GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δέκατα και όχι πυρετός το Σαββατόβραδο στην ψήφιση του προϋπολογισμού

Με κοινοβουλευτική μονομαχία σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών κορυφώνεται σήμερα η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2016 στη Βουλή, με τη...

Δέκατα και όχι πυρετός το Σαββατόβραδο στην ψήφιση του προϋπολογισμού

Με κοινοβουλευτική μονομαχία σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών κορυφώνεται σήμερα η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2016 στη Βουλή, με την ψηφοφορία το βράδυ του Σαββάτου.

Η πενθήμερη συζήτηση του προϋπολογισμού χαρακτηρίσθηκε από μάλλον χαμηλούς τόνους κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, οι οποίοι θα ανέβουν σήμερα με τους πολιτικούς αρχηγούς στο βήμα.

Στον υποτονικό χαρακτήρα της συζήτησης συνέβαλαν μέχρι στιγμής τα μέγιστα και οι εσωκομματικές διεργασίες στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ανάδειξη νέου αρχηγού, οι οποίες... συγκράτησαν τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ενώ από την άλλη πλευρά οι βουλευτές της συμπολίτευσης βρέθηκαν στη θέση να υπερασπίζονται έναν μνημονιακό προϋπολογισμό, γεγονός που επίσης μείωσε τους τόνους.

Το ενδιαφέρον θα εστιαστεί στην ομιλία του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου αλλά και στην τοποθέτηση του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη. Η κοινοβουλευτική διαδικασία ολοκληρώνεται με την ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει τα μεσάνυχτα και όπως έχει διαφανεί ο προϋπολογισμός θα υπερψηφιστεί μόνο από τους 153 βουλευτές της κυβέρνησης - χωρίς να αναμένονται όμως και περαιτέρω απώλειες.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση