GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι περιφέρειες πρέπει να πληρώνουν τους υπαλλήλους τους

Αναταραχή και ανησυχία στις περιφέρειες καθώς του υπουργείο Εσωτερικών απέστειλε "φιρμάνι" σύμφωνα με το οποίο από 1η Ιανουα...

Οι περιφέρειες πρέπει να πληρώνουν τους υπαλλήλους τους
Αναταραχή και ανησυχία στις περιφέρειες καθώς του υπουργείο Εσωτερικών απέστειλε "φιρμάνι" σύμφωνα με το οποίο από 1η Ιανουαρίου 2016 (δηλαδή σε λιγότερο από 2 μήνες), οι περιφέρειες είναι υποχρεωμένες να αναλάβουν τη μισθοδοσία των υπαλλήλων τους.
Έντονη είναι η αντίδραση των περιφερειαρχών που τονίζουν ότι δεν υπάρχει ο χρόνος να γίνει η τεχνική υποδομή για κάτι τέτοιο και ζητούν το μέτρο να αναβληθεί για ένα χρόνο.
Η εγκύκλιος του ΥΠΕΣ που αφορά διευκρινίσεις για την κατάρτιση προϋπολογισμών των περιφερειών, οι οποίοι πρέπει έως 31/12/2015 να κατατεθούν στις κατά τόπους Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, ορίζει ότι στο εξής (από τις αρχές του 2016) η μισθοδοσία των περίπου 14.000 υπαλλήλων θα πρέπει να συνυπολογίζεται ως μέρος των τακτικών δαπανών των περιφερειών και αυτές να βαρύνει.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας Κ. Αγοραστός, αναφέρει ότι υπάρχει τεχνική αδυναμία των Περιφερειών να αναλάβουν τη μισθοδοσία την 1η Ιανουαρίου. Μέχρι τώρα, οι υπάλληλοι των περιφερειών πληρώνονται κατευθείαν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Το ζήτημα μη ανάληψης της μισθοδοσίας από 1/1/2016 αναμένεται να συζητηθεί και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, αύριο. Στο μεταξύ, δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμη η συνάντηση των περιφερειαρχών με τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτο για να συζητήσουν το ενδεχόμενο παράτασης κατά ένα έτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση