GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έγγραφο-σοκ Αμερικανικού Πανεπιστημίου: Η Μόσχα ήταν η επόμενη Χιροσίμα 

Ανατριχιαστικά ντοκουμέντα για τα σχέδια των ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, φέρνει στο φως το Πανεπιστήμι...


Ανατριχιαστικά ντοκουμέντα για τα σχέδια των ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, φέρνει στο φως το Πανεπιστήμιο George Washington.
Σύμφωνα με απόρρητο, μέχρι πρότινος, έγγραφο - που αναφέρεται στην πιθανότητα πολεμικής σύρραξης με την Σοβιετική Ένωση - εκατομμύρια άμαχοι περιλαμβάνονταν στους πιθανούς στόχους των ΗΠΑ, καθώς μέσα στα πλάνα ήταν και η ρίψη ατομικής βόμβας στη Μόσχα!
Το έγγραφο αφορά το έτος 1959 αλλά καταρτίστηκε τρία χρόνια νωρίτερα και περιέχει λίστα με εκατοντάδες αεροπορικές βάσεις των Σοβιετικών, από τις οποίες οι αρμόδιοι αξιωματούχοι εκτιμούν πως η Μόσχα θα μπορούσε να ξεκινήσει επίθεση κατά των ΗΠΑ ή του ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με ρεπoρτάζ του Euronews,  η λίστα των στόχων περιλαμβάνει 1.200 στόχους «συστηματικής καταστροφής» σε μεγαλουπόλεις όπως η Μόσχα (νο.1 στόχος) και το Λένινγκραντ. Αρκετοί από τους στόχους αυτούς σχετίζονται με βιομηχανικές υποδομές. Θεωρείται βέβαιο, όμως, πως η ρίψη ατομικής βόμβας σε κάποιον από τους στόχους αυτούς θα αφάνιζε εκατομμύρια ανθρώπους.
Μάλιστα, τα διαθέσιμα πυρηνικά όπλα ήταν κατά πολύ ισχυρότερα σε σχέση με την βόμβα που ισοπέδωσε τη Χιροσίμα.
«Για πολιτικούς λόγους», λιγότερο ισχυρές ατομικές βόμβες σχεδιαζόταν να ριφθούν στην Ανατολική Ευρώπη και στην Κίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση