GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Cam Force One: Ένα ολόδικό του, επίσημο αεροπλάνο θα αποκτήσει ο Κάμερον

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον θα αποκτήσει δικό του αεροπλάνο, στο πρότυπο των Αμερικανών προέδρων, προκειμένου "να δι...

Cam Force One: Ένα ολόδικό του, επίσημο αεροπλάνο θα αποκτήσει ο Κάμερον
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον θα αποκτήσει δικό του αεροπλάνο, στο πρότυπο των Αμερικανών προέδρων, προκειμένου "να διευκολυνθεί και να καταστούν πιο ασφαλείς οι επίσημες μετακινήσεις του".
Εκπρόσωπος του Κάμερον επιβεβαίωσε ότι ζήτησε τη μετατροπή ενός αεροπλάνου ανεφοδιασμού της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας, ένα Airbus A330 Voyager, ώστε να μπορεί να μεταφέρει έως και 160 επιβάτες.
Το αεροπλάνο - το οποίο ο Τύπος αμέσως ονόμασε Cam Force One κατά το πρότυπο του Air Force One των Αμερικανών προέδρων - θα χρησιμοποιείται για να μεταφέρει τον Βρετανό πρωθυπουργό και το υπουργικό του συμβούλιο, καθώς και άλλα μέλη της κυβέρνησης, επιχειρηματίες ή δημοσιογράφους στα επίσημα ταξίδια τους στο εξωτερικό.
Όμως, τιμής ένεκεν, το αεροπλάνο του Κάμερον θα μπορεί να το δανείζεται και η βασιλική οικογένεια (η οποία παρεπιπτόντως δεν έχει δικό της αεροσκάφος .
Μάλιστα το πρωθυπουργικό γραφείο διαβεβαιώνει ότι πρόκειται και για ένα μέτρο περικοπής δαπανών (!).
Το κόστος της μετατροπής του εκτιμάται στα 10 εκατ. λίρες (14 εκατ. ευρώ), δηλαδή πολύ λιγότερα χρήματα από όσα θα κόστιζε μια αγορά. Κυβερνητικές πηγές εκτιμούν επίσης ότι χάρη στο αεροπλάνο αυτό η κυβέρνηση θα εξοικονομήσει έως και 775.000 λίρες τον χρόνο, καθώς η ώρα πτήσης θα περιοριστεί στις 2.000 λίρες έναντι των 6.700 λιρών που κοστίζει τώρα που ο πρωθυπουργός ναυλώνει αεροπλάνα εμπορικών εταιρειών.
Αυτό που μένει είναι η αντίδραση της κοινής γνώμης της Βρετανίας κατά την επίσημη ανακοίνωση της απόφασης, που είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα, την ώρα που ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όζμπορν πρόκειται να ανακοινώσει νέες περικοπές δαπανών δύο ημέρες αργότερα....

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση