GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πού μπορείς να φας καλά γύρω από το Σύνταγμα

Πυξίδα μας το Σύνταγμα. Ο γαστρονομικός μας άξονας κινείται γύρω από την Πλατεία Συντάγματος και κινούμαστε σε απόσταση μέχρι 800 μέτ...

Πού μπορείς να φας καλά γύρω από το Σύνταγμα
Πυξίδα μας το Σύνταγμα. Ο γαστρονομικός μας άξονας κινείται γύρω από την Πλατεία Συντάγματος και κινούμαστε σε απόσταση μέχρι 800 μέτρων από αυτή. Τι συναντάμε στη διαδρομή μας;

Μία μοντέρνα νεοταβέρνα, ένα sushi restaurant, ένα εστιατόριο με μεσογειακή κουζίνα, ένα ιταλικό στέκι, ένα all day με γευστικές προτάσεις αποκλειστικά από ελληνικές, πρώτες ύλες, μία μπυραρία με πιάτα της ελληνικής και ανατολίτικης κουζίνας και ένα εστιατόριο με εκπληκτική θέα στην Ακρόπολη. Με λίγα λόγια επιλογές για όλα τα γούστα και τα βαλάντια. Εσύ, τι θα επιλέξεις;

Ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας

tzitzikas_mermigkas
Η μοντέρνα ταβέρνα βρίσκεται μια ανάσα από την πλατεία Συντάγματος και σε καλεί να δοκιμάσεις τα παραδοσιακά ελληνικά πιάτα, για τα οποία φημίζεται η κουζίνα της, σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή. Ο χώρος είναι μια από τις πιο επιτυχημένες αποδόσεις σύγχρονου μπακάλικου-ταβέρνας, ενώ διαθέτει και τραπέζια στο πεζοδρόμιο. Το μενού, εκτός από τα πιάτα ημέρας που προτείνει, έχει ποικίλες σαλάτες, ορεκτικά που βάζουν σε πειρασμό, αλλά και νόστιμα κυρίως πιάτα. Μάθε τι άλλο θα δοκιμάσεις στον Τζίτζικα και Μέρμηγκα εδώ.

Roomie_b

roomieb
Επί της Περικλέους, λίγα βήματα από την Πλατεία Συντάγματος, το Roomie_b διαθέτει έναν κατάλογο που έχει δημιουργηθεί βάση των προτιμήσεων των ιδιοκτητών του για το τι ακριβώς θα θέλανε να τρώνε οι ίδιοι σε αντίστοιχο μαγαζί. Έτσι, η κουζίνα του διαθέτει εκλεκτές γεύσεις από την Ελλάδα, με επιρροές από τα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο. Από αυτές ξεχωρίζουν το XL club sandwich με καρβέλι σίτου ή Βαυαρίας, η κυπριακή εκδοχή του με λούντζα και χαλούμι, οι ποικιλίες με αλλαντικά και λουκάνικα από τρεις διαφορετικές χώρες και η σπιτική χοιρινή τηγανιά κρασάτη. Αν αγαπάς ιδιαιτέρως τα γλυκά, μην παραλείψεις να δοκιμάσεις λαχταριστό σουφλέ με παγωτό βανίλια και να συνδυάσεις με σπιτική λεμονάδα με μέντα. Μάθε περισσότερα για το Roomie_b εδώ.

Pasaji

pasagi
Pasaji σημαίνει «πέρασμα» και σίγουρα αποτελεί ένα από τα αγαπημένα και γευστικά... περάσματα, σε απόσταση αναπνοής από την Πλατεία Συντάγματος. Θα το συναντήσεις στη στοά Σπυρομήλιου και στον προσεγμένο του χώρο θα απολαύσεις προτάσεις της μεσογειακής κουζίνας αλλά και ποιοτικό sushi. Σου προτείνουμε να συνδυάσεις με κάποιο από τα signature cocktails της ανανεωμένης μπάρας και να κλείσεις με λαχταριστό γλυκό. Δες γιατί πρέπει να επισκεφτείς το Pasaji έστω και μία φορά εδώ.

Athens Beer

athens_beer
Το all day cafe bar restaurant Athens Beer απέχει λίγα μόλις λεπτά από την Πλατεία Συντάγματος και αποτελεί ιδανική επιλογή για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Προτίμησέ το, ωστόσο, για lunch break ή τσίμπημα μετά τη δουλειά, με δημιουργίες από την ελληνική, ανατολίτικη και διεθνή κουζίνα. Σκαλοπίνια μοσχαριού σοταρισμένα σε βούτυρο και γλασαρισμένα με ημίγλυκια σάλτσα κρασιού συνοδεία ψητών λαχανικών, μπουκιές κοτόπουλου σοταρισμένες με λιαστή ντομάτα, με δροσερή σάλτσα γιαουρτιού και καπνιστό τυρί μετσοβόνε είναι κάποιες από τις προτάσεις του καταλόγου που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον σου. Στα συν η ενημερωμένη λίστα με μπύρες (περίπου 60 ετικέτες από Ελλάδα και εξωτερικό –Βέλγιο, Τσεχία, Γερμανία, Αγλλία). Ενημερώσου για το Athens Beer εδώ.

Furin Kazan

furin_kazan
Με περισσότερα από 45 χρόνια λειτουργίας, είναι ένα από τα πρώτα sushi restaurant στην Αθήνα και βρίσκεται λίγα βήματα από το Σύνταγμα. Στο Furin Kazan οι γεύσεις της ιαπωνικής κουζίνας έχουν την τιμητική τους, με την value for money φιλοσοφία του να το κάνει ακόμα πιο προσιτό στο κοινό. Πιάτα best seller θεωρούνται τα Sashimi kaze (ωμά φιλέτα ψαριού) και ume maki (με δαμάσκηνα και φύκια). Βρες τα πάντα για το Furin Kazan εδώ.

Brigante Little Italy

brigante
Σε απόσταση αναπνοής από την πλατεία Συντάγματος, πίσω ακριβώς από την αφετηρία του τραμ, το Brigante Little Italy σε μεταφέρει στην Ιταλία, μέσα από τα αρώματα και τις μοναδικές γεύσεις που χαρακτηρίζουν τις προτάσεις του. Μπορείς να το επιλέξεις τόσο για τον πρωινό καφέ συνοδεία διάφορων πανίνι ή πίτσα με το κομμάτι. Εμείς το προτείνουμε για lunch break με ζυμαρικά και σαλάτες που σίγουρα θα σε ικανοποιήσουν γευστικά και με το παραπάνω. Στα συν το αυθεντικό ιταλικό παγωτό που παρασκευάζεται στο Brigante Little Italy, για τον πιο γλυκό επίλογο.
Info
Καθημερινά: 08.00-20.00
Τιμές: από 12 ευρώ/άτομο
Λ. Αμαλίας 4, Σύνταγμα
Τηλ. +30 211 1821400
www.facebook.com/Brigante-Little-Italy-156887777687790

Αίγλη Εστιατόριο

aigli
Το Αίγλη Εστιατόριο, με την ανεπανάληπτη θέα σε Ακρόπολη και Λυκαβηττό και τις χορταστικές προτάσεις του σεφ, ανταποκρίνεται απόλυτα στο ρυθμό της πόλης. Το νέο μενού του με τις παραδοσιακές καλοκαιρινές γεύσεις και τις πρώτες ύλες από μικρούς Έλληνες παραγωγούς, αλλά και ο ανεπιτήδευτος, φιλόξενος χώρος, το καθιστούν αδιαμφισβήτητα μία από τις καλύτερες και ποιοτικότερες προτάσεις για φαγητό στην περιοχή του Συντάγματος, και όχι μόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση