GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Σόιμπλε... βάζει χέρι στον Τσίπρα για τη συμμετοχή του ΔΝΤ

Την αποδοκιμασία του για όσα ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στην ΕΡΤ ο Αλέξης Τσίπρας για τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισ...

Ο Σόιμπλε... βάζει χέρι στον Τσίπρα για τη συμμετοχή του ΔΝΤ

Την αποδοκιμασία του για όσα ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στην ΕΡΤ ο Αλέξης Τσίπρας για τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με δηλώσεις του μετά την συνεδρίαση του Ecofin στις Βρυξέλλες.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε, μιλώντας στην ΕΡΤ, πως δεν είναι απαραίτητη η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, μία δήλωση που σχολιάστηκε έντονα από τα γερμανικά ΜΜΕ, που σχολιάζουν πως η κυβέρνηση θέλει να “ξεφορτωθεί” το ΔΝΤ.

Τέτοιες δηλώσεις “δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας”, σχολίασε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και κάλεσε την Αθήνα να επιδείξει εγκράτεια σε αυτή στην συζήτηση.

“Η στάμνα δεν πρέπει να πηγαίνει στο πηγάδι τόσο συχνά μέχρι να σπάσει. Αυτό δεν είναι για το καλό της στάμνας”, επεσήμανε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, χρησιμοποιώντας γερμανική παροιμία.

Γεροβασίλη: Η Ευρώπη μπορεί και μόνη της

Σε δήλωσή της σχετικά με τις αναφορές του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη αναφέρει:

"Ευτυχώς που ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, πασχίζει να “κρατήσει την στάμνα γερή”. Η Ευρωπαϊκή κοινή γνώμη έχει πια κατανοήσει ποιές απόψεις εξυπηρετεί η κάθε πλευρά. Υπενθυμίζουμε ότι αρμόδια για το συμφέρον της χώρας είναι η ελληνική κυβέρνηση. Περιμένουμε απο το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών να διαχωρίσει την στάση του απο την απαράδεκτα σκληρή στάση του ΔΝΤ. Η Ευρώπη οφείλει και μπορεί να λύσει τα προβλήματα που την αφορούν μόνη της".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση