GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παρίσι: Δραματική περιγραφή της καταδρομικής επιχείρησης κατά των τζιχαντιστών

Οι αρχές γνώριζαν πως οι τρομοκράτες ήταν «χωρίς αμφιβολία» οπλισμένοι και είχαν γιλέκα με εκρηκτικά, κατά τη χθεσινή επιχείρηση που έγ...

Παρίσι: Δραματική περιγραφή της καταδρομικής επιχείρησης κατά των τζιχαντιστών

Οι αρχές γνώριζαν πως οι τρομοκράτες ήταν «χωρίς αμφιβολία» οπλισμένοι και είχαν γιλέκα με εκρηκτικά, κατά τη χθεσινή επιχείρηση που έγινε στη συνοικία Σαιντ Ντενί του Παρισιού, όπως λέει ο διοικητής της επίλεκτης μονάδας RAID Jean-Michel Fauvergue σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro. Περιγράφει την επιχείρηση που διήρκεσε επτά ώρες, στην οποία έπεσαν «εκατοντάδες πυροβολισμοί» και πέντε άνδρες της επίλεκτης ομάδας του τραυματίστηκαν.

«Ξεκινώντας, μας είχαν πει πως ήταν μέσα τρία άτομα: μία γυναίκα και δύο άνδρες. Γνωρίζαμε πως οι τρομοκράτες ήταν χωρίς αμφιβολία οπλισμένοι με καλάσνικοφ και γιλέκα με εκρηκτικά», λέει και σε ερώτηση αν θα μπορούσε να είναι παρών ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ απαντά: «Ξέραμε πως ίσως ήταν εκεί. Άλλες υπηρεσίες μας είχαν δώσει αυτή την πληροφορία».

«Η επίθεση άρχισε στις 4:16 και κράτησε όλη τη διάρκεια της πολιορκίας. Αποφασίσαμε να ανοίξουμε την πόρτα με εκρηκτικά επειδή είναι γενικά αποτελεσματικό και αιφνιδιάζει εκείνους που βρίσκονται μέσα. Δυστυχώς, όπως μερικές φορές συμβαίνει, αυτό δεν πήγε καλά. Η πόρτα δεν άνοιξε καλά κι έτσι χάσαμε το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού και αμέσως άρχισε η ανταλλαγή πυροβολισμών.

Οι τρομοκράτες έβαλαν μια κατασκευή σαν ασπίδα πίσω από την πόρτα, αρκετά βαριά. Η ανταλλαγή πυροβολισμών κράτησε από μισή ώρα έως τρία τέταρτα, έπεσαν εκατοντάδες πυροβολισμοί. Οι τρομοκράτες πέταξαν χειροβομβίδες. Μετά οι πυροβολισμοί έγιναν πιο σποραδικοί ενώ κατά διαστήματα πύκνωναν.

Ύστερα από αρκετή ώρα χωρίς πυρά αποφασίσαμε να στείλουμε έναν σκύλο για να κάνει αναγνώριση. Δυστυχώς η Diesel, σκοτώθηκε επί τόπου.

Είχαμε ήδη τοποθετήσει έξι επίλεκτους σκοπευτές μπροστά από τα παράθυρα, στα γύρω κτήρια. Ένας από τους άνδρες μας είδε έναν από τους τρομοκράτες και του ζήτησε να σηκώσει ψηλά τα χέρια, εκείνος δεν το έκανε, τότε ο άνδρας πυροβόλησε. Ο άνδρας χτυπήθηκε αλλά έγινε και ανταλλαγή πυροβολισμών. Μετά εμφανίστηκε μια γυναίκα που «γάζωσε» με το όπλο της και στη συνέχεια έγινε μια μεγάλη έκρηξη. Τα παράθυρα έγιναν κομμάτια. Ανθρώπινα μέλη έπεσαν πάνω σε ένα από τα αυτοκίνητά μας. Η γυναίκα ήλπιζε να μας πλήξει με την έκρηξη αλλά δεν μας άγγιξε, έριξε όμως τους τοίχους. Το διαμέρισμα υπέστη ζημιές αλλά δεν κατέρρευσε. Οι πυροβολισμοί συνεχίστηκαν μετά ακούγαμε μόνο ένα καλάσνικοφ, ο δεύτερος τρομοκράτης είχε σκοτωθεί. Έτσι αποφασίσαμε να ρίξουμε χειροβομβίδες των 40 χιλιοστών, ρίξαμε περίπου είκοσι. Μετά συνεχίσαμε να προχωράμε στο διαμέρισμα.

Στείλαμε drone για να έχουμε εικόνα μέσα από τα παράθυρα αλλά δεν μας προσέφερε πολλά. Χρησιμοποιήσαμε ρομπότ με κάμερα για να δούμε τι γινόταν, αλλά γρήγορα ακινητοποιήθηκε από τα μπάζα. Στείλαμε άλλο ένα ρομπότ πιο μεγάλο και πιο ψηλό αλλά κι αυτό δεν μπορούσε να περάσει.

Παρατηρήσαμε πως είχε τρύπες σε πολλά μέρη του πατώματος κι έτσι επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε το διαμέρισμα από κάτω, στον δεύτερο όροφο για να περάσουμε μηχανισμούς με κάμερα. Έτσι είδαμε πως ένα πτώμα είχε πέσει από τον τρίτο στον δεύτερο, δεν ήταν δυνατό να αναγνωριστεί.

Αποφασίσαμε να επιστρέψουμε στον τρίτο όροφο. Δυο άνδρες κρύβονταν και τους συλλάβαμε, συνεχίσαμε αλλά δεν βλέπαμε πια τίποτα».

Από την επιχείρηση τραυματίστηκαν πέντε άνδρες της επίλεκτης μονάδας, ορισμένοι από σφαίρες, άλλοι από τα εκρηκτικά. Αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση