότι το αποτέλεσμα καταδεικνύει πως, η κυβέρνηση με σκληρή διαπραγμάτευση μπορεί να πετύχει στόχους. Κι αυτό, όπως πρόσθεσε, θα το καταφέρουμε με συνομιλίες με τους εταίρους και χτίζοντας συμμαχίες.
 
Η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου γίνεται στον απόηχο της χθεσινής συνεδρίασης του Eurogroup, για την οποία η κυβέρνηση δηλώνει ότι επιβεβαιώθηκε το θετικό κλίμα των προηγούμενων ημερών και αναγνωρίστηκε ρητά η πρόοδος στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος.
 
Κατά την προσέλευσή τους στη Βουλή, υπουργοί ρωτήθηκαν για τις καταγγελίες Πανούση. Ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος είπε ότι πρόκειται για ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που ο συγγραφέας του κατέθεσε τα ονόματα σε έναν συμβολαιογράφο.
 
Η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου ανέφερε ότι κατά την πολιτική της άποψη τέτοιες καταγγελίες έχουν ενδιαφέρον όταν κάποιος είναι υπουργός και πρόσθεσε ότι το θέμα θα ερευνηθεί από τη δικαιοσύνη.
 
«Αστυνομικές ιστορίες», ήταν το σχόλιο του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα όταν προσερχόμενος στη Βουλή για το υπουργικό συμβούλιο ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για τις καταγγελίες Πανούση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση