Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Mafia Capitale: Ξεκινά η μεγάλη δίκη

Share it:
Mafia Capitale: Ξεκινά η μεγάλη δίκη
Την Πέμπτη ξεκινά στη Ρώμη η μεγάλη δίκη για την υπόθεση Mafia Capitale. Στο εδώλιο θα καθίσουν 46 κατηγορούμενοι, 17 εκ των οποίων δεν θα μπορούν να παραστούν στις δικάσιμους για λόγους ασφαλείας. Στο σύνολο τους κατηγορούνται για εμπλοκή με το οργανωμένο έγκλημα και αθέμιτες πρακτικές για κατάχρηση δημόσιου χρήματος μέσω της εμπλοκής με την τοπική αυτοδιοίκηση.
Στους κατηγορουμένους συγκαταλέγονται ο Μάσιμο Καρμινάτι, φερόμενος ως κύριος, εκπρόσωπος του τοπικού οργανωμένου εγκλήματος, και ο Σαλβατόρε Μπούτσι, επικεφαλής προσοδοφόρων συνεταιρισμών. Οι κατηγορούμενοι είναι επίσης επιχειρηματίες και πολιτικοί της τοπικής αυτοδιοίκησης, τόσο της κεντροδεξιάς, όσο και της κεντροαριστεράς.
Σύμφωνα με την εισαγγελία της Ρώμης, ο Σαλβατόρε Μπούτσι ήταν "σημείο αναφοράς ενός δικτύου κοινωνικών συνεταιρισμών που κατάφεραν να εξασφαλίσουν, διαμέσου χρηματισμών και ιδιαίτερων συμφερόντων, σημαντικές εργολαβίες και χρηματοδοτήσεις από τον δήμο, την περιφέρεια της Ρώμης και της διάφορες εταιρίες της τοπικής αυτοδιοίκησης".
Σε σειρά τηλεφωνικών, ηχογραφημένων, συνομιλιών, ο Μπούτσι, μεταξύ των άλλων, ακούγεται να λέει ότι "οι δημοτικοί σύμβουλοι πρέπει να είναι υπό τις διαταγές του", ενώ, αναφερόμενος στον εκτεταμένο χρηματισμό στα πλαίσια των σχέσεων πολιτικής και επιχειρηματιών, συνήθιζε να λέει: "η αγελάδα πρέπει να μπορεί να τρώει, για να καταφέρουμε, στην συνέχεια, να την αρμέξουμε".
"Επρόκειτο ουσιαστικά, για ένα παράλληλο, μαφιόζικο σύστημα εκμετάλλευσης του δημοσίου χρήματος", αναφέρει το δελτίο ειδήσεων του ιταλικού καναλιού La 7.
Oι επιχειρήσεις της Mafia Capitale, είχαν καταφέρει να εξασφαλίσουν με παράνομο τρόπο την πλειοψηφία των εργολαβιών για τα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών, ενώ είχαν επιβάλει την παρουσία τους και στον τομέα της φροντίδας των περιοχών με πράσινο και του καθαρισμού της παραθαλάσσιας περιοχής της ιταλικής πρωτεύουσας.
Ο Σαλβατόρε Μούτσι, μιλώντας με στενό του συνεργάτη, όπως αποδεικνύουν οι ηχογραφημένες συνομιλίες που βρίσκονται στα χέρια της δικαιοσύνης, δεν δίσταζε να ομολογήσει: "δεν μπορείς να φανταστείς πόσο κερδίζω εκμεταλλευόμενος την υπόθεση της μετανάστευσης. Ούτε το εμπόριο ναρκωτικών δεν είναι τόσο κερδοφόρο".
Παράλληλα, σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera, ο δεξιός πρώην δήμαρχος της Ρώμης Τζάνι Αλεμάνο είχε αναθέσει σε επιχείρηση του Μπούτσι την επέκταση καταυλισμού των Ρομά που βρίσκεται λίγο έξω από την ιταλική πρωτεύουσα. Δημοσιογραφικές έρευνες απέδειξαν ότι το σύνολο σχεδόν των Ρομά που βρίσκονται στους καταυλισμούς της περιοχής της Ρώμης, παρά τα κονδύλια που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να αξιοποιηθούν -και κατέληξαν στις τσέπες διεφθαρμένων πολιτικών και επιχειρηματιών- συνεχίζει να ζει υπό άθλιες συνθήκες
Share it:
Reactions:

Ευρώπη

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση