GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ababa bar, άρτι αφιχθέν από τα Χανιά στο Παγκράτι

Όσοι είμαστε λάτρεις των Χανίων, δεν χρειαζόμαστε συστάσεις για ένα από τα πιο ιδιαίτερα και ψαγμένα μπαράκια του. Ο λόγος για το Ababa, στ...



Όσοι είμαστε λάτρεις των Χανίων, δεν χρειαζόμαστε συστάσεις για ένα από τα πιο ιδιαίτερα και ψαγμένα μπαράκια του. Ο λόγος για το Ababa, στο γραφικό σοκάκι της οδού Εισοδίων, κάτω ακριβώς από τη μητρόπολη της πόλης. Ο μαγικός κόσμος του Δημήτρη (Αστερίου), λοιπόν, δημιουργού του και ανήσυχου πνεύματος (καλλιτέχνης στο επάγγελμα) από το Δεκέμβριο συναντάται και στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του Παγκρατίου.



Με ίδια ακριβώς φιλοσοφία –όλα εδώ μέσα είναι χειροποίητα φτιαγμένα από τη διακόσμηση και τις τοιχογραφίες, τις ζωγραφισμένες παπαρούνες στα σκαλιά που οδηγούν στο παταράκι, μέχρι τους πίνακες ζωγραφικής, τα φωτιστικά και τις καρέκλες– ο Δημήτρης με την συνεργάτιδά του Κατερίνα (Χατζηκυριάκου) δημιούργησαν έναν μοναδικό χώρο, που μόνο τον καλύτερο εαυτό μας μπορεί να μας βγάλει.



Χρωματιστό και ευδιάθετο, το Ababa ξεχωρίζει για την παιχνιδιάρικη «διάθεσή» του η οποία ανανεώνεται ανά εποχή από τους δύο καλλιτέχνες- ιδιοκτήτες του. Ο Δημήτρης είναι ανήσυχος καλλιτέχνης (ασχολείται κυρίως με τη ζωγραφική αλλά και τις πρωτότυπες κατασκευές) και η Κατερίνα ηθοποιός και συγγραφέας (τα δύο βιβλία της μάλιστα – το ποιητικό παραμύθι «Κάποτε με τον Απόντα» και το καινούριο που βρίσκεται ήδη στα σκαριά– τα έχει εικονογραφήσει ο Δημήτρης).



Cafe- bar στην ευρύτερη φιλοσοφία του, σε καμία περίπτωση δεν θα το συγκαταλέγαμε στις mainstream επιλογές μας. Εδώ, εκτός του ότι ερχόμαστε για να απολαύσουμε την παρέα των ιδιοκτητών του, επιλέγουμε το Ababa για τα άκρως πρωτότυπα cocktails –με χιουμοριστικές ονομασίες όπως «Μνημόνιο Ι», «Χρεωκοπία», «Μερκοζίν»– αλλά και για τις jazz, swing και rock μουσικές επιλογές, και αυτές, των ιδίων. Πάνω απ' όλα, ωστόσο, επιλέγουμε και προτείνουμε το Ababa για τον αυθεντικό του χαρακτήρα, κάτι που το κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα στέκια της κατηγορίας του.



Tip: Στο παταράκι του Ababa διοργανώνονται εκθέσεις με την πρώτη να φιλοξενεί ζωγραφικές δημιουργίες του Δημήτρη Αστερίου, καθώς και μία εντυπωσιακή κατασκευή.

Info
Καθημερινά: από τις 10.00
Τιμοθέου 30, Παγκράτι
www.facebook.com/abababarpagkrati









Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση