GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μπαράζ επιθέσεων από ενόπλους στο Παρίσι - Δεκάδες νεκροί

Μπαράζ επιθέσεων από ενόπλους σημειώθηκε στο Παρίσι το βράδυ της Παρασκευής, σκορπώντας το θάνατο και προκαλώντας πανικό στους δρόμο...

Μπαράζ επιθέσεων από ενόπλους στο Παρίσι - Δεκάδες νεκροί
Μπαράζ επιθέσεων από ενόπλους σημειώθηκε στο Παρίσι το βράδυ της Παρασκευής, σκορπώντας το θάνατο και προκαλώντας πανικό στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας.
Δύο νεκροί και επτά τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν σε εστιατόριο στο κεντρικό Παρίσι, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το δίκτυο BFM TV. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ένοπλοι εισέβαλαν στο εστιατόριο και "γάζωσαν" με καλάσνικοφ τους θαμώνες.
Σε μία προφανώς συντονισμένη τρομοκρατική επιχείρηση, επιθέσεις σημειώθηκαν ταυτόχρονα σε διάφορα σημεία του Παρισίου, μεταξύ των οποίων μία πολυσύχναστη καφετέρια και ένα εμπορικό κέντρο. Η αστυνομία κάνει λόγο για επιθέσεις σε επτά διαφορετικά σημεία.
Το μεγαλύτερο θρίλερ όμως εκτυλίχθηκε στον συναυλιακό χώρο Bataclan, όπου εισέβαλαν ένοπλοι την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη συναυλία ροκ συγκροτήματος και κράτησαν 60 με 100 ομήρους. Αναφορές στα social media έκαναν λόγο για εκτελέσεις ομήρων και για πυροβολισμούς, ενώ υπάρχουν μαρτυρίες ότι οι δράστες φώναζαν "Ο Θεός είναι Μεγάλος" στα αραβικά. Λίγο πριν τις 2 το βράδυ πραγματοποιήθηκε επέμβαση της αστυνομίας στο χώρο, κατά τη διάρκεια της οποίας έπεσαν νεκροί δύο ένοπλοι.
Νωρίτερα, εκρήξεις είχαν ακουστεί έξω από το γήπεδο Stade de France κατά τη διάρκεια της φιλικής αναμέτρησης ποδοσφαίρου ανάμεσα σε Γαλλία και Γερμανία. Η γαλλική αστυνομία εκτιμά ότι επρόκειτο για επιθέσεις αυτοκτονίας.

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, που βρισκόταν στο Stade de France την ώρα των επιθέσεων, μετέβη εσπευσμένα στο υπουργείο Εσωτερικών για τη διαχείριση της κατάστασης. Σε δηλώσεις του λίγο πριν τη 1 το βράδυ (ώρα Ελλάδος) ανακοίνωσε πως η Γαλλία τίθεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και πιθανόν να απαγορευθεί η κυκλοφορία, ενώ έχει δοθεί εντολή να κατέβει ο στρατός στους δρόμους. Ανακοίνωσε επίσης ότι κλείνουν τα σύνορα της χώρας, ώστε να μην μπορέσουν οι δράστες να διαφύγουν.
Παράλληλα, εξαιτίας των έκτακτων περιστάσεων ο Φρανσουά Ολάντ δεν θα μεταβεί στη σύνοδο της G-20, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.
Σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφέρει:
Για μια "εξωφρενική προσπάθεια να τρομοκρατηθούν αθώοι πολίτες" έκανε λόγο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.
Ο Ομπάμα δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θα σταθεί στο πλευρό της Γαλλίας στον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού, δεσμευόμενος ότι η χώρα του θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να "προσαχθούν αυτοί οι τρομοκράτες ενώπιον της δικαιοσύνης".
Οι επιθέσεις στο Παρίσι αποτελούν πλήγμα εναντίον "όλης της ανθρωπότητας και των οικουμενικών μας αξιών", πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Ο ίδιος σημείωσε ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να διατυπωθεί οποιαδήποτε εικασία για το ποιος διέπραξε τις επιθέσεις στην πρωτεύουσα της Γαλλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση