GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Ξεπαγώνουν" από Δευτέρα οι πλειστηριασμοί ακινήτων

Στην απελευθέρωση όλων των πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης όπως οι πλειστηριασμοί προχώρησε η κυβέρνηση, με απόφαση του υπουργείου Δικα...


Στην απελευθέρωση όλων των πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης όπως οι πλειστηριασμοί προχώρησε η κυβέρνηση, με απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων που γνωστοποιήθηκε την  Παρασκευή, στις τράπεζες.
Σύμφωνα με αυτή, δεν παρατείνεται εκ νέου η κοινή υπουργική απόφαση που ανέστειλε πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης αρχικά ως την 30η Σεπτεμβρίου και εν συνεχεία ως την 31η Οκτωβρίου. Η συγκεκριμένη διάταξη προέβλεπε την αναστολή διενέργειας κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης, ιδίως τη διενέργεια πλειστηριασμών, κατασχέσεων, εξώσεων και προσωπικών κρατήσεων. Πρακτικά δηλαδή, από Δευτέρα οι τράπεζες θα μπορούν να προχωρήσουν εξώσεις και κάθε είδους αναγκαστικές εκτελέσεις.
Σε ισχύ ωστόσο βρίσκεται το άτυπο μορατόριουμ που έχει συμφωνηθεί για την πρώτη κατοικία και με συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.
Αυτό τονίζει στην "Αυγή" κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο διευκρινίζει ότι "όπως δεν γίνονταν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας πριν από την απόφασή αυτή (σ.σ. την ΚΥΑ) έτσι δεν θα γίνονται και από Δευτέρα".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση