GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τελευταίο 24ωρο για πληρωμές και ρυθμίσεις κόκκινων δανείων

Ουρές έχουν δημιουργηθεί και σήμερα στα γκισέ των τραπεζών και στις ΔΟΥ καθώς, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, δηλαδή την Πέμπτη το μεσημέρι, ...


Ουρές έχουν δημιουργηθεί και σήμερα στα γκισέ των τραπεζών και στις ΔΟΥ καθώς, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, δηλαδή την Πέμπτη το μεσημέρι, οι φορολογούμενοι πρέπει να αποπληρώσουν τέλη κυκλοφορίας, ΕΝΦΙΑ, εφορία και ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ταμεία.
Επίσης, οι «κόκκινοι» δανειολήπτες σπεύδουν να προλάβουν τις ασφυκτικές προθεσμίες για να ενταχθούν στις παλιές διατάξεις του νόμου Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, καθώς τα νέα δεδομένα που τίθενται σε ισχύ από το 2016 αλλάζουν άρδην τους όρους για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Πιο συγκεκριμένα, οι φορολογούμενοι πρέπει να τακτοποιήσουν:

-Την τρίτη δόση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων. Το ποσό που υπολογίζεται να εισπραχθεί τον Δεκέμβριο υπερβαίνει τα 550 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι οι δύο τελευταίες δόσεις θα καταβληθούν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.
-Τη δόση της ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών.
-Τα νέα τέλη κυκλοφορίας για το έτος 2016. Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου οι ιδιοκτήτες οχημάτων πρέπει να καταβάλουν στο ελληνικό δημόσιο το ποσό των 1,1 δισ. ευρώ περίπου. Μετά την ανωτέρω ημερομηνία όσοι δεν έχουν πληρώσει τα τέλη θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμα που ανέρχονται στο ύψος των τελών κυκλοφορίας.
-Όσοι επιλέξουν να καταθέσουν τις πινακίδες του οχήματός τους προκειμένου να μην πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας και να απαλλαγούν από το τεκμήριο διαβίωσης θα πρέπει να το πράξουν μέχρι το τέλος του μήνα.
Πρέπει να πληρωθεί η 2η δόση της επιπλέον προκαταβολής φόρου εισοδήματος στους αγρότες, η τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων και η 2η και τελευταία δόση της επιπλέον προκαταβολής φόρου εισοδήματος για νομικά πρόσωπα.
Πότε αλλάζει ο νόμος Κατσέλη
Η σχετική προθεσμία λήγει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου με περισσότερα από 170.000 νοικοκυριά που έχουν δάνεια με υποθήκη στην πρώτη κατοικία τους να σπεύδουν να προλάβουν τις παλιές ρυθμίσεις. Καθημερινά καταθέτουν αίτηση 150 δανειολήπτες για να οριστεί δικάσιμος ρύθμισης του δανείου τους.
Υπενθυμίζεται ότι από την πλευρά της κυβέρνησης και των δανειστών δεν έχει αποσαφηνιστεί το τι μέλλει γενέσθαι με τα κόκκινα δάνεια για την πρώτη κατοικία, με τις τελικές αποφάσεις να αναμένεται να ληφθούν στα μέσα Φεβρουαρίου. Προς ώρας έχει δοθεί το πράσινο φως για την πώληση επιχειρηματικών δανείων σε distress funds, με τις αποφάσεις για τις ΜμΕ επιχειρήσεις και στεγαστικά να έχουν έχουν αναβληθεί για το Φλεβάρη και να εντάσσονται στο πλαίσιο της εν εξελίξει διαπραγμάτευσης.
Στις ατελείωτες ουρές έξω από τις τράπεζες έχει συμβάλει και το γεγονός ότι τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα καλούν με επιστολές τους τους δανειολήπτες -και με δάνεια με καθυστέρηση μικρότερη των 90 ημερών, εφαρμόζοντας τον νέο Κώδικα Δεοντολογίας - να προβούν σε διακανονισμό των οφειλών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση