GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Ψυχρός επιχειρηματίας" ο Τραμπ στο μεγάλο ντιμπέιτ

Επιμέλεια: Ελένη Λογοθέτη Στο πιο κρίσιμο ντιμπέιτ συμμετείχε τα ξημερώματα της Τετάρτης το μεγάλο φαβορί για τον "προεδρικό&quo...


Επιμέλεια: Ελένη Λογοθέτη

Στο πιο κρίσιμο ντιμπέιτ συμμετείχε τα ξημερώματα της Τετάρτης το μεγάλο φαβορί για τον "προεδρικό" χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, Ντόναλντ Τραμπ. Σύμφωνα με τον τίτλο του CNN, η τηλεμαχία θα μπορούσε να έχει τίτλο "Τρόμος και σκληρότητα" καθώς "οι συμμετέχοντες χτυπούσαν ο ένας τον άλλο και όλοι μαζί τον Τραμπ". 

Το ντιμπέιτ έγινε σε μια αίθουσα του ξενοδοχείου The Venetian, στο Λας Βέγκας και μεταδόθηκε από το CNN. 

Η τρομοκρατία και η πολιτική των ΗΠΑ απέναντι στην προσφυγική κρίση ήταν από τα "καυτά θέματα", μετά μάλιστα και τις πρόσφατες εμπρηστικές δηλώσεις του Τράμπ ότι, αν εκλεγεί, θα απαγορεύσει την είσοδο σε όλους του Μουσουλμάνους. 

Όμως, αντίθετα με τις συνήθεις ηχηρές εμφανίσεις του, ο 69χρονος μεγιστάνας στο ντιμπέιτ συχνά ατονούσε, δεν απαντούσε στις επιθέσεις των άλλων υποψηφίων, μέχρι που κράτησε έναν ασυνήθιστα συμφιλιωτικό τόνο, εκφράζοντας τη δέσμευσή του προς το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, διαψεύδοντας τις φήμες ότι θα ανεξαρτητοποιηθεί. 

Οι κυριότεροι αντίπαλοί του ήταν ο Τεντ Κρουζ και ο Τζεμπ Μπους, που ακολουθούν τον Τραμπ στις δημοσκοπήσεις αλλά αναδείχθηκαν οι μεγάλοι νικητές της χθεσινής τηλεμαχίας. 

Σύμφωνα όμως με το CNN, ανάμεσα στους κερδισμένους είναι και ο Τραμπ, ο οποίος παρουσίασε ένα πιο μετρημένο προφίλ, αυτό του ισχυρού και ψύχραιμου επιχειρηματία που αποφεύγει έξυπνα τις συγκρούσεις με τους ανταγωνιστές του. "Ήταν μια ασφαλής απόδοση για τον Τραμπ, που δεν βλάπτει την πρωτιά που έχει στις δημοσκοπήσεις ούτε ευνοεί τους αντιπάλους του". 

Η αντιμεταναστευτική – και ισλαμοφοβική για πολλούς - ρητορική του Τραμπ, μπορεί να προκαλεί το μένος της κοινής γνώμης αλλά φαίνεται ότι βρίσκει απολύτως σύμφωνο το 38% με 41% των Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση