GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επεισόδια στις πορείες μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο

Επεισόδια σημειώθηκαν (πέρα από την Αθήνα) σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας σήμερα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τα επτά χρόνια α...

Επεισόδια στις πορείες μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο

Επεισόδια σημειώθηκαν (πέρα από την Αθήνα) σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας σήμερα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τα επτά χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Στο Ηράκλειο, ομάδες αντιεξουσιαστών έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων στη Λεωφόρο Δικαιοσύνης, κοντά στο Δικαστικό Μέγαρο και έσπασαν τζαμαρίες καταστημάτων. Στη συνέχεια, στην οδό 25ης Αυγούστου, προκάλεσαν φθορές σε υποκαταστήματα τραπεζών, καταστήματα και αυτοκίνητα και έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με ρίψεις δακρυγόνων και οι ομάδες των νεαρών ανταπάντησαν πετώντας πέτρες.

Στα Χανιά, μικρής έκτασης ζημιές σε διάφορα σημεία της πόλης των Χανίων προκάλεσε ομάδα νεαρών που βρισκόταν στο τέλος της πορείας. Οι νεαροί, φορώντας κράνη και κουκούλες, έγραψαν συνθήματα στην είσοδο του δημαρχείου και σε αλλά σημεία της πόλης, ενώ λίγο πριν από το τέλος της πορείας και ενώ αυτή βρισκόταν στη Λεωφόρο Δημοκρατίας, έβαλαν φωτιά σε έναν κάδο απορριμμάτων, κατέστρεψαν ΑΤΜ της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας και προκάλεσαν φθορές στα μάρμαρα εισόδου της Τράπεζας Ελλάδας.

Στην Καλαμάτα, ένταση επικράτησε όταν ομάδα διαδηλωτών, κατά την επιστροφή της πορείας προς την πλατεία 23ης Μαρτίου, προκάλεσαν επεισόδια. Νωρίτερα, πέταξαν μαύρες και κόκκινες μπογιές στην πρόσοψη του υποκαταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος, στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και έσπασαν τη βιτρίνα ενός καταστήματος.

Συγκεκριμένα, περίπου στις 8.30 το βράδυ, η ομάδα αυτή, φτάνοντας η πορεία στον πεζόδρομο της Αριστομένους και μπροστά από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, όπου βρίσκονταν άνδρες των ΜΑΤ, τους επιτέθηκαν με πέτρες και καπνογόνα, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση. Οι αστυνομικοί έχουν προσαγάγει περισσότερα από δέκα άτομα στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας για τα επεισόδια.

Εξάλλου, επεισόδια σημειώθηκαν και στην Κομοτηνή, έξω από το κτίριο της Παλαιάς Νομικής Σχολής, όπου κατέληξε γύρω στις 7.30 το απόγευμα η πορεία, όταν ομάδα αντιεξουσιαστών έβαλε φωτιά σε κάδο απορριμμάτων έξω από το κτίριο του πανεπιστημίου και επιδόθηκε σε πετροπόλεμο εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Οι άνδρες των ΜΑΤ ανταπέδωσαν, χρησιμοποιώντας χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και χημικά. Λίγο μετά τις 9 οι αστυνομικοί έκαναν μία προσαγωγή νεαρού από την ομάδα των αντιεξουσιαστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση