GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δυσκολίες στο Eurogroup της Δευτέρας!‏

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας Οικονομικός συντάκτης μέλος της ΕΣΗΕΑ. Η αναβολή της τηλεφωνικής επικοινωνίας Τσίπρα - Juncker αφήνει αιχ...

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός συντάκτης μέλος της ΕΣΗΕΑ.

Η αναβολή της τηλεφωνικής επικοινωνίας Τσίπρα - Juncker αφήνει αιχμές ότι πιθανόν να βρεθούμε χωρίς πλήρη συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας 9/11. Αδύνατη θεωρείται η λήψη απόφασης για την εκταμίευση της δόσης στο Eurogroup της Δευτέρας, καθώς η απόσταση που χωρίζει την ελληνική κυβέρνηση και τους θεσμούς είναι ακόμη μεγάλη και δύσκολα μπορεί να γεφυρωθεί! Οι διαφωνίες με την προστασία της πρώτης κατοικίας και των φορολογικών ισοδυνάμων δεν αφήνουν πολλά περιθώρια ώστε να υπάρξει κάποια πλήρη συμφωνία στο Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας.
Η κυβέρνηση δείχνει να αναζητά πολιτική λύση, καθώς οι διαφορές με την τρόικα στο ζήτημα των κόκκινων δανείων και της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών παραμένουν τεράστιες και αγεφύρωτες.
Τώρα όσον αφορά τα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση, υπάρχει εμπλοκή για την επιβολή φορολογίας στα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ, καθώς η σύμβαση με το δημόσιο προβλέπει σταθερό φορολογικό καθεστώς.
To ζήτημα πλέον που εγείρεται αν υπάρξει καθυστέρηση στην αξιολόγηση και το Eurogroup δεν δώσει το πράσινο φως, είναι να καλυφθεί σε αυτή την φάση το σκέλος των ιδιωτών και ομολογιούχων και σε επόμενη φάση πολύ σύντομα να προχωρήσει το σκέλος της συμμετοχής του ΤΧΣ στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Αν το Eurogroup στις 9 Νοεμβρίου δώσει το πράσινο φως θα «ξεμπλοκάρουν» και τα 10 δισεκ. που έχουν ήδη χορηγηθεί από τον ESM σε ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος. Ακόμη και αν υπάρξει εμπλοκή σενάριο όχι πιθανό θα υπάρξει πολιτική λύση στο θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.
Είναι αλήθεια ότι η κυβέρνηση θέλει να περάσει στον κόσμο ότι διαπραγματεύεται σκληρά τα προ απαιτούμενα χωρίς όμως να καταφέρνει μέχρι στιγμής κάτι σπουδαίο.....

5 σχόλια

  1. Στον αέρα το Euroworking group – Μπλοκάρουν τη δόση...Ζητάνε τα απίστευτα!

    Δεν τα βρίσκουν κυβέρνηση – δανειστές. Πάει πίσω η εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ. Ανησυχία στην κοινωνία που χει πικρή πείρα από την «διαπραγμάτευση Τσιπρα»

    Το χάσμα μεταξύ των δανειστών και της κυβέρνησης παραμένει αγεφύρωτο σε πολλά ζητήματα της διαπραγμάτευσης, γεγονός που απομακρύνει το ενδεχόμενο εκταμίευσης της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ στο Eurogroup της Δευτέρας.


    Οι συζητήσεις συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα, τεχνικό και πολιτικό, και σημειώνεται καθημερινά πρόοδος δήλωσε η αρμόδια για τα Οικονομικά εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ανίκα Μπράιτχαρντ σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση της εφαρμογής του πρώτου πακέτου προαπαιτούμενων. Ερωτηθείσα σχετικά με το ζήτημα των πλειστηριασμών, αρνήθηκε να απαντήσει, ενώ σημείωσε ότι μόλις οι εκπρόσωποι των θεσμών ολοκληρώσουν την αξιολόγηση της εφαρμογής θα ενημερωθούν σχετικά τα κράτη μέλη, τα οποία και θα αποφασίσουν για την εκταμίευση της δόσης. «Βλέπουμε το Eurogroup της Δευτέρας ως μια καλή ευκαιρία» κατέληξε η Α. Μπράιτχαρντ.



    ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΓΕΙΑ ΜΑΣ αυτοί και τα λεφτά τους ...εμείς θα τους στείλουμε την αγάπη μας τόση αγάπη που θα τους σκοτώνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ισοδύναμα

    Αν και η κυβέρνηση στην αρχή είχε προτείνει κλιμακωτό ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, οι δανειστές ακύρωσαν το σχέδιό της, ζητώντας νέα ισοδύναμα. Οι τελευταίες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο κλήρος έπεσε στον ΟΠΑΠ, με το οικονομικό επιτελείο να επιβάλει φόρο πέντε λεπτών σε σε όλα τα τυχερά παιχνίδια. Ωστόσο, ύστερα από λίγο το υπουργείο Οικονομικών διέψευσε την πληροφορία αυτή. Με τη χθεσινή ανακοίνωσή του, το υπουργείο Οικονομικών επιβεβαιώνει μεν ότι ο φόρος στην ιδιωτική εκπαίδευση ξηλώνεται, αλλά λέει πως τα ισοδύναμα θα ανακοινωθούν «σύντομα», αποφεύγοντας να θέσει καταληκτική διορία για σήμερα ή μέσα στο σαββατοκύριακο. Ανοίγει έτσι ένα παράθυρο αμφιβολίας και για το εάν ακόμη και στο Eurogroup της 9ης Νοεμβρίου μπορεί να υπάρξει λύση ή τα δύο αυτά θέματα μπορεί να αποσυνδεθούν από την πρώτη δόση των 2 δισ. ευρώ και να μετατεθούν μαζί με τα υπόλοιπα του επόμενου πακέτου για το άλλο 1 δισ. ως τις αρχές Δεκεμβρίου.

    Πλειστηριασμοί

    Η κυβέρνηση παραμένει αμετακίνητη στο θέμα των κόκκινων δανείων και προσδοκά πολιτική λύση για το θέμα. Πληροφορίες θέλουν να υπάρχει κλίμα αισιοδοξίας στην κυβέρνηση πως ακόμη κι αν δεν υπάρξει συμβιβασμός για τα δύο αγκάθια έως το τέλος της εβδομάδας, στο Eurogroup θα δοθεί λύση. Η τελευταία πρόταση για τα κόκκινα δάνεια επί της οποίας συζητούσαν οι δύο πλευρές προβλέπει ότι θα καλύπτεται περί το 65% των δανειοληπτών, έναντι του 72% που ήταν η αρχική θέση της κυβέρνησης και 40% που αντιπρότειναν οι εταίρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γραμμή που έχει δοθεί από το Μαξίμου είναι να μην υπάρξει καμία οπισθοχώρηση στο ζήτημα και να προστατευτεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος των οφειλετών που έχουν χτυπηθεί από την κρίση.

    Γενόσημα

    Στο μέτωπο των γενοσήμων, οι δανειστές επιμένουν σε μεγαλύτερες μειώσεις στις τιμές των και άμεσο περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης και βλέπουν ως πολύ… «λίγες» τις προτάσεις του υπουργείου Υγείας. Για τους δανειστές, οι ελάχιστες τιμές των φαρμάκων αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα που θα κρίνει και την συμφωνία για τα 2 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και οι μειώσεις στις τιμές των γενοσήμων έχουν αποφασιστεί, δεν υπάρχει συμφωνία με το αν θα υπάρξει προστασία των φθηνών φαρμάκων, δηλαδή αυτών που έχουν τιμή χαμηλότερη των 12 ευρώ ή οι μειώσεις θα αφορούν όλα ανεξαιρέτως τα φάρμακα. Συγκεκριμένα η προστασία αφορά πρωτότυπα που δεν ξεπερνούν τα 12 ευρώ ή κόστος ημερήσιας θεραπείας μέχρι 0,40 ευρώ και γενόσημα που δεν ξεπερνούν τα 7,8 ευρώ ή κόστος ημερήσιας θεραπείας μέχρι 0,26 ευρώ και ίσχυε προκειμένου να προστατευθούν τα σκευάσματα με πολύ χαμηλή αξία, τα οποία αποτελούν βασικό κομμάτι για πολλές ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες και πολυεθνικές.


    Την αυτόματη απώλεια της ρύθμισης για τις 100 δόσεις για όποιος φορολογούμενο καθυστερήσει έστω και μια ημέρα τη δόση, ζητούν τώρα οι δανειστές από την ελληνική κυβέρνηση.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, οι δανειστές επιμένουν ότι πρέπει να αποβάλλονται οι οφειλέτες από τη ρύθμιση, ακόμη και με μια ημέρα καθυστέρησης της δόσης. Η νέα αυτή απαίτηση του κουαρτέτου και τα κριτήρια που θέτουν για την προστασία από πλειστηριασμούς είναι τα μεγάλα αγκάθια που κρατούν μακριά τη δόση των 2 δισ. ευρώ...

    ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΓΕΙΑ ΜΑΣ αυτοί και τα λεφτά τους ...εμείς θα τους στείλουμε την αγάπη μας τόση αγάπη που θα τους σκοτώνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ειναι για να βγει το προγραμμα φιλοι μου. Στημενο ολο το παιχνιδι. Για να ερθουν στην συνεχεια ως λυτρωτες αυτοι που σημερα ονομαζουμε δανειστες. Το εχουμε δει το εργο σε αλλες χωρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. DEFAULT & EXIT
    “FUCK THE €U”
    “FUCK THE €URO”
    “FUCK THE BANK$T€R$"
    "FUCK THE ROTH$CHILD$"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΑΛΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΥΖΑΞΟΥΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΦΑΛΗΡΙΣΜΕΝΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΩΛΟΤΡΑΠΕΖΕΣ(EYROBANK-PIRAEUSBANK-ALPHABANK-ΕΘΝΙΚΗ--ΑΤΤΤΙCABANK)?
    ΑΝ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΤΑ ΡΟΛΑ !!!
    ΝΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ !!!
    1) EVELYN DE ROTHSCHILD
    https://en.wikipedia.org/wiki/Evelyn_Robert_de_Rothschild
    http://www.breathingenglishair.blogspot.fr/2012/04/ascott-house-buckinghamshire.html
    http://www.thefullwiki.org/Ascott_House
    http://www.gettyimages.com/detail/news-photo/sir-evelyn-and-lady-de-rothschild-with-bill-and-hillary-news-photo/104183230
    Coordinates: 51°53′43.62″N 0°42′22.23″W

    2) JACOB ROTHSCHILD
    https://en.wikipedia.org/wiki/Jacob_Rothschild,_4th_Baron_Rothschild
    http://www.zimbio.com/photos/Prince+Charles/Jacob+Rothschild/Reception+Held+Prince+Charles+London/08Isgaq04Qa
    http://www.thefullwiki.org/Waddesdon_Manor
    http://www.waddesdon.org.uk/
    Coordinates: 51°50′32″N 0°56′16″W

    VILLA LORD JACOB ROTHSCHILD CORFU'.
    39,757129° N 19,946010° E

    3) DAVID DE ROTHSCHILD
    http://www.rothschild.com/David_de_Rothschild/
    http://en.wikipedia.org/wiki/David_Ren%C3%A9_de_Rothschild
    Château de Reux
    Coordinates: 49°16'31"N 0°9'22"E

    4) ERIC DE ROTHSCHILD
    http://www.gettyimages.com/detail/news-photo/eric-de-rothschild-and-wife-maria-beatrice-caracciolo-di-news-photo/84616462
    http://www.gettyimages.nl/detail/nieuwsfoto's/queen-elizabeth-ii-meets-sir-evelyn-de-rothschild-lady-nieuwsfotos/72668835

    5) BENJAMIN DE ROTHSCHILD
    https://en.wikipedia.org/wiki/Benjamin_de_Rothschild
    http://www.gettyimages.com/detail/news-photo/baron-benjamin-de-rothschild-his-wife-baroness-ariane-de-news-photo/170740077
    http://wikimapia.org/6825620/fr/Chateau-de-Pregny
    http://www.panoramio.com/photo/77169200
    Coordonnées : 46°14'6"N 6°8'34"E


    6) EDOUARD DE ROTHSCHILD
    http://en.wikipedia.org/wiki/Edouard_Etienne_de_Rothschild
    http://www.zimbio.com/photos/Edouard+de+Rothschild/Gucci+Paris+Masters+2012+Opening+Day/T3NwWmxHTNA

    7) NATHANIEL DE ROTHSCHILD
    http://wikibin.org/articles/nathaniel-robert-de-rothschild.html http://www.newyorksocialdiary.com/node/2354/print

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση